Me-Time | Pak je momenten!

share online:

Ik zeg altijd ‘practice what you preach’ en een aantal maanden geleden predikte ik luid de woorden: ‘mama’s, tijd voor jezelf is óók super belangrijk‘. Overtuigd van m’n eigen woorden legde ik uit dat ‘wij moeders’ onszelf niet schuldig hoeven te voelen op het moment dat wij tijd voor onszelf inplannen. Ik kaartte aan dat wij onszelf niet moeten verwaarlozen. Me-time, dat is heel belangrijk en dat heb je als mens gewoon nodig, ook wanneer je moeder bent. Overtuigd van mijn eigen woorden, maar niet overtuigd genoeg om ze zelf uit te voeren blijkbaar. I did not practice what I preached. Ik doe uiteraard wel eens dingen zonder mijn kinderen, maar die echte relax momenten waren er weinig. Uitstellen, want mijn eigen rust dat vond ik eigenlijk niet belangrijk genoeg. Als de kids maar niets te kort komen, dan is dat prima. Ik realiseer me nu even heel goed dat mijn kids alles te kort komen op het moment dat ik als moeder mijzelf te kort doe.
image1
Geen leuke mama
Heb je het wel eens dat je jezelf geen leuke mama vind? Ik kan soms goed tekeer gaan tegen die twee meiden met hun engelen gezichtjes, want zo lief als ze eruit zien zijn ze heus niet altijd! Dat geklier werkt mij vaak behoorlijk op m’n zenuwen en vooral als ik heel moe en geprikkeld ben (wat basicly dagelijks was, but I am working on that). Op zulke momenten voel ik me vaak een nare moeder. Dat moe en geprikkeld zijn komt vooral omdat ik zo een typje ben dat altijd maar doorgaat. Zelfs wanneer mijn lichaam nee zegt, dan blijf ik doorgaan tot ik écht niet meer kan. Vorige maand ging het zo ver dat ik er ziek van werd. Gedwongen rust, mijn lichaam zei letterlijk:’ en nu is het genoeg’….voor mij een aha-momentje. Dat alsmaar doorgaan zorgde ervoor dat ik in z’n geheel niet lekker functioneerde. Het sloop er in zonder dat ik het echt door had. Het niet nakomen van gemaakte afspraken, het vergeten van belangrijke dingen, een huishouden wat niet de aandacht kreeg die het nodig had, met tegenzin in de keuken staan (terwijl ik dol ben op koken)…regelmatig futloos en geïrriteerd zijn (en dit weer afreageren op de kids). Een soort cirkel waar ik niet uit leek te komen en ik voelde letterlijk hoe de energie steeds uit me werd gezogen, maar tijd voor mezelf nemen? *kucht*
IMG_1825
Me-Time
Nou kon ik natuurlijk toe blijven kijken hoe deze vicieuze cirkel van –  doorgaan – constant moe zijn – opgebrand raken – even ‘rust’ nemen & weer doorgaan – mij langzaam zou opslokken, maar gelukkig heb ik dit keer eindelijk naar mijn lichaam geluisterd. Tijdens The Glow Up werd er in de mini workshop ‘Me-Time’ duidelijk aan de hand van pakkende voorbeelden uitgelegd waarom tijd voor jezelf zo belangrijk is. De woorden van Beryl, oprichtster van Sweet Lifestyle zijn ook zeker blijven hangen. Me-Time is een must niet alleen voor mezelf, maar ook voor de mensen om mij heen en in het bijzonder mijn meiden. Ik ben namelijk wél een leuke mama wanneer ik mij relaxed voel en ik voel me pas relaxed wanneer ik rust in m’n hoofd heb.
Sinds een aantal weken claim ik letterlijk tijd voor mezelf en ik raad dit een ieder aan. Hoe je, je me-time invult is natuurlijk geheel aan jezelf, want dat is voor iedereen natuurlijk anders. Ik ben er achter gekomen dat het voor mij al hele kleine dingen zijn. Dingen die je een beetje als vanzelfsprekend ziet, maar eigenlijk toch gewoon belangrijk zijn. In mijn about me beschrijf ik mezelf bijvoorbeeld als serie verslaafde moeder, maar met alle 14563 series die ik volg loop ik letterlijk seizoenen achter. Bijna een jaar niet echt de tijd genomen voor een serie marathon, zelfs niet gewoon lekker bankhangen met 1 aflevering. Afgelopen maand ben ik aan een nieuwe serie begonnen (alsof ik niet genoeg heb om in te halen) en ik geniet ontzettend van m’n netflix & chill momenten. Gewoon even m’n verstand op 0 en even tot mezelf komen. Zo simpel.

IMG_1683
Heerlijk om de massagetafel van Yema Healingtouch

Pak je momenten
Wat mijn excuus altijd was om géén momenten voor mezelf te pakken was vooral de vraag: WANNEER DAN, I AM SO BUSY!? Eigenlijk bizar dat tijd nemen voor jezelf iets is waarvoor we geen tijd maken – of gewoon te moe voor bent. Het gaat allemaal om planning! Ik heb maar liefst 2 (kind)vrije dagen, maar in plaats daar een paar uurtjes van voor mezelf te nemen, plande ik ze vaak helemaal vol met werkgerelateerde afspraken. Vluchtig opruimen, haastig koken en dan gauw racen om de kids te halen. Wanneer ze dan eindelijk in bed lagen was ik natuurlijk kapot, maar vroeg naar bed gaan ho maar. Achter de computer duiken en dan weer verder gaan met work-related stuff. Silly me. Het op tijd naar bed gaan heb ik nu nog niet helemaal onder controle. Laat slapen en vroeg opstaan zorgt er natuurlijk ook voor dat ik halverwege de week bijna geen energie meer heb. Maar goed, dat is work in progress. Door simpelweg tijd voor mezelf in te plannen heb ik ontdekt dat er tijd ZAT is voor me-time. Wanneer? Several hours a day! Een dag heeft 24 uur. Pak je momenten!

Mijn Me-time momenten
Dus. Ik heb mijn me-time momenten gepakt en ik laat ze niet meer los. Op welke momenten ik ze nam en hoe deze momenten er voor mij uit zien?

  • Offline gaan – Een aantal keer per week na 20:00 of 22:00 offline gaan. Vliegtuigmodus aan en relaxen. Offline zijn is de nieuwste luxe waarbij je heerlijk tot jezelf kan komen. Gewoon even een boek gelezen of gekrabbeld in m’n notebook, zonder inkomende berichten. Heerlijk.
  • Morningruns – Al enige tijd doe ik dit en als het even lukt zo’n 3 x in de week. Vooral om te werken aan mijn discipline, maar ook om mijn hoofd te legen met een heerlijk positief muziekje in m’n oren. Goede start van de dag!
  • Massages – Maar liefst 2 x in een maand geweest afgelopen maand. Adyana Schmeltz van Yema HealingTouch is een getalenteerde vrouw. Zij heeft magische handen die langzaamaan elke knoop uit mijn lichaam verwijderd. Bye bye stress!
  • Series kijken – De inhaalrace is begonnen. Gewapend met snacks en mn beentjes over elkaar her-introduceer ik de marathons. Ik heb al zin in die van vanavond & dan nog op tijd naar bed!
  • Voetenbadjes – Kaarsjes aan en voeten dompelen in een heerlijk olie badje. Uiteraard weer met een heerlijk muziekje op de achtergrond.

Me-time brengt voor mij die balans die ik nodig heb om goed te functioneren. Het zijn vaak simpele dingen die je ook gewoon kunt doen wanneer de kids in bed liggen of op school/opvang zijn. Maar soms is het ook fijn om gewoon lekker iets te doen voor jezelf buiten de deur ZONDER kids en dan heb je misschien oppas nodig, but that’s okay. Nogmaals, ze hebben meer aan jou wanneer jij voor jezelf zorgt, dus dat schuldgevoel wanneer je iets voor jezelf doet mag per direct in de prullenbak 🙂 ‘Taking care of yourself is a part of taking care of your kids’
Ik ben benieuwd of jij me-time momenten op je planning hebt staan en hoe jij ze invult. Let me know in the comments.From Serenitheory with love
 
 

share online:

  1. I agree for 100.00% dat offline een nieuwe luxe is. Ik verwijder every once in a while apps van mijn telefoon, zodat ik ook niet kan cheaten. Heerlijk artikel weer. ME-time is belangrijk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten