DIY met de kids: een gestructureerde zomer

share online:

Ik heb al ontzettend vaak gezegd dat ik allover the place kan zijn. Mijn moeder zei vroeger altijd tegen me: ‘ als je hoofd niet vast zat aan je romp, dan zou je dat ook nog eens vergeten’. De struggle van een multitaskende chaoot, is real….maar met de woorden van mijn wijze vriendin in mij achterhoofd- UITERAARD weer die van de zakenvrouwkwestie – pakte ik dit probleem langzaam maar zeker aan. ‘Speak life‘ is inmiddels mijn levensmotto. Het is zo simpel als goeie dag: blijf herhalen dat je een chaoot bent = blijf chaotisch. With that being said schrap ik met alle liefde het woord chaoot…want dit werkt natuurlijk twee kanten uit.

Say it out loud: Ik ben georganiseerd!

Structuur is een belangrijk ding op zich, maar met kinderen des te meer. Het is heel makkelijk om kinderen te laten wennen aan een bepaald ritme en hier in huis was het ritme alles behalve gestructureerd. Ik gaf mijn onrust en ongeregeldheid af op mijn kids en we waren vrijwel altijd aan het haasten. Sinds de komst van little brother ben ik er serieus mee bezig om orde en rust te creëren, want anders worden we allemaal gek. Overzicht- naast de agenda op mijn smarthphone – was hard nodig. Mijn vriendin en ik (dit keer die van de 100 happy days challenge) bespraken mijn ‘probleem’ en ze adviseerde mij om met babysteps te beginnen…… Zij inspireerde mij om lijstjes maken, uitgebreid uitschrijven hoe de volgende dag eruit zou gaan zien, to do lists etc. … en langzaam aan kwam er rust in mijn hoofd en rust in de tent. Afstrepen wat je allemaal al gedaan hebt kan echt bevrijdend werken….24 uur gaat nog steeds echt snel voorbij, maar op deze manier lijkt het toch alsof de tijd (ja, mijn grootste vijand) aan jouw kant staat.
Nu dat ik dit redelijk (lees: I am getting there) onder de knie heb, werd het tijd voor de volgende stap. Vooruit plannen is voor mij altijd al een uitdaging geweest, maar het zorgt wel voor houvast en wederom: ook de kids hebben er profijt van. Vorige week ging ik dus vol goede moed op stap en kocht ik een aantal spullen om mij te ondersteunen op mijn weg naar een gestructureerd leven. Maar laten we eerst even beginnen met een gestructureerde zomer!

20170724_091504
Deze planner kocht ik voor 6 euro bij de Hema en wil ik gebruiken om wekelijks bij te houden wat er op het menu staat. Daarnaast zijn de symbooltjes bedoelt voor de kids, zodat ze weten wat er die dag ongeveer op de planning staat. Om de kids er nog meer bij te betrekken, mogen ze allebei 1 gerecht kiezen. Haley koos voor pasta en Yanira voor spinazie 🙂

 
Begrijp me niet verkeerd, ik houd echt van al mijn vriendinnen…maar the real BFFis toch écht Pinterest! Echt waar, ze fluistert me de meest goeie ideeën in en er is geen onderwerp waar zij geen antwoord heeft, je kan letterlijk voor ALLES bij haar terecht. Ik kan dan ook uren met haar bezig zijn en er zijn nog duizenden dingen waarmee ik aan de slag wil van kapsels, naar gerechten tot aan knutselideetjes, maar we beginnen vandaag met: Een zomerplanner.
Lees ook: Aftellen geblazen
Om voor nog meer overzicht te zorgen heb ik om de zomervakantie in te luiden samen met mijn meisjes een zomerplannergemaakt. Op Pinterest vond ik dus een aantal printables en we hebben samen uiteindelijk gekozen welke we wilden gebruiken. Wat wij verder gebruikt hebben:

  • A3 Schetsboek
  • Mini post-its
  • Mini markers
  • Lijmstift
  • Pen/potlood

Alle bovengenoemde benodigdheden heb ik bij de Action gekocht.

20170722_135908
Super handige mini post-its

Het A3 papier gebruik je om de planner op te maken. Wij hebben er voor gekozen om voor de kalender een printable te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook zelf de vakjes maken met een liniaal ( Dit is dus ook prima te doen zonder printer). Ook de maanden hebben we uitgeprint van Pinterest, maar wederom…dit kun je ook zelf tekenen of door je kids laten doen. Eerst heb ik ze uitgelegd waar de agenda voor bedoeld is en ik merkte dat mijn 5-jarige het allemaal super snel oppikte. Ook mijn 3-jarige verbaasde me, ze kon heel goed onthouden welke activiteit bij welke kleur hoorde. De post-its en de markers hebben we namelijk gebruik om d.m.v kleuren de activiteiten te onderscheiden. Dat de roze post-it incl. ballon voor een feestje staat, kunnen ze beide maar al te goed onthouden.
20170724_104817
Verder is het voor mijzelf ook heel erg handig om naast mijn agenda en lijstjes op de zomerplanner te kijken. Ik gebruik to do post-its om mijzelf extra aan belangrijke dingen te herinneren en het fijne is dat het prima blijft plakken, maar ook net zo makkelijk weer te verwijderen is zonder dat het wat achterlaat op je planner.
20170724_102349
Het resultaat van juli. Augustus en September zijn in the making.

Als de dag voorbij is, strepen we deze af en dan kijken we samen wat er de volgende dag op de planning staat. Voor het geval dat wij als mama’s en papa’s eventueel zouden vergeten om af te strepen of te kijken….believe me, de kids zullen je er aan herinneren! They’re excited like that! 
Hoe je de planner indeelt is natuurlijk helemaal aan jezelf. Je kunt er echt alle kanten mee op! Het was erg leuk om dit samen met de kids te doen. Zij vinden het geweldig om mee te denken en zien dit als een leuke knutselactiviteit. Ik zeg win win! Hopelijk zitten er lezers/lezeressen tussen die hier wat aan hebben en mocht je zelf nog tips hebben, feel free to share….there is no such thing as TOO MUCH structure 🙂
From Serenitheory with love

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten