Dromen met je ogen open.

share online:

Mama is nu 31 jaar en het heeft even geduurd voordat ze wist wat ze écht wilde. Of nou ja dat is niet helemaal waar. Eigenlijk wist ze het diep van binnen al een hele lange tijd, maar ze durfde het niet aan zichzelf toe te geven. Soms heb je dromen die zo ongelooflijk groot lijken dat je er bang van wordt. Bang dat je een te rijkelijke fantasie hebt en dat je droom te onrealistisch is om ooit werkelijkheid te worden. Bang om te falen, bang om net niet goed genoeg te zijn, bang dat iedereen je uit zal lachen………zal ik even doorgaan? Er zijn altijd redenen om te bedenken om iets niet te doen als het aankomt op jezelf. Angst is een hele slechte raadgever, maar vaak is dit wel de adviseur die ons ervan weerhoudt onze dromen na te jagen. Ik kan jullie één wijze les meegeven: Don’t Listen!
flat,800x800,075,t.u3
Het 7e onderwerp op de ’30 dingen die mijn kinderen over mij zouden moeten weten*’-lijst is: ‘wat is jouw droombaan en waarom’? In deze ‘virtuele brief’ zul je nog niet het directe antwoord op de vraag vinden. Mama is as we speak hard aan de weg aan het timmeren om al haar dromen waar te maken. Ze is eindelijk niet meer zo bang en komt elke dag een stapje dichterbij haar gestelde doelen. Wat ik vandaag wél kan vertellen is dat mijn droombaan een bepaalde rode draad heeft en ik wil benadrukken hoe belangrijk het is dit te herkennen.
Toen ik nog een klein meisje was, was ik altijd bezig met schrijven. Op school en thuis vulde ik schriftjes met zelfverzonnen verhaaltjes, liedjes en gedichtjes. Dit bleef mijn nummer 1 hobby als tiener en eigenlijk ben ik er tot nu toe niet mee gestopt. Vertellen en schrijven – spelen met woorden – geeft mij een bepaald soort energie die ik moeilijk onder woorden kan brengen, maar ik houd ervan! Ik houd ervan om andere mensen te ‘entertainen’ , aan te zetten tot actie, te inspireren en iets te geven waar ze uit eindelijk iets aan zullen hebben. Dat brengt mij bij een ander consequent gegeven uit mijn leven van jong meisje tot volwassen vrouw: Ik heb het altijd fijn gevonden om anderen te helpen.
Herken je de rode draad? Beide zijn in mijn jeugd tot stand gekomen en hebben vrijwel altijd een rol gespeeld in mijn leven. Het zijn dingen die heel automatisch en natuurlijk gaan, het  zit in mijn aard en ik haal er heel veel voldoening uit.  Soms zijn we een beetje lost en gaan we heel ver buiten onszelf opzoek naar onze diepste verlangens en vergeten we dat het antwoord heel dichtbij onszelf ligt. Ik heb in mijn geval ontdekt dat dit niet alleen twee dingen zijn waar ik van houd….het is letterlijk wie ik ben!
*Challenge om 30 dingen voor mijn kinderen op te schrijven 

WIE BEN IK!?

23573990_231272250741151_806700523_nHet kan nog wel eens een zoektocht zijn naar hetgeen wat je in dit leven allemaal wilt, maar het begint allemaal bij de vraag ‘wie ben ik?’. Lijkt een simpele vraag met een heel voor de hand liggend antwoord, dat dacht ik vroeger ook altijd. Ik ben toch gewoon Sérènity!? Toch kwam ik er achter dat ik een hele lange tijd geen antwoord op deze vraag kon geven. Ik realiseerde me zo even dat alle ‘identiteiten’ die ik mezelf had gegeven afhingen van iemand anders….zelfs het zijn van een moeder en een dochter. Het ontdekken van mijn ware zelf, dat was de echte reis naar het ontdekken van ‘mijn droombaan’. Waar houd ik echt van? Wat zou ik doen met mijn leven als ik wist dat niemand zou oordelen? Als er geen ‘limits’ waren en als ik alle financiële middelen had om te doen wat ik wil? Wat wil ik dan echt? Wat bewonder ik en wat zie ik als mijn grootste ‘achievements‘ !? Het is belangrijk om jezelf vragen te stellen waarvan de antwoorden je dichterbij jezelf brengen. Met deze antwoorden kan je bouwen richting alles wat je écht wilt!

“When I discover who I am, I’ll be free.”

Wees niet bang om te zijn wie je bent.
Er zullen momenten zijn waarop je aan jezelf kan gaan twijfelen of bang bent dat wat je denkt of voelt niet goed is.  De drang van vergelijking zal opspelen in je onderbuik en omstandigheden zullen je doen denken dat er een beperking zit op wat het ook is dat je voor ogen hebt. Niets is minder waar tho……Wie je bent is wie je bent en wanneer je dat accepteert kan niets je nog in de weg staan.
Ik hoop dat jullie je nooit zullen laten tegen houden door je eigen angsten. Ik hoop dat de reis onderweg naar jullie zelf een spannende ontdekkingsreis zal zijn die jullie zullen leiden tot jullie purpose. Mijn wens voor jullie is dat jullie oprecht zullen genieten van jullie gaven en talenten en het beste beste uit jezelf durft te halen. ‘Wake up and chase your dreams’ 
Note to you: Je bent precies goed zoals je bent, verander voor niemand!
From Serenitheory with love
 
 
 
 
 
 
 

share online:

1 Comment

  1. Macblogster
    20 juli 2019 @ 02:47

    Inspiring. Ik denk dat er meer vrouwen zijn die je verhaal zullen herkennen. Ik in elk geval wel. Ik denk naarmate je ouder wordt je ook meer stilstaat bij wat er toe doet in het leven. Het is mooi als men hier op jongere leeftijd mee begint en bewuster van wordt. Het lijkt van wel.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten