6 reminders: meer balans tussen werk en thuis

share online:

Mijn laatste ‘Mommy Monday’ schreef ik 4 maanden geleden. Ik moest er even ‘tussenuit’. Noem het een hoog-nodige-break. Noem het een seizoensstop. Noem het stapje terug omdat ik steeds opnieuw besef dat alles tegelijkertijd doen nog steeds niet haalbaar is als je maar één persoon bent. Noem het hoe je wilt, vandaag ben ik er weer met een ‘Mommy Monday’ alsof ik nooit weggeweest ben. Missed me?

De afgelopen maanden voelde weer als een rollercoaster. Het leven is niet meer het leven wat we gewend waren. In maart stond de wereld letterlijk op z’n kop en 6 maanden later zitten we er nog midden in met z’n allen. Er is in de tussentijd veel veranderd. De nodige ups & downs zijn de revue gepasseerd, maar we vallen, staan op en gaan weer door like we’re used to.

In maart deelde ik mijn top 5 lessen die ik als ondernemende moeder geleerd hebt. In 6 maanden tijd heb ik weer het één ander bijgeleerd en zoals jullie van mij gewend zijn deel ik de lessen die ik leer graag met anderen. Wie mij langer volgt weet dat ik niet helemaal geloof dat je 100% balans kunt hebben. De weegschaal zal altijd een beetje meer gewicht hebben aan de linker- of rechterkant, maar ik geloof wel dat je het zo kunt verdelen dat het gewicht niet teveel uit elkaar ligt. Daarom vandaag een nieuw lijstje, dit keer met 6 reminders; meer balans tussen werk en thuis. Omdat woorden kracht hebben and I am about to practice what I preach :-).

 • Vraag hulp: it takes a village to raise a child
  Soms zit je er zelf even doorheen en wordt het allemaal even teveel. De workload stapelt zich op en de kids zitten in uitdagende fases. Wees niet bang om hulp te vragen. I’m telling you, I am better mother for it.
  Ik heb het geluk dat mijn familie altijd voor mij en mijn kinderen klaarstaat en kan daarom soms extra uren pakken om dingen van mijn to do list af te strepen of gewoon even tijd voor mezelf nemen. Dit is alles behalve vanzelfsprekend. Ik realiseer me steeds weer dat ik gezegend ben. Probeer in jouw directe omgeving mensen te vinden die je vertrouwt, die je zo nu en dan een handje kunnen helpen. Al is het maar een uurtje.
 • Plan Me-time in je agenda
  Afgelopen week verscheen er een pop-up bericht op mijn telefoon met de tekst: ‘You say you’re busy, as if that’s a good thing. Ouch. Druk zijn lijkt tegenwoordig de norm te zijn, maar rusten is eigenlijk nog steeds veel belangrijker. Soms vergeet ik dit, dus plan ik me-time in, in mijn agenda. Een echte afspraak met mezelf, waar ik mij aan dien te houden, want mijn lichaam heeft het niet alleen nodig…..ik verdien dat! #andsodoyou
 • Prep, prep, prep, prep
  Voorbereiding is het halve werk. Ik weet dit al een tijdje en toch ben ik hier niet altijd scherp op. Dit laatste kwartaal maakte ik opnieuw de commitment met mezelf. Voorbereiding is de sleutel die alle deuren open maakt. Voorbereiding in werk, huishouden, het klaarzetten van kleren het werken met een planner everything. Het scheelt zoveel tijd en zorgt voor heel veel ademruimte. Voordeel at home, voordeel at work.
 • Ga creatief met je tijd om
  Deze is vooral voor de ondernemende mama’s. Het is soms jongleren met tijd, maar er zijn verschillende manieren om je werk af te krijgen terwijl je toch tijd met je kinderen spendeert. Op maandag gaan we bijvoorbeeld naar de bibliotheek. Zij lezen boeken, mogen een half uurtje screentime en/of maken een tekening terwijl ik ondertussen op mijn laptop admin aan het wegwerken ben. #omdenken
 • Er is niets mis met het hebben van een schoonmaker
  Deze is voor iedereen, maar in het bijzonder voor m’n single moms, running a business or having a fulltime job. Het heeft mij coaching van een half jaar gekost om mezelf hulp in huis toe te staan, want in m’n hoofd moest ik het allemaal zelf kunnen. Ondertussen was m’n huis constant een bende. Iets waar ik #tillthisday may struggle. Als je er zelf niet uitkomt met je huishouden, get yourself some help! Motherhood is a fulltime job already.
 • Don’t let mommy guilt get the best of you
  Mommy guilt is volgens mij het meest voorkomende woord op serenitheory.nl. Maak ik teveel uren, voel ik me schuldig. Neem ik tijd voor mezelf, voel ik me schuldig. Zit ik te lang op mijn telefoon, voel ik me schuldig. Houd in je achterhoofd dat je het welzijn van je kinderen altijd voorop hebt. Er is niets mis met werken, ontspannen en even ontsnappen van de realiteit….again, you are a mom 24/7. Wees niet te streng voor jezelf!

Bovenstaand lijstje is wederom a #notetous, want ik houd me ook niet altijd aan mijn eigen tips, maar we maken moeite. De aandacht verdelen tussen werk en thuis blijft een uitdaging, maar het veranderen van kleine dingetjes in je dagelijkse routine kan al bijdragen aan meer balans. Hulp & Me-time, zodat je kunt rusten en veel meer in het moment kan zijn met je kids. Voorbereiding en creatief omgaan met de tijd, zodat je zowel op het werk als thuis meer ruimte hebt. Het loslaten van schuldgevoel op elk gebied, zodat je kunt genieten van je werk en de tijd met je kinderen. It’s a win win!


Ik hoop oprecht dat je wat hebt aan deze reminders. Ik wens je een liefdevolle week toe!

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten