5 dingen die mij het meest gelukkig maken op dit moment

share online:

Momenteel is er veel ‘aan de hand’ in mijn leven. Veel verandering….en van verandering word ik druk van binnen, totdat het rustig is. Geen paniek, de veranderingen zijn in de positieve zin – want werken aan jezelf werpt z’n vruchten af – maar ik moet toegeven dat ik even moet acclimatiseren. Ik word op de proef gesteld en ik moet leren loslaten, maar dan écht. Ik ben geneigd om vast te houden aan dingen die niet meer goed voor me zijn, maar het universum tikt mij streng op mijn vingers. Langzaam maar zeker valt alles op zijn plek, maar het is echt noodzakelijk voor mij om mijn planningen beter op orde te krijgen…..een reality check die ik vorige week kreeg toen ik dacht dat ik het allemaal wel op orde had. Niet dus.

Een masterclass ‘presenteren‘ heb ik al gevolgd, maar ik denk dat een masterclass timemanagement ook wel op z’n plaatst is. Hoewel ik in vergelijking tot een aantal maanden geleden wel behoorlijk vooruit ben gegaan, valt er nog voldoende bij te schaven. Structuur aanbrengen is niet niks, helemaal niet voor de multitaskende chaoot in mij. Ik pak haar aan hoor, maar besef ook wel dat dit niet over één dag ijs gaat en dat moet ik dan weer accepteren. Moeilijk, moeilijk, maar ach. The show must go on.
Na het overslaan van 2 mommy monday’s, vond ik het wel weer eens tijd om mijn  ‘30 dingen die mijn kinderen over mij weten weten‘- challenge op te pakken. Next on the list is 5 dingen benoemen waarvan ik op dit moment gelukkig wordt. Nou zijn dat er eigenlijk veel meer dan 5 dingen, maar ik zal me aan de ‘regels’ houden en er 5 uitlichten. Here it goes: 

 1. Mijn kinderen. Met stip op nummer 1. Cliché, dat weet ik,  maar oh zo waar! Weet je, het kunnen twee kleine heksjes zijn die ik met alle liefde achter het behang plak. Dagelijks maken ze mij het leven zuur. Tegelijkertijd zijn ze de bron van mijn geluk en de rede dat ik doe wat ik doe. Letterlijk. De kleine dingen die ze doen zorgen voor een warm gevoel van binnen. Een onaangekondigde omhelzing, een random  ”mama ik vind je lief”, een schaterlach van plezier, ik vind het heerlijk. Hun groei, hun ontwikkeling…..zoveel om trots op te zijn. Ze geven me elke dag een rede om gelukkig te zijn en daar ben ik heel dankbaar voor.
 2. Mezelf zijn. Dit klinkt misschien voor vele ontzettend logisch, maar voor mij is het niet altijd voor de hand liggend geweest om gewoon volledig mezelf te zijn. Er zijn momenten geweest waarop ik dacht dat het beter was om bepaalde ‘delen van mezelf’ te verbergen en mij ‘maar gewoon aan te passen aan anderen. Ik heb een ontzettende groei doorgemaakt en onlangs eindelijk een punt bereikt waarop ik voor de volle 100% comfortabel ben met wie ik ben en ik geniet er ontzettend van dat ik unapologetically me kan zijn. Making myself happy.
 3. Schrijven. Ik word écht blij van schrijven. Het is mijn uitlaatklep of dat nou online of offline is, het op papier zetten van mijn gedachten en gevoelens geeft mij een veilig gevoel.  Er is een tijd geweest dat ik schrijven geen prioriteit maakte, waardoor ik het weinig tot niet deed. Nu dat ik er tijd voor maak, gewoon omdat ik er van houd, merk ik dat ik er echt gelukkig van word. Waar je gelukkig van wordt moet je nooit meer loslaten.
 4. Me-Time. Als moeder is het soms lastig om voor jezelf te kiezen, maar tegenwoordig neem ik ongegeneerd minstens 1 x in de week een uitgebreid moment voor mezelf. Even helemaal geen verplichten, gewoon alleen ik. Doen wat ik wil zonder me daar schuldig over te voelen, want ik heb hier gewoon recht op. Ik zit tegenwoordig een stuk lekkerder in mijn vel waardoor ik ook stukken tevredener ben over de moeder die ik ben. Happy mom, happy kids.
 5. Mijn vangnet. Ik ben ontzettend dankbaar voor de mensen in mijn leven waar ik altijd op terug kan vallen. Ik neem het niet voor lief dat mijn kinderen altijd een plek hebben waar ze terecht kunnen op de momenten dat de nood hoog is. Ik ben wat dat betreft ontzettend gezegend.

5 van de velen dingen die mij gelukkig maken op dit moment. Nou moet ik zeggen dat mijn visie op geluk sinds de 100 happy days challenge behoorlijk veranderd is….in a good way. Ik ben benieuwd waar jij gelukkig van word, let me know in the comments. 
From Serenitheory with love

share online:

2 Comments

 1. Iraida
  28 september 2016 @ 15:53

  Ik geniet echt van jouw blogs. Ik houd ervan dat je passie voor de pen door je blogs spreekt. Ik ben iedere keer weer onder de indruk. Dit is echt een prachtige zin: ”Ik ben geneigd om vast te houden aan dingen die niet meer goed voor me zijn, maar het universum tikt mij streng op mijn vingers. ”
  Prachtig! keep them coming!

  Reply

  • Serenitheory
   28 september 2016 @ 17:52

   Dank je wel Irai, dit is echt een mooi compliment. Ik stel het heel erg op prijs dat je me dit laat weten! Much love x

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten