20 willekeurige feitjes over mijn 3-jarige

share online:

Goh, wat vliegt de tijd. Het is al weer een jaar geleden dat ik 20 willekeurige feitjes over mezelf deelde – which reminds me of that 30 things challenge die ik echt weer moet oppakken. Maar goed, vandaag gaat het daar nog heel even niet over. Vandaag gaat het over mijn lieve, slimme, bijdehante, grappige dochter Yanira van 3 jaar. Het leek me leuk om ook 20 willekeurige feitjes over mijn dochters te delen en ik begin met Yanira: 
 

 1. Vroeger, als baby, keek Yanira vaak boos. Het heeft behoorlijk lang geduurd voordat ze begon met lachen. Stiekem was ik bang dat, dat nooit meer goed zou komen, want ze was er erg zuinig mee. Nou, niets is minder waar. Toen ze eenmaal begonnen met lachen is ze nooit meer gestopt. Ze kan nog steeds heel goed boos kijken, maar ze is het vrolijkste kind ever met een super grote glimlach die ze maar al te graag laat zien en een schaterlach waar een ieder vrolijk van wordt.IMG_7615
 2. Ze is hilarisch. Dat vindt ze zelf trouwens ook. Ze kan dus heel lang lachen om haar eigen grapjes en is nog verontwaardigd ook als je niet met haar mee lacht
 3. Ze houdt van plagen – daar weet haar grote zus alles van. Geplaagd worden vindt ze minder grappig, maar daar kan ik dan weer wel om lachen 😀
 4. Ze kan NU AL heel goed slijmen. Als ze iets van mij wilt begint ze haar zin meestal met ‘mama, u bent lief he’…..dus dan weet ik meteen al hoe laat het is.
 5. Ze kan super netjes kleuren voor haar leeftijd. Keurig binnen de lijntjes en ze vindt het heel erg leuk. Ik vind het super knap!
 6. Yanira heeft een hekel aan ongekamd haar en wordt oprecht boos wanneer ze in de spiegel kijkt en haar kapsel haar niet aanstaat. Ze roept me dan ook echt op het matje. ‘Mama, mijn haar is niet netjes, kunt u mooie haren voor me maken’ is het dan. Mevrouw is er ook niet vies voor om instructies zoals ‘vandaag wil ik één staartje’ ‘of kunt u vlechtjes maken’ te geven.20170611_163217
 7. Het duurde bij Yanira een hele tijd voordat ze écht zindelijk was. Het leek uitzichtloos, maar gelukkig is ze inmiddels zowel overdag als ’s avonds zindelijk. Toen haar broertje werd geboren ging het ineens erg vlot (‘je mag geen jurkje aan’ zeggen en benadrukken dat ze een kleine zus is heeft ook wel wat geholpen #sorrynotsorry).
 8. Ze heeft een ontzettend goed geheugen en gebruikt met alle liefde dingen tegen me. Ze is echt zo een ‘ik zei je toch’ kind en ze verzuimd echt niet om me te laten weten dat ze eigenlijk gelijk had, ook al is het al een week terug.
 9. Ze is echt een meisje-meisje. Ik denk met een grote lach terug aan de tijd dat ze een baby was en ik dacht dat ze een beetje ‘boyish‘ uit zou vallen en vooral van broeken zou houden. I could not be more wrong. Dit kind is een echte diva die van tasjes, lipgloss en verkleedpartijtjes houdt. Zij is dat kind dat met een hoogstemmetje gaat praten en op haar teentjes gaat lopen als ze ‘prinsesje’ speelt. Yanira boos maken = haar verbieden een jurk of rok aan te trekken.
 10. Ze is super unbothered en heeft een hele sterke wil. Op de lange termijn kunnen deze eigenschappen in haar voordeel werken, maar voor nu is het vooral een hele grote uitdaging voor mama. 20170717_190625
 11. Yanira is een super sociaal kind, maaaaaaar, dit is wel echt een eigenschap die ze alleen laat zien wanneer ze dat écht wilt. Als iets of iemand haar niet aanstaat, dan maakt ze daar absoluut geen geheim….prima af te lezen van haar blik altijd:)
 12. Ze is een ‘big for nothing‘ en dat is super grappig. Madam heeft namelijk best een grote mond, maar ze is dus een ongelooflijke bangerik (en dat heeft ze niet van een vreemde). Vliegen, honden, motors, vuurwerk (basicly alles wat hard geluid maakt), attracties en ga zo maar door….ze vind het alles behalve grappig. ‘Mama, ik vind het eng’ is een veel voorkomende zin uit haar mond. Kleine held.
 13. Geef Yanira een schommel en ze is de hele dag zoet. Al vanaf ze 1 jaar was, was ze niet weg te slaan bij schommels en ik hield altijd mijn hart vast als ik zag hoe hoog ze op dat ding ging. Dat vind ze dan weer niet eng, she looooooves it!
 14. Ze is een kieskeurige eter, maar ik hoop op dat dit een fase is. Ze houdt namelijk echt van eten en is tot voor kort echt altijd een makkelijke eter geweest. Tegenwoordig plukt ze alles uit haar bord wat haar niet bevalt en dat kan dus een behoorlijk tijd duren. Ze vergeet ook echt niet dat ze bijvoorbeeld niet van garnalen houdt, maakt niet uit in welk gerecht ze het tegen komt.
 15. Ze kan al heel goed logisch nadenken….she really connects the dots. Wanneer ze iets niet volledig snapt zie je haar die kleine hersentjes kraken om vervolgens te vragen hoe het zit. Pas wanneer het allemaal logisch voor haar is, is ze klaar er mee.
 16. Ze houdt ontzettend van zingen en ze vindt het nog leuker als we met z’n allen naar haar kijken wanneer ze dat doet (maar niet zonder eerst verlegen te spelen). Ze haalt nog behoorlijk wat hoge nootjes ook en teksten onthouden kan ze als de beste.
 17. Ze is super ondeugend. Yanira is dat kind dat vroeger haar luier in bed uitdeed en de inhoud overal op smeerde. Potjes en tubes zijn (nog steeds!) niet veilig voor haar.IMG_7323
 18. Ze weet heel goed wat ze wilt en is erg uitgesproken. Kiezen vind ze dan ook echt niet moeilijk en ze kan heel gedetailleerd uitleggen wat ze wilt, hoe ze het wilt en als het even kan….nu graag. 
 19. Ze houdt van knuffelen en dat is helemaal in mijn voordeel, want ook ik vind dat heerlijk. Soms komt ze gewoon tussen het spelen door even naar me toe om met me te knuffelen. I love it!
 20. Ze toont sowieso graag affectie en zegt vaak tegen me dat ze van me houdt. ‘Mama, ik houd van u naar de maan en weer terug’ (van raad eens hoeveel ik van je houd) horen op de meest willekeurige momenten maakt altijd mijn dag. Smelt.

Met veel plezier heb ik deze feitjes van mijn jongste dochter opgeschreven. Wat heb ik toch een heerlijk kind – al zeg ik het zelf! Binnenkort is haar zus aan de beurt. Herken jij eigenschappen van je kids/nichtjes/neefjes in mijn dochter. Let me know in the comments.
From Serenitheory with love

share online:

3 Comments

 1. Iraida
  15 augustus 2017 @ 09:29

  Hahaha, wat een leuke weetjes. Nummer 6 is mijn favoriet : Mama, mijn haar is niet netjes, kunt u mooie haren voor me maken’ is het dan. Geweldig, dit zou ik kunnen zijn.

  Reply

  • Serenitheory
   15 augustus 2017 @ 10:07

   Hahaha, ze is écht een kleine diva gwn…love it!

   Reply

 2. 20 willekeurige feitjes over mijn 6-jarige – Serenitheory
  24 september 2018 @ 14:26

  […] jaar heb ik jullie aan de hand van 20 willekeurige feitjes kennis laten maken met mijn jongste dochter Yanira. Vandaag is het dan eindelijk tijd om mijn firstborn Haley-Joy aan jullie voor te […]

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten