30 dingen die mijn kinderen over mij zouden moeten weten

share online:

Er zitten van die dagen tussen, dat m’n kinderen hun uiterste best doen om mijn goede humeur om zeep te helpen. Gisteren was het zo een dag. Ze kwamen beiden uit bed in hun ik-ga-mama-vandaag-goed-gek-maken-bui…..en het is ze bij-na gelukt. Bijna, want ik stond ‘ s ochtend op in mijn not-today-satan-mood en ik heb gewonnen. Hoewel het ze niet is gelukt de momster in mij wakker te maken, hebben ze met hun dwarse gedrag wel mijn goed uitgekiende schema om weten te gooien. I had it all figured out. Ik stond op, gewapend met een 2do list, want sinds ik m’n time management probleem aan het aanpakken ben, probeer ik daar echt meer mee te werken. Zo waterdicht was mijn strak uitgewerkte overzicht dus toch niet, want ruimte voor klierende peuters had ik er niet in opgenomen. Maar goed, ik heb een aantal dingen kunnen afstrepen en I did not loose my cool. Dat alleen is al een he-le opgave!
Soooo…..change of plans. Het besef dat ik nog steeds niet echt vooruit had gewerkt voor Serenitheory.nl begon aan mij te knagen. Tijdens Yanira’s middagdutje zou ik m’n maandschema verder uitwerken en m’n artikel voor vandaag globaal uitwerken, maar dat was dus anders gelopen. Meestel liggen de kids tussen 19u en 20u in bed en nu het vakantie is ben ik op sommige dagen wel eens wat milder en slapen ze iets later. Echter na zo een dag als deze besloot ik dat ik om 19u stilte in mijn huis wilde. Ik had het verdiend en bovendien won ik zo m’n ‘verloren uurtje’ terug.
Zo gezegd, zo gedaan. Ik plofte op de bank en begon mezelf mentaal voor te bereiden op het schrijven van dit artikel. Toen ik op Pinterest op zoek ging naar inspiratie (dit, el-ke week — op zondag), kwam ik terecht bij een inspirerende blogger uit Amerika. Ik ging een aantal artikelen af en stuitte op een leuke challenge, die op dit moment eigenlijk echt als geroepen kwam. You see, meteen nadat de 100happy days challenge voorbij was, begon ik te zoeken naar een nieuwe uitdaging. Hoewel ik mijn geluksmomenten nog steeds ‘offline’ in een potje bewaar, vind ik een online uitdaging ook altijd leuk om te doen.
Finally getting to the point… 
De challenge houdt in dat je 30 blogs schrijft binnen het thema ’30 dingen die mijn kinderen over mij zouden moeten weten’.  Voor mijn kinderen ben ik natuurlijk mama en als ik ze vraag hoe ik heet zeggen ze nu nog ‘tante Sérènity’ – want dat horen ze hun neefjes en nichtjes zeggen. Ze kennen me door en door en tegelijkertijd hebben ze geen idee wie ik ben, hoe ik als tiener was en wat mij drijft. Ik vertel ze vaak dat mama van schrijven houdt, maar ze hebben nu nog weinig besef dat mijn ‘online dagboek’ voor een groot gedeelte om hun draait. Wanneer ze oud genoeg zijn om (begrijpend) te lezen, wil ik dat ze ook kunnen lezen over de vrouw ‘achter’ mama. Ze hoeven natuurlijk niet alles te weten (sommige puberdetails bewaar ik liever voor mezelf :P), maar er zijn genoeg dingen die ik graag met ze deel en dit lijkt me een hele leuke manier. Daarom, 30 artikelen die ik in willekeurige volgorde zal schrijven en met jullie -maar some day ook met hun – zal delen. Het oorspronkelijke idee is 30 blogs in 30 dagen, maar dat vind ik nou net iets te ambitieus. Het lijkt me wel een leuk wekelijks project om mij in vast te bijten – goed voor m’n planning 🙂
Hier de lijst van 30 dingen…….
1. Beschrijf 20 willekeurige feitjes over jou
2. Beschrijf 3 angsten en leg uit waar deze vandaan komen
3. Wat voelde je op het moment dat je moeder werd?
4. Maak een lijst van 10 dingen die je, je 16-jarige zelf zou vertellen
5. Noem 5 dingen die je het meest gelukkig maken op dit moment
6. Als je 3 wensen had, wat zouden die dan zijn
7. Wat is droombaan en waarom?
8. Welke 5 passies heb je?
9. Maak een lijst van mensen die jouw hebben beïnvloed en beschrijf hoe
10. Beschrijf een genant moment uit je leven
11. Hoe was je al peuter?
12. Beschrijf een typische dag uit je huidige leven
13. Wat is het hardste gedeelte van volwassen worden
14. Beschrijf 5 zwakke en sterke punten van jezelf op
15. Noem 5 dingen die je minder leuk vind
16. Wat zijn je 5 beste prestaties?
17. Waar had je graag beter in willen zijn?
18. Wat is het ‘verhaal’ achter je naam?
19. Welke muziek sleepte jou door je tienerjaren heen
20. Beschrijf 3 mooie herinneringen uit je jeugd
21. Beschrijf je relatie met je ouders
22. Waar zie je jezelf in 5, 10, 15 jaar?
23. Wat is je favoriete vakantiebestemming en waarom?
24. Wat is je favoriete en minst favoriete ding aan moederschap?
25. Als je kon dineren met iemand uit het verleden, wie zou het zijn en wat zou je eten?
26. What popular notion do you think the world has most wrong?
27. Wat is het favoriete deel van je lichaam en waarom?
28. Wat is de meest waardevolle les die je van je moeder hebt geleerd?
29. Wat is het  beste/slechtste advies dat je ooit hebt gehad?
30. Maak een lijst van dingen waarvan je hoopt dat mensen je zullen herinneren
Zodra er een blog uitgewerkt is, zal ik dat ook in dit artikel updaten met linkjes. Feel free to join, het lijkt me leuk om lijstjes van andere mama’s te lezen….en ik zal de link naar jouw blog zeker met m’n lezers delen. Let’s do this. 
From Serenitheory with love

share online:

3 Comments

 1. Deborah C
  15 augustus 2016 @ 14:00

  ik ben benieuwd! Xx Deb

  Reply

  • Serenitheory
   15 augustus 2016 @ 17:05

   ? ik begin deze week al!

   Reply

 2. Amanda
  17 augustus 2016 @ 19:23

  Super leuk dat je dit gaat doen. Ik heb je eerste blog over deze challenge al gelezen en ik wacht met smart af op de rest. ?

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten