7 dingen die ik heb geleerd over geluk

share online:

Is er iets belangrijker in dit leven dan gelukkig zijn? Anything?  Ik ben ontzettend benieuwd hoe jullie daar naar kijken, mocht er iets zijn dat jij boven ‘gelukkig zijn’ plaatst, hoor ik dit graag van je in de comments! Mijn eigen antwoord is volmondig: ‘NEE!. Ik bedoel, je kunt ‘alles’ hebben, maar als het van binnen niet goed zit heb je daar niets aan. De afgelopen 100 dagen werd ik daar weer opnieuw aan herinnert.
IMG_2977 IMG_2978
 
 
 
 
 
 
 
Ik deed voor de 2e keer de 100 happy days challenge en ook dit keer bleek het makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is het gelukt en ik ben daar heel trots op. Behalve dat het een leuke challenge is om te doen heeft het ook een hoop voor mij in perspectief gebracht. Je gaat anders naar je dagen kijken, je gaat ‘zoeken’ naar geluk en het gekke is dat het ook nog vindt wanneer je oplet. Je laat momenten minder snel aan je voorbij gaan en daardoor zie je dingen die je eigenlijk nooit had gezien als je er niet bewust mee bezig was geweest.  Vandaag deel ik graag 7 dingen met je die ik tijdens deze challenge geleerd heb:

 1. Jouw geluk is jouw eigen verantwoordelijkheid!
  Niemand, maar dan ook niemand – behalve jijzelf – is verantwoordelijk voor jouw geluk. Verwacht ook niet dat een ander jou gelukkig zal maken, want het wachten zal eindeloos zijn. Natuurlijk kan iemand bijdragen aan jouw gevoel van geluk, maar uiteindelijk is het van belang dat je dit gevoel ‘op eigen houtje’ kunt bereiken. Vanaf die plek – self-happiness – ontstaat de mogelijkheid om geluk te ervaren afkomstig uit allerlei verschillende bronnen. Take responsibility!
 1. Het is niet altijd makkelijk!
  Er zaten k*t dagen tussen, de afgelopen 100 dagen. Dagen waarop ik vergat dat ik bezig was met de challenge, dagen waarop ik gewoon geen zin had en dagen waarop ik zoiets had van….geluk? where? Soms vond ik ook gewoon dat ik geen tijd had, maar that didn’t make any sense. Hoezo geen tijd voor mijn eigen geluk? Het was niet makkelijk, maar ik was vastberaden om de challenge af te maken en op moeilijke of donkere dagen werd het daardoor juist makkelijker om geluksmomenten te vinden. Dat kwam vooral doordat ik mezelf ‘dwong’ om ondanks m’n mood toch te kijken naar dingen die mij een fijn gevoel hadden gegeven – ik was immers met de challenge bezig. It really worked.
 1. De kleinste dingen brengen geluk met zich mee!
  Zoekt en gij zult vinden zeggen ze. In de meest kleine ‘onbenullige’ dingen zal je geluk ontdekken. De kleinste – meest cliché – dingetjes, brengen juist dat extra gevoel met zich mee….iets simpels als een glimlach of een klein gebaar brengt al heel veel teweeg. Dit is tijdens deze challenge echt voor mij bewezen.
 1. Geluk staat dichtbij dankbaarheid!
  Het werkt twee kanten uit. Ik merkte dat als ik meer dankbaarheid toonde, ik mij veel gelukkiger voelde. Die kleine dingen gaven mij ook meteen  zo een gevoel van ‘wauw, I am really blessed’….wat weer meteen leidde tot geluksmomenten. Gratitude is everthing!
 2. Gelukkig zijn is een keus
  Of je kiest ervoor ‘op zoek’ te gaan naar geluk, of niet. Het is heel simpel. Dat het er is, dat is een feit. Het wacht basicly tot jij klaar bent om het te ontdekken. Het is ook hoe je omgaat met een situatie en waar je de focus op legt. Ik koos 100 dagen geluk en I am not done being happy!
 3. Geluk werkt aanstekelijk
  Jezelf omgeven met mensen die geluk uitstralen, werkt aanstekelijk en ik heb gemerkt dat ook dit twee kanten op werkt. Aan de ene kant heb ik mensen mogen besmetten met de challenge, maar ik merkte ook wat het voor mij deed wanneer ik mij in een omgeving begaf met happy people!
 4. Je kunt o-ver-al geluk in vinden!
  Overal. In alle dingen. Zolang je er naar zoekt, zal je het vinden. Dat je niet altijd een  ‘spontaan overweldigend’ gevoel van geluk ervaart maakt het niet minder waardevol. Ga er bewust naar op zoek en je zult verstelt staan hoe snel het je manier van kijken zal veranderen!

 

IMG_2976
100 happy days 2016 #100happydaysserenitheory

IMG_2975
 
 
 
 
 
 
 
 
Gisteren deelde ik mijn afsluitende geluksmoment en ik vond echt dat het “te” snel voorbij was gevlogen. In de laatste week begon ik het eigenlijk jammer te vinden dat de challenge bijna voorbij was. Ik had er eigenlijk best veel plezier in om m’n geluksmomenten te noteren en vast te leggen. Mijn prachtige blogvriendin van Le Monde D’Alida, bracht mij op het idee om niet te stoppen met de challenge, maar gewoon offline gewoon door te gaan. Ik besloot daar meteen werk van te maken en kocht een leuke jar bij de action. Het komende jaar zal ik dagelijks op een blaadje noteren waar ik gelukkig van word of dankbaar voor ben en deze notes zal ik bewaren in deze jar…..de uitdaging houdt voorlopig nog aan. I will count my blessings 365 a year!
Ik raad een ieder aan om de 100 happy days challenge te doen, het kan net zo goed offline als je dat prettiger vind! Ik ben benieuwd of jij een poging gaat wagen, let me know x
From Serenitheory with love
 

share online:

4 Comments

 1. Iraida
  9 augustus 2016 @ 14:14

  Punt 1, is de basis! Als je beseft dat geluk van binnenkomt, besef je ook dat jij hier zelf voor verantwoordelijk bent. Het zorgt er dan ook voor, dat je geluk niet in dingen of mensen gaat zoeken. Ik ben blij dat de challenge heeft bijdragen aan jouw visie over gelukkig zijn. En ik zou deze ook wel offline willen proberen met een jar.
  Bedankt voor het schrijven van deze blog. Ik heb er zeker van genoten en het heeft mij weer aan het denken gezet. Go girl ??

  Reply

  • Serenitheory
   9 augustus 2016 @ 16:56

   U are welcome Irai en jij bedankt voor je comment ? ik hoop echt dat je het probeert, je kunt op elke willekeurige dag beginnen! Over een jaar kan je al die momentjes teruglezen, let me know if you do! Xxx

   Reply

 2. Le monde d'Alida
  9 augustus 2016 @ 23:26

  Ik heb echt genoten van je 100 dagen geluk challenge! Zit er zelfs over na te denken om het weer te proberen =$ Alle punten die je benoemt hebt zijn wel echt dingen die ik mezelf heb aangeleerd, niet alleen bij het zoeken/vinden van geluk maar ook bij het hebben/houden van een top humeur gedurende de dag! Weer heerlijk leesvoer Seren, ik heb genoten!

  Reply

  • Serenitheory
   15 augustus 2016 @ 17:07

   Is echt iets om te blijven vast houden! Van jou heb ik ook een waardevolle tip betreft humeur gekregen die ik tot nu toe gebruik! Draagt echt al bij aan hoe je je voelt gedurende de dag. En ik zou zeggen, Just do it! Echt het is worth ur time! Xx

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten