Klein vies peutertje

share online:

Gisterochtend trof ik mijn jongste dochter (2) ’s ochtends op een niet zo prettige manier aan in bed. Ze was al enige tijd wakker en meestal wanneer ik haar hoor blijf ik nog een paar minuutjes liggen. In het weekend, met name op zondag…moet ik nog even op gang komen. Meestal weet ze zichzelf ook wel even te vermaken in bed, dus daar maak ik dan gretig misbuik van. De ene keer pakt ze haar knuffels en hoor ik haar hele gesprekken voeren, de andere keer hoor ik haar luid zingen van ‘ vader Jacob, tot ‘a di mi yere yu friyari‘ en weer een andere keer hoor ik haar tellen van 1 tot 20 en weer terug. Gisterochtend kwamen die extra minuten mij duur te staan. Mevrouwtje had een andere manier gevonden om zichzelf bezig te houden. Ze vond het namelijk vermakelijk om zichzelf uit te kleden.
Ik trof haar halfnaakt aan. Ze vindt het nog moeilijk om de bovenkant haar kleding uit te doen, maar broekjes aan en uit trekken dat gaat al vlot. Daar stond ze dan in haar blote billen. Dit was niet de eerste keer, maar de vorige keer dat dit gebeurde dacht ik dat ik duidelijk was geweest. I pulled a momster on her en dacht…nu is het wel duidelijk en dit doet ze geen tweede keer. Het ging echt even goed. Althans thuis. Want van de opvang kreeg ik bericht dat ze zichzelf daar ook tijdens haar middagdutje uitkleedde in bed. Ik dacht nog HA! thuis ‘ flikt ze dit geintje’ niet nog eens….ze is daar duidelijk haar grenzen aan het verleggen. De leidsters kwamen gelukkig met een handige oplossing (zie foto) en het ging verder goed. Op de opvang….en thuis ook, tot gister.

Ik trof haar dus halfnaakt aan en ze keek me met grote schuldige ogen aan. Ik zag haar luier op de grond naast haar bed liggen. Haar deken, beker en 2 knuffels lagen ernaast. Haar onderbroek en pyamabroek lagen iets verderop. Ik durfde niet te kijken, want ik voelde de bui dus al hangen. Sterker nog, ik rook het. Yanira poept zo’n 16 keer per dag, dus we praten hier niet gewoon even over een natte luier. De luier die ze op de grond had gesmeten was geen uitzondering. Het was een nummertje 2 en ik hoopte nog zo dat alleen haar luier de dupe zou zijn, maar helaas voor mij vond ik vegen terug op haar deken, ondergoed, pyjama én bed. Mijn kleine vieze peutertje had de inhoud van haar luier overal uitgesmeerd en het was een smerige bedoeling geworden.  Ik zal jullie ogen niet belasten met beeldmateriaal van deze onprettige gebeurtenis, maar ik kan je vertellen dat het er niet smakelijk uitzag. Het zat overal en je raad al wie deze poepbende mocht gaan opruimen. Weet je, moeder zijn is leuk en alles, maar dit soort ‘schijtklusjes’  mogen ze me besparen.

Oke, Yanira…het is duidelijk. Dit is waarschijnlijk jouw manier om mij duidelijk te maken dat je klaar bent voor een nieuw hoofdstuk in je leven….maar je had het mij niet op zo een ranzige manier duidelijk hoeven maken. Mama snapt het. Schijnbaar ben jij je luiers zat en ben je klaar voor het onderbroeken avontuur. I get the messeage, je verzoek is genoteerd.

Ik had mijn portie dus wel gehad, maar er stond mij helaas nog meer te wachten. Net voor het slapen gaan liep ik de kamer uit om haar beker alvast voor haar te pakken. Ik was 3 seconde uit de kamer. DRIE. Genoeg tijd voor dit kleine bengeltje om op haar kleine teentjes te gaan staan en sudocreme uit de commode te vissen –  ja, zo hard groeit ze dus mama. Natuurlijk ging ze er uitgebreid voor zitten en had ze er weer een lekkere kliederboel van gemaakt. Ik moest denken aan die ochtend. Ik was behoorlijk tegen haar uitgevallen. Mijn schreeuwlelijk level was over de 1000, want de kracht om haar op een pedagogisch verantwoorde manier uit te leggen dat mama dit toch echt geen pretje vond, dat had ik even niet. Ze leek toen onder de indruk en ging beduusd in een hoekje staan. Het leek alsof ze zich zo schuldig voelde dat ze nooit meer iets smerigs noch iets stouts zou uithalen. Nooit meer, want dat effect heeft een momster toch? Ik dacht nog yes, for once this yelling thing brought some results. Ik trapte er echt even in….een halve dag om precies te zijn. Besef hoe verraden ik mij voelde, toen ik wederom uitgesmeerd spul aantrof. Dit keer ‘gelukkig’ enkel op haar lichaam en deze smeerboel had een wat aangenamere geur……..
Image (1)
 
Voel je vooral vrij om deze moeder gerust te stellen in de comments, ik ben niet alleen, toch?
From Serenitheory with love
 
 

share online:

10 Comments

 1. Naturallyblackhair
  11 juli 2016 @ 08:09

  Hahahaha geweldig hoe ik dit lees. Mijn kind heeft het ook meerdere keren bij mij geflikt. Ik deed gewoon tape op zijn luier tot achter. Hij kon het niet losmaken en ik kon met een gerust hart slapen, niet bang zijnde wat ik in de ochtend kon aantreffen. Het heeft wel gewerkt. Maar bij hem was het ook een teken om zindelijk te worden.

  Reply

  • Serenitheory
   11 juli 2016 @ 08:14

   Hahaha Omg maar dit is briljant! ?? ik was al aan het bedenken hoe ik dit zou kunnen voorkomen, tot ik echt de tijd vrij kan maken voor “potty training” thanks voor de tip girl! Goed om te weten dat ik niet alleen ben hahah het stelt toch gerust!

   Reply

 2. Nous
  11 juli 2016 @ 09:37

  Wauw! Dit is gewoon echt een fase dus?
  Mijn dochtertje doet dit ook. Heel irritant; ik dacht dat zij de enige was.

  Reply

  • Serenitheory
   11 juli 2016 @ 10:19

   We are not alooone, dat is toch wel een goed gevoel vind je niet?
   Dat deze fase snel over mag gaan 🙂

   Reply

 3. Merredith
  11 juli 2016 @ 10:53

  Bij ons hebben ze alledrie iets gesmeerd. Sudocrème, nagellak en vaseline. Dat laatste heeft ervoor gezorgd dat de woonkamer een 2de jaap edenhal was.. -_-‘
  En dit deden (natuurlijk) als alles net schoon was gemaakt. Dan pakt het blijkbaar beter ofzo :-S..
  Bijna 4 jaar later heeft de jongste (bijna 4) het toch nog voor elkaar gekregen om de vaseline pot over bijna zn hele lijf te smeren en met de onliner “veel hè, mama?” (Inclusief cuteste smile ever). Dit is het beeld dat ik gister aantrof: onderlijf- glimmend als een kerstbal, bovenlijf- droog als de Sahara (want die was hij vergeten..hihi)
  Dus nee je bent niet alleen.. 🙂

  Reply

  • Serenitheory
   11 juli 2016 @ 12:00

   HAHAHAHA I am laughing my ass offff! Glimmend als een kerstbal, ik ga stukkk it aint funny but it issss. Ze weten ook echt die momenten uit te kiezen om dit soort streken uit te halen. Vreselijk, maar echt een goed gevoel is het, om te horen dat ook JIJ met dit soort dingen te maken krijgt. Mama zijn is echt prachtig, maar die uitdagingen die ze soms voor ons hebben klaar hebben liggen jonge….damn. Gelukkig zijn we niet alleen 🙂

   Reply

 4. Amina
  11 juli 2016 @ 11:34

  Je schrijft zo fijn, loveit!!! Leest heerlijk weg ?
  Hahahaha, sudocrème all over the place! Een geruststelling: ze worden ouder en er komt een dag dat je lekker met je schatjes gaat shoppen, hang in there! ???

  Reply

  • Serenitheory
   11 juli 2016 @ 12:02

   Thank you so much!
   Hahaha…je hebt gelijk lol, ooit zullen we samen lachen om dit soort streken.
   Ik geniet stiekem wel van deze fase, maar soms kun je me echt even opgeven.
   Dikke kus!

   Reply

 5. Amanda
  11 juli 2016 @ 17:32

  Hahahah kleine deugniet! Zoals ik het lees you are not alone. Mama ze is klaar voor de grote mensen wc???

  Reply

  • Serenitheory
   12 juli 2016 @ 08:05

   Hahahah deze hint was luid en duidelijk! Ik ga maar een potje in haar kamer zetten lolll

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten