Als je tijd wilt, moet je het maken

share online:

Dat moment waarop je het ineens zo ‘druk’ krijgt dat je nog maar net aan 1 (inhoudelijke!) update per maand toe komt. Vre-se-lijk, vind ik het. Hoe is het toch mogelijk dat je hetgeen dat je het liefst doet, het meest verwaarloosd. Mijn liefde voor het geschreven woord blijft groeien, maar mijn inspiratie is de afgelopen maanden weer eens super ver te zoeken. Het resultaat: weinig nieuwe leesvoer op mijn online dagboekje. Zonde, al zeg ik het zelf.
Om eerlijk te zijn is er de afgelopen tijd ook wel erg veel gebeurd en veranderd in mijn leven. Zo heb ik ineens een baan van 32 uur in de week, nadat ik een behoorlijke periode thuis heb gezeten. Ik ben trouwens ontzettend dankbaar voor deze nieuwe functie, maar dit nieuwe ritme….vermoeiend! Ik ben werkelijk waar constant moe. Moet er ontzettend aan wennen. Ik ben nu 3 maanden verder en nog steeds op zoek naar een fatsoenlijke routine als het aankomt op mijn huishouden, quality time met mijn gezin, een sociaal leven hebben en dan heb ik daarnaast ook nog heel wat ‘wilde’ plannen en projecten in het verschiet. Tijd is altijd al één van mijn grootste vijanden geweest. 
Ik weet nog dat ik een aantal maanden geleden al ja-knikkend de blog van Rowan Blijd las.

‘Een stapje terugnemen is moeilijk voor me. Ik kan het gevoel krijgen dat ik van alles mis, dat ik kansen mis als ik niet doorga. Dat doorgaan is uiteindelijk wat mij nekt. Ik merk dat ik te veel hooi op mijn vork heb genomen.’

Ontzettend herkenbaar!
Ik neem niet graag een stap terug hoewel ik wel weet dat het soms nodig is. Dan blijf ik toch maar doorgaan en doorgaan, waardoor ik door de bomen het bos niet meer zie. Ik ga ineens ontzettend veel dingen doen en het resultaat blijft voor mijn gevoel uit. En bovendien komt er ondertussen nog steeds niets van het geen dat ik toch echt het liefste doe: schrijven!
Maar goed, vandaag was ik het zat. Dinsdag 6 oktober. Ziekjes en uiteraard hartstikke moe besloot ik om 00.14 met een kopje koffie achter de pc te gaan zitten. Het interesseerde me niet wat, als ik maar iets op ‘papier’ zou zetten. Soms vergeet ik gewoon even dat ‘Serenitheory’ mijn persoonlijke blog is. Mijn verzamelplek waar ik ook gewoon mijn gedachten en gevoelens mag delen. Dat is notabene de oorsprong geweest van het starten van een blog. Ik beleef zoveel plezier van het schrijven, dat moet ik te alle tijde vasthouden. Ja, het kost soms wat extra energie, tijd en moeite, maar het is dan ook mijn grootste passie, dus dat mag best!
Ik heb écht genoeg te vertellen en er zitten ook écht heel veel leuke dingen aan te komen. Veel verhalen zitten ergens vast in mijn nogal gecompliceerde koppie en hebben nog geen weg gevonden naar mijn toetsenbord. Ik moet veel kwijt over mijn kids, het leven en haar obstakels, belevenissen en nog veel meer! Maar dat komt, de eerste stap is weer gezet. Wens mij succes! Tot snel xx
serenitheory af

share online:

4 Comments

 1. Induella
  6 oktober 2015 @ 08:28

  Heel leuk artikel en zo herkenbaar! Vandaag stond ik ook op met het idee dat ik weer eens moest gaan bloggen na weken, maar ook achter mijn niks delen zit een verhaal. Maar ik ga er weer tegenaan. Dank voor de inspiratie en lees je ook mijn artikel vanmiddag na 1 uur op http://www.xxfashiondiva.com. Ga zo door!! Ik ga volgen. XX Fashion Diva

  Reply

  • Serenitheory
   6 oktober 2015 @ 21:41

   Dank je wel voor je reactie Miss Fashion Diva! Heb meteen even rondgekeken op je website, leuke blog heb je! Soms is het echt lastig om je weer te herpakken idd, maar we moeten het echt vasthouden…because we love it 🙂 Goed om te weten dat dit stuk je geïnspireerd heeft, keep up the good work xx

   Reply

 2. Gwendelien
  8 oktober 2015 @ 16:49

  Hahaha dit wat jij ervaart heerst echt in bloggersland! En inderdaad tijd moet je gewoon maken. Ik weet nog dat ik aan een van Nederlands succesvolle bloggers vroeg hoe zij dat allemaal deed in de tijd dat ze nog “klein” was en bloggen nog niet haar baan was. Haar antwoord was simpel. Tijd maken! Ook al moet je tot na middernacht werken. Maar een ieder heeft een ander leven en moet creatief worden in het indelen van haar dag. Met kinderen én een vaste baan lijkt het mij een kunst. Waar een wil is, is er altijd een weg. Gefeliciteerd met je full-time baan en natuurlijk heel veel succes!!! Liefs X

  Reply

 3. Rowan
  16 oktober 2015 @ 16:14

  Wat een omslag ineens in je ritme! Props dat je het in ieder geval doet met je toch al drukke schema.
  Doorbijten is key. And the ‘this too shall pass’ sentence helps a LOT too. Je hersenen houden van routine, als je die voor jezelf ontwikkeld, wordt het op den duur alleen maar makkelijker 🙂
  Good luck met dit nieuwe avontuur en het bloggen vindt daarin zeker wel z’n plekje 😉
  x Rowan

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten