6 struggles van een multitaskende chaoot

share online:

Soms is het best moeilijk om mij te zijn! Niet zo lang geleden had ik het over mijn ‘grote vriend’ de tijd, maar dat was niet het hele verhaal! Ik wil heel veel en ik doe heel veel! Alles wat ik  wil, dat wil ik het liefst NU – dat heeft mijn inmiddels 4-jarige dochter van mij, ze snapt het concept ‘wachten’ nog niet helemaal.  Daarnaast doe ik de dingen die ik doe graag zelf, ik word wrevelig als ik iets uit handen moet geven. Dat maakt weer dat ik de dingen die ik (nog) niet kan ga uitproberen zodat ik het uiteindelijk tóch zelf kan doen. Ik ben ontzettend wispelturig en ik heb een probleem met knopen doorhakken. Het is best moeilijk om mij te zijn, om alleen al de bovenstaande redenen..en wat het nog moeilijker maakt dan het al is: Ik kan een ontzettende chaoot zijn! *
Zo een chaoot, die haar geordende troep heus wel snapt…want ik vind m’n weg uiteindelijk wel. Ondertussen heb ik het omarmd…. ik word steeds beter in het omgaan met deze eigenschap. Toch blijft het een uitdaging. Vaak heb ik ook het goede voornemen gehad er iets te veranderen.  Het ligt niet aan Icloud, het ligt aan mij. Tevergeefs!
De frustratie wanneer het niet gaat zoals ik wil kan ik met geen pen beschrijven. Enige tijd geleden deelde ik op mijn FBpagina een quote die heel erg op mij slaat. Alles onder controle willen hebben is vooral voor iemand als ik niet altijd even handig. Soms is loslaten het antwoord op al je vragen.
Goed, terug naar de orde van de dag. Vandaag deel ik dus een aantal dingen waar ik als “multitaksende chaoot” regelmatig tegen aanloop…hopelijk is dit vooral niet herkenbaar voor jou!
1. Zóveel dingen tegelijkertijd doen, dat ik uit eindelijk NIETS doe.
Multitasken ChaotischDe struggle. Daar zit ik dan, telefoon links, Ipad rechts, computer voor m’n neus. Werken aan een nieuwe opdracht, het uitwerken van een interview, maar ik heb nog niet gegeten – staat op en gaat naar de keukenkeert terug met niets. Gaat weer verder met typen,  ontvang een mailtje – leest het mailtje – ik reageer straks wel…reageert nooit. (Sorry!) 
Zonder een gestructureerd schema die ik soms denk niet nodig te hebben ben ik uren kwijt aan niks doen….en heb trouwens nog steeds niet gegeten. Zucht.
2. Plotseling overvallen worden door tijdnood.
Ik keek nét nog op de klok en het was nog laaaaang geen tijd. Ik heb dus alle tijd van de wereld en kan rustig mijn tijd nemen. Denk ik….. en dan….. plotseling bereikt de klok dat punt waarop je eigenlijk al klaar had moeten zijn. Heb dit ook vaak wanneer ik vroeg op sta en rustig alle tijd neem om bijvoorbeeld mij en de kids klaar te maken. Hoe is het toch mogelijk dat ik uiteindelijk tóch rennend de deur uit moet. How!?
3. Denken dat ik iets nog niet gedaan heb, wat ik wel hebt gedaan (of andersom)
All the time.Het overkomt me te geregeld dat ik van plan ben iets te doen, maar als ik net te lang wacht met actie ondernemen…’vergeet’ ik het. Alsof mijn brein spelletjes met me speelt. Of ik ben weer eens aan het multitaksen, want ik kan dat… en dan word de warhoofd in mij ineens wakker. Had ik nou wel of niet m’n fiets op slot gedaan? Had ik op die datum nou al een afspraak staan of niet (hoi agenda)!? Het werkt ook echt twee kanten uit, want ik kan gerust – while doing everything at the same time – twee keer dezelfde handeling uitvoeren. Just to be sure….  

4. Uitstellen, uitstellen, uitstellen.
Af en toe heb ik van die momenten waarop ik denk ‘ach, dat komt wel’. Het kan ook straks, het hoeft niet perse nu. Waarom nu, als het ook straks kan? Toch? Gevolg? Op het laatste moment – wanneer het écht niet meer anders kan – moet ik rennen, vliegen, hollen om die ene deadline toch nog te halen of toch nog op tijd te komen. Hoofdschuddend kijk ik naar mezelf, daar kom het moment van besef, want wat had het gescheeld als ik het gewoon meteen gedaan had… – ‘iets met plotseling en tijdnood’.

5. Telkens dingen kwijt raken (en terugvinden wanneer je het niet meer nodig hebt)
Ik zag het laatst nog liggen – toen ik het niet nodig had – maar nu ik er naar opzoek ben is het nergens te bekennen. Ik ‘verleg’ regelmatig van alles. Daarom koop ik bijvoorbeeld steeds opnieuw sokken, want wanneer ik ze zoek kan ik ze nooit vinden. Het lastige hiervan is, dat ik altijd dingen kwijt ben op momenten dat ik haast heb. Heel irritant!

6. Ineens een ‘nieuw’ idee krijgen terwijl ik nog met wat anders bezig was
Ik was nog niet klaar met het één toen ik me ineens bedacht dat ik het ander maar eens moest gaan doen….*stopt waarmee ik bezig was, begint met wat anders*. Vaak krijg ik midden in mijn bezigheden van die ‘briljante’ ideeën, die dan echt niet even kunnen wachten. Soms ga ik zo op in het nieuwe, dat ik vergeet dat ik nog ergens anders mee bezig was…..3x raden wanneer ik dat afmaak. Juist.
Yes, natuurlijk. I AM working on this little problem… Mijn wijze vriendin – je weet wel die van de zakenvrouw kwestie –  zou zeggen: ‘speak life’, own deze chaos! Daar ga ik werk van maken. Ik zeg altijd: ‘Als je weet waar het probleem ligt, dan ligt de oplossing voor de hand’. Dat zeg ik echt altijd. Erkennen is het halve werk. Let’s own this chaos.
Herkenbaar?

Let’s own it togheter!

 
 
 

share online:

6 Comments

 1. Britt
  25 januari 2016 @ 09:12

  Ik ben niet chaotisch, maar herken me wel in het bijvoorbeeld niet beantwoorden van een gelezen mail. En ik ben ook zeer goed in andere dingen uitstellen, haha.

  Reply

  • Serenitheory
   26 januari 2016 @ 07:12

   Hahah erg is dat he, maar heb écht het voornemen er beter mee om te gaan. ??

   Reply

 2. Marleen
  25 januari 2016 @ 11:04

  Zooo herkenbaar! Ik schrijf tegenwoordig alles op zodat ik zeker weet wat ik af heb en wat niet. Al moet ik zeggen dat dit vaak ook nog niet goed werkt voor me haha.

  Reply

  • Serenitheory
   26 januari 2016 @ 07:13

   Heel slim Marleen, dat opschrijven! Ik heb nu dus een app gedownload om m’n “tasks” bij te houden, nu nog stap 1 zetten…en zorgen dat ik het ook écht onderhoud ?

   Reply

 3. Rowan Blijd
  26 januari 2016 @ 17:31

  Lordtttt. Ik herken me in bijna elk voorbeeld. Daarom neem ik stapjes terug. Makkelijker gezegd dan gedaan wel, maar getting there.
  Ik voel je helemaal, haha! Succes and keep us posted
  xx Rowan

  Reply

  • Serenitheory
   27 januari 2016 @ 07:30

   Dat stapjes terugnemen, daar heb ik ook écht moeite mee pfff, maar het is wel echt nodig idd. Maar idd getting there one step at the time, we moeten het onder controle krijgen and we willll lol! Thankss ik houd je zeker op de hoogte xx

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten