8 simpele selfcare tips voor bezige moeders

share online:

Stress, oververmoeidheid, een burn-out……vaak een gevolg van ‘uit balans zijn‘.
Ongezonde leefgewoontes sluipen erin. Net zoals het wegcijferen van jezelf en slecht luisteren naar je eigen behoeftes. Als je een druk schema hebt, is het extra belangrijk om tijd vrij te maken voor jezelf. Plan het in je agenda als dat voor jou werkt, but by any means….take it before it takes you!

Tijd is waardevol voor iedereen, maar al helemaal voor een moeder die constant bezig is met bezig zijn. Voor een moeder staat dit vaak onderaan de prioriteitenlijst, maar vandaag wil ik je aanmoedigen om je kinderen, werk, huishouden and anything else 1 plekje naar beneden te verplaatsen, zodat je jezelf op nummer 1 kunt zetten! We ALL benefit from that: If mommy happy, everybody happy!

Soms zijn 5 minuten genoeg, soms hebben we een hele dag of een hele week nodig om op adem te komen. Hoe dan ook, het begint allemaal met een gewoonte maken van ‘selfcare‘. Hier 8 tips voor jou:

  • Plug out! – Ik zeg het je, offline is the new luxury. Steeds vaker ga ik een weekje, een weekend of gewoon een dagje offline to create headspace. Even weg van alle prikkels en meer in het moment zijn. Creating headspace is de ultieme vorm van selfcare. Having a clear mind is EVERYTHING!
  • Neem een massage – Een aantal maanden geleden nam ik een strippenkaart bij Jurgen Boerleider van JB Sportmassage. Één keer in de twee weken plan ik mijn me-time moment in en laat ik alle gespannenheid uit mijn lichaam masseren. Als ik niet gespannen ben krijgt mijn lichaam even een uur extra welverdiende aandacht. Dit is geen overbodig luxe. Normalize massages!
  • Pamper yourself – Over je lichaam extra, welverdiende aandacht geven gesproken. Vergeet jezelf niet te pamperen van tijd tot tijd. Neem een gezichtsmaskertje, doe je nagels of je voeten – laat Xavira Wasbloem van Heavenly Care jouw voeten op locatie doen – wherever you are. Vertroetel jezelf even en beloon je ledenmaten for doing the work!
  • Geef ze extra screentimeSorry, not sorry. Soms, (lees: vaak) wanneer het luid in mijn hoofd wordt en ik even geen ‘mama, mama, mama’, wil horen… dan geef ik mijn kinderen extra screentime. Dit, lieve moeders, is op en top selfcare. My head deserves mama, mama, mama mama – free space. #lekkerpedagogischverantwoord
  • Luister muziek EN ZING! Ook als je geen toon kunt houden: zing de longen uit je lijf…hoe vals het ook klinkt! Wat dat met selfcare te maken heeft? ALLES. Door te zingen komen er namelijk endorfinen vrij (yes, I googled that). Deze stofjes werken pijnstillend en geven je een geluksgevoel, je ontspant beter en je krijgt meer energie.
  • Schrijf! A writer is gonna tell you to write, maar neem dit nou maar van mij aan. Keep up with a journal. Schrijven is een vorm van selfcare. Vooral als je een overdenker bent. Dat wat er in je hoofd gebeurt op papier zetten werkt bevrijdend. Doe het and get back to me…..ik ben benieuwd hoe het voor je werkt.
  • Mediteer – Zet je wekker een half uur eerder en mediteer. Liever voor het slapen gaan? Cool…clear out 30 minutes before bedtime. Headspace is echt ‘the new selfcare’. Wees stil en ontvang: antwoorden, innerlijke rust, ademruimte….whatever it is for you. Het is het waard om tijd voor te maken. Klik hier voor meditatiemuziek.
  • Zeg JA tegen jezelf – dus NEE tegen anderen. Nee is een complete zin. Nee is oke. Nee is BAE!
    Dit heeft geen extra uitleg nodig right?

Dit zijn dingen die je prima tussendoor kunt doen. I can tell. Ik kom van een plek waar tijd voor mezelf maken het laatste was waar ik aan dacht. Inmiddels zijn alle 8 dingen bijna(!) vanzelfsprekend voor me en draag ik steeds beter bij aan mijn eigen selfcareroutine. I’m still learning, but we are in this together right?

Van welke tip ga jij een gewoonte maken? Deel jouw favoriete selfcare momenten met mij!

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten