Waar mijn hart sneller van gaat kloppen

share online:

Vandaag snijd ik het 8e onderwerp op de ’30 dingen die mijn kinderen over mij zouden moeten weten*’-lijst aan. Ook dit keer in de vorm van een open brief aan mijn kinderen met als hoofdvraag: Wat zijn jouw 5 passies? Als ik het woord passie hoor, moet ik altijd denken aan hartstochtelijkheid. Passie is in mijn hoofd direct gelinkt aan iets waar je hart sneller van gaat kloppen. Je wordt er blij van, je houd ervan en je kunt er eindeloos mee bezig zijn.  Tijdens één van de edities van The Glow Up werd een belangrijke vraag gesteld die ervoor zorgde dat ik wat dieper ben gaan nadenken over waar ik nou eigenlijk écht blij van word. De vraag was: ‘Wat zou je doen als je vanaf morgen voor de rest van je leven iets moest uitvoeren waar je niet voor betaald zou krijgen. Mijn antwoord bestond uit een combinatie van 2 dingen die ik in mijn vorige brief al eens benoemde:
____________________________________________________________________________________________________
‘Toen ik nog een klein meisje was, was ik altijd bezig met schrijven. Op school en thuis vulde ik schriftjes met zelfverzonnen verhaaltjes, liedjes en gedichtjes. Dit bleef mijn nummer 1 hobby als tiener en eigenlijk ben ik er tot nu toe niet mee gestopt. Vertellen en schrijven – spelen met woorden – geeft mij een bepaald soort energie die ik moeilijk onder woorden kan brengen, maar ik houd ervan! Ik houd ervan om andere mensen te ‘entertainen’ , aan te zetten tot actie, te inspireren en iets te geven waar ze uit eindelijk iets aan zullen hebben. Dat brengt mij bij een ander consequent gegeven uit mijn leven van jong meisje tot volwassen vrouw: Ik heb het altijd fijn gevonden om anderen te helpen.’
____________________________________________________________________________________________________

Quote-114
Mama ontdekte op latere leeftijd dat het heel goed mogelijk is om meerdere passies te hebben. Je hoeft jezelf écht niet te beperken tot maar één ding, je zal merken dat er meerdere dingen in het leven zijn waarvan je hart sneller gaat kloppen. Dit ontdek je simpelweg door goed naar jezelf te luisteren en heel goed op te letten! Ik heb jullie al vaker vertelt dat we het soms heel erg ingewikkeld maken, terwijl het antwoord eigenlijk heel dichtbij jezelf ligt. Toen ik begon op te letten begon ik te zien dat de dingen waar mijn hart sneller van gaan kloppen eigenlijk allemaal een beetje met elkaar verbonden zijn. Het combineren van verschillende passies is dus heel goed mogelijk, mits je op de juiste manier gebruik maakt van de 24 uur die je gegeven wordt. Die 24 uur zo goed mogelijk gebruiken is waar ik op dit moment naar toe aan het werken ben.
5 dingen waar mama dol blij van wordt…..

 1. ….Schrijven…..en dat is inmiddels geen verassing meer. Ik ben een geboren schrijfster en ik  kan heel gepassioneerd vertellen over mijn liefde voor pen & papier. Mama schrijft elke dag. Hetzij op haar laptop, in één van haar duizend notebookjes of in de notitie-optie van haar telefoon. Hetzij een blog, een liedje of een webtekst. Mijn liefde voor schrijven heeft ervoor gezorgd dat ‘creative writing’ een ding is geworden en dat ik dus ook allerlei vormen van schrijven aanbied aan wie dat uit handen wilt geven. Een passie die uiteindelijk uitgegroeid is tot ‘part of the job’ en daar gaat mijn hart zeker sneller van kloppen.
  1_ErI7LVpTQOQZwJ0NUTlPtw
 2. ….Anderen helpen….ook dit is inmiddels al bij jullie bekend. Ik geloof in ‘going an extra mile’…of misschien wel 5.67 miljoen miles….om ervoor te zorgen dat een ander vooruit komt. Op welk gebied dan ook. Voor het eerst heb ik dit jaar een echte stap gezet om deze passie ook echt om te zetten in iets tastbaar. Mama is een mentor. Een mentor zijn geeft mij de mogelijkheid om anderen te adviseren en te begeleiden vanuit mijn eigen ervaringen. Ik denk dat iedereen uiteindelijk wel één of meerdere (vertrouwens)personen nodig heeft die een steentje bijdraagt aan zijn/haar (persoonlijke)ontwikkeling. Erg dankbaar dat ik die persoon voor meerdere mensen mag zijn!we-rise-by-lifting-others-post
 3. ….Muziek….Wij beginnen de dag haast altijd met muziek, dus dit is ook iets dat algemeen bekend is bij ons thuis. Mijn liefde voor muziek uit zich op verschillende manieren. Zoals boven aangegeven schrijft mama graag liedjes en is ze daar ook weer intensief mee bezig. Muziek betekent heel veel voor mij. Het is een manier om mij te uiten, een vorm van therapie en jullie weten als geen ander dat mama erg kan opgaan in melodieën. Met muziek bezig zijn doet mijn hart zeker sneller kloppen…zowel woord als melodie geeft leven.
  Popular-Minimalist-Music-Is-Life-Wall-Decals-Saying-Quotes-Creative-Vinyl-Art-Stickers-Music-Equalizer-Home
 4. ….Persoonlijke ontwikkeling….Behalve dat ik het heel erg belangrijk vind, gaat mijn hart ook sneller kloppen van werken aan mezelf. Ik zeg altijd dat ik ‘a work in progress’ ben en geef mijzelf de ruimte om te groeien. Ik maak steeds meer tijd voor lezen omdat ook dit bijdraagt aan mijn ontwikkeling. Door intensief bezig te zijn met mezelf ben ik beter in staat anderen te geven. ‘The best project you can work on is yourself’…elke dag opnieuw.
  6ca39dc4c39e79d0f1366d079dee0cf1
 5. ….Mijn 3 wandelende bronnen van inspiratie, beter bekend als Haley-Joy, Yanira en Jahno. Ja, ik weet dat het ontzettend cliché klinkt maar jullie – mijn kinderen – zijn één van mijn grootste passies. De voornaamste redenen dat ik er werk van maak actief bezig te zijn met mijn andere passies! Bezig zijn met mijn passies zorgt ervoor dat ik gelukkig ben en een gelukkige moeder zorgt voor gelukkige kinderen. Uiteindelijk vind ik dat het belangrijkst!

20180609_143215
Ik ben nu al benieuwd hoe de weg naar het vinden van jouw eigen passie eruit gaat zien. Er is geen goed of fout, focus je vooral op de dingen in het leven die jou fascineren. Kijk naar alle kleine dingen die je makkelijke af gaan en die eigenlijk altijd al een soort rol hebben gespeeld in je dagelijkse leven. Hoe dichterbij jezelf, hoe beter.  Mijn wens voor jullie is dat jullie van jullie passie(s) je werk kunnen maken!
From Serenitheory with love
 
 
 
 

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten