Als ik drie wensen had….

share online:

Er wordt wel eens naar m’n hoofd geslingerd dat ik zweverig ben. Ik ben namelijk zo een typje dat heilig gelooft in de kracht van positiviteit en ik kan daar soms – tot vervelends aan toe – in doorslaan. Ja nou en, ik geloof er nou eenmaal in dat alles uiteindelijk op z’n pootjes terecht komt, dat dingen voorbestemd zijn, dat toeval niet bestaat en dat woorden kracht hebben. Dit is een echt ding. Je kunt de dingen die je heel graag wilt gewoon uitspreken en ze echt zien worden op het moment dat je het met volle overtuiging kan visualiseren. Een droom voor echie zien transformeren in werkelijkheid, het is mogelijk…..seen it with my own eyes. Maar goed, zweverig dus, een stempel die ik op zich prima vind, want ik moet toegeven dat ik soms wel eens wat lichtvoetig kan zijn…in a good way that is!

Dat gezegd te hebben….enige tijd geleden ging ik van start met de challenge waarin ik 30 dingen opsomde die mijn kinderen over mij zouden moeten weten. Inmiddels ben ik aangekomen bij nummer 6 op de lijst…: ‘Als je 3 wensen had, wat zouden die dan zijn’.  Ik weet nog dat ik vroeger weleens fantaseerde over een geest in een fles. Je weet wel, zoals Aladdin…..maar dan met een onbeperkt aantal wensen. Ik kon er eindeloos over fantaseren. Dingen zoals ‘world peace’, gelijkheid en ‘gezondheid’ passeerde de revue, maar met een oneindig veel geld, dat ik dan onophoudelijk kon uitgeven aan werkelijk alles wat mijn hartje begeerde, van eten tot aan een uitpuilende garderobe en de nieuwste gadgets….daar zou ik me dus ook wel raad weten. Pillen die er voor zorgde dat je nooit dood ging, of onzichtbaar zijn, of een leven zonder pijn of kunnen teleporteren….je kunt het je zo gek niet bedenken…….it had crossed my mind. Best een rijke fantasie had ik, maar als ik nu in alle eerlijkheid moet zeggen wat ik zou wensen als ik 3 wensen had…dan moet ik de ‘spelregels’ van deze challenge verbreken. Ik heb er namelijk slechts 1.

If I had one wish it would be YOU

Mijn broertje….en nee, ik ben niet voorzichtig in de ‘eisen’ die ik stel aan deze wens en laat mijn fantasie – net als vroeger – op z’n vrije loop gaan. Ik wens niet slechts een moment, een gesprek, een blik of een lach…..mijn wens zou zijn dat de dag dat hij van ons werd afgenomen ongedaan gemaakt zou worden.  Dat hij een onderdeel zou zijn van onze levens en zijn nichtjes en neefje zou zien opgroeien. We zouden nog meer herinneringen maken samen, vaker samen zijn, want onze beloftes om een actieve rol in elkaars leven te spelen zouden we nakomen. Ik verlang nog steeds naar de fijne momenten die we samen hadden, de goeie gesprekken, zijn stomme en irritante humor….onze grote zus/kleine zus discussies…..wat was het heerlijk om hem te plagen. Ik vraag me vaak af hoe het zou zijn als hij nu nog in leven zou zijn en ik denk er vaak aan hoe makkelijk wij dingen en mensen als vanzelfsprekend zien. Pas als ze er niet meer zijn, worden we overvallen door de ‘what ifs‘. Well what if he was still alive……ik zou hem laten weten dat ik van hem houd en dat hij altijd met mij zou kunnen praten, no matter what …..Als ik een wens mocht doen, dan was dat het….en die andere twee…….die mag je hebben!

Mijn meisjes moeten weten dat hun lieve oom een bijzondere en geliefde man was en wanneer ze oud genoeg zijn om het te snappen, zal ik mijn best doen om dit op ze over te brengen! Hoewel een tijdmachine niet verkeerd zou zijn,is de realiteit dat hij niet meer terug komt. Dit is niet een van die dingen die je kunt uitspreken en werkelijkheid kunt zien worden, helaas. Dat zet mij – hoe zweverig ik ook ben – weer met beide benen op de grond. Maar fantaseren, dat zal ik altijd blijven doen….als ik één wens had, dan was HIJ het!
From Serenitheory with love

share online:

3 Comments

 1. Iraida
  1 februari 2017 @ 10:42

  Pas als ze er niet meer zijn, worden we overvallen door de ‘what ifs‘. Well what if he was still alive……ik zou hem laten weten dat ik van hem houd en dat hij altijd met mij zou kunnen praten, no matter what …..Als ik een wens mocht doen, dan was dat het….en die andere twee…….die mag je hebben! #zomooiverwoord

  Reply

  • Serenitheory
   7 februari 2017 @ 11:05

   Thank you Irai!

   Reply

 2. Beryl
  21 maart 2017 @ 12:01

  Wauw, ik ben ook weer even met 2 benen op de grond hoor! Maar ik ben blij dat ik dit heb mogen lezen. Zo liefdevol! Goede rede om het wat extra uit te delen vandaag!! <3

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten