Review: Daffie Be Proud

share online:

Enige tijd geleden maakte ik kennis met de nieuwe productlijn van Dafiie Be Proud. Zoals velen al weten heb ik 2 meisjes, met prachtige volle bossen haar – beide een ander type haarstructuur, beide met andere behoeftes. Vooral het haar van mijn oudste had extra liefde nodig, door mijn gebrek aan verzorging tijdens mijn zwangerschap. We zijn begonnen aan een nieuwe haarroutine en hadden daarvoor ook nieuwe producten nodig. De timing van Daphne ( 21-jarige founder van Daffie Be Proud) was dus perfect!

Voor dat ik deze review induik, wil ik even mijn respect uitspreken naar Daphne Baloe. Deze prachtige jonge dame is 21 jaar – mind you, dat is 10 jaar jonger dan dat ik nu ben – en heeft het gepresteerd om een eigen handmade productlijn speciaal voor ‘natural hair’ op de markt te brengen. Al in haar tienerjaren had zij een droom en zij heeft alles op alles gezet om dit om te zetten in realiteit. Dit inspireert mij, maar ik hoop ook dat mijn iets jongere lezeressen zich  laten inspireren en zich zullen realiseren dat niets of niemand je kan tegen houden wanneer je écht wat wilt.

If you can dream it, you can do it

19983933_1494737587249273_5455178528497747356_o
Lees hier meer over Daphne Baloe
Dat gezegd te hebben, duiken we de producten in. De lijn bestaat uit 3 verschillende producten: Washnut Mango Shampoo, Mango Conditioner en Mangoboter Blend. Zoals de productnamen al verklappen is er één ingrediënt dat domineert: mango. Mango is ontzettend goed voor coily and curly textured haar. Behalve dat het een ontzettend goede moisturizer is (het bestaat voor 80% uit water) gaat het ook haar uitval tegen en draagt het bij aan haargroei. Pluspunt nummer 1 zit hem dus al in het hoofdingrediënt. Dat belooft wat!
16905045_1363183850404648_5748597588786657012_o
Washday hier in huis is een hele happening en neemt vaak een halve dag in beslag. Voor mijn meisjes heb ik sinds kort een nieuwe wasroutine ontwikkeld die naar mijn mening goed werkt. Ik heb bij het gebruik van de producten deze vaste volgorde aangehouden. Het eerste Daffie product dat we onder loep namen is de Mango Conditioner.
Ingrediënten: Water, Mango butter, palm oil, Vitamine-E, Silk protein, Behentrimonium Methosulfate (and) Cetearyl Alcohol (vegetable) , Rokonsal, Mango aroma.
20170803_120342
De was-routine van mijn dochters begint met de pre-poo methode. Allereerst breng ik druivenpit olie aan op hun droge hoofdhuid en masseer ik het goed in. De spuitbus vul ik voor de helft met de conditioner en voor de helft met water. Even schudden en vervolgens aanbrengen op het haar, dat ik verdeel in 4 gelijke stukken.  Terwijl ik de conditioner aanbreng, maak ik van de gelegenheid gebruik om het haar met mijn vingers te ontklitten. Dit gaat erg prettig en soepel. Ik zorg ervoor dat ik het haar goed insmeer zodat de conditioner het haar goed penetreert. Na goed insmeren zie ik dat de conditioner lekker in het haar intrekt.
De conditioner heeft een prettige, zoete mango geur. Mijn dochters en ik hebben een tik. Wij ruiken altijd eerst even aan haarproducten en de eerste vraag die ze mij stellen is dan ook altijd: ‘mag ik ruiken mama’. Bij de eerste keer gebruiken was hun reactie ‘hmmmm, lekker mama….het ruikt naar snoepjes’. Op geur is ie dus ook door de kids goedgekeurd!
20170803_120923
De conditioner laten we ongeveer 30 minuten intrekken. Ik gebruik een pedaalemmer zak en de Afroty Heatcap om het haar even goed te stomen.Mijn kinderen kunnen nogal ongeduldig zijn, dus tijdens ons wasritueel verzin ik altijd wat te doen voor in the meantime, maar vaak pakken zij hun poppen en spelen ze een zelfverzonnen washday na.
afroty
Even alle pluspunten op een rijtje:
– Handige fles, door het pompje kun je makkelijk doseren
– Duidelijke gebruiksaanwijzignen
– Maakt het haar soepel, werkt prima als ontklitter
– Fijne stevige substantie
– Lekker zoete mangogeur
Minpunten:
– In de eerste instantie voelt het haar bij uitspoelen (met water) stug aan. Dit stugge gevoel is verdwenen zodra het is uitgespoeld met de shampoo. Dit zal bij een co-wash wellicht als minder prettig ervaren worden.
Co-wash tip: Na de eerste keer uitwassen nog een keer gebruiken, kort laten intrekken wederom uitspoelen en sealen met een olie naar keuze.
20170803_132813
Na de conditioner is het tijd om de boel uit te wassen met de Washnut Mango Shampoo
Ingrediënten: Water, Washnuts, decyl glucoside (derived from palm oil), Mango butter, Cocoamidopropyl Betaine (derived from coconut), Glycerine (vegetable), Xanthaan gum, D-panthenol, Vitamine-E, Fluidlecitine, Silk protein, Rokonsal, citric acid, Mango aroma.

Belangrijk punt: 
deze shampoo is niet speciaal voor kinderen ontwikkeld, maar zeker wel geschikt voor kinderhaar. De aangeraden leeftijd is 7 jaar, omdat deze shampoo kan prikken in de oogjes. Ik kies er toch bewust voor de shampoo te gebruiken voor mijn 3- en 5-jarige. Zij zijn namelijk al het één en ander gewend en werken tijdens het haren wassen ontzettend goed mee. Het is nog nooit misgegaan en de ‘washand-voor-de-oogjes-methode’ werkt bij ons prima. Dit is een belangrijke overweging voor het geval je besluit de productlijn te gebruiken voor kinderen. 
Ik spoel de conditioner lichtjes uit het haar en breng vervolgens de shampoo aan. Het haar is nog steeds verdeeld in 4 stukken wanneer ik de hoofdhuid lichtjes masseer.  Zoals je op de foto kunt zien schuimt het lekker. Wanneer ik de shampoo goed vanuit de hoofdhuid naar de punten toe heb ingemasseerd spoel ik het uit en maak ik een twist. Dit herhaal ik bij alle 4 de stukken. Het haar voelt nu soepel en zacht aan en ik kon er bij het maken van de twist makkelijk met mijn vingers doorheen. Om onze routine af te sluiten spuit ik nog een laatste keer conditioner in het haar en spoel ik het (nog steeds getwiste haar) vervolgens uit.
20170803_134212
Even weer alle pluspunten op een rijtje:
– Ook bij de shampoo komt het pompje goed van pas.
– Haar voelt na 1 x wassen schoon aan
– Laat mooie glans achter
– Dezelfde zoete mangogeur als de conditioner
Minpunten:
De substantie van de shampoo is minder stevig als die van de conditiner. Hierdoor ben je geneigd om iets vaker op het pompje te drukken dan nodig. Wanneer je de shampoo meerdere keren hebt gebruikt zal je zelf ontdekken hoeveel je per wasbeurt nodig hebt.
20170803_134650
Ik droog het haar met een hydrofiele luier, maar zorg ervoor dat het nog goed vochtig is. De Mango Butter Blend moet namelijk aangebracht worden op vochtig haar.
Ingrediënten: Mango butter, Almond oil, Palmoil, Tonka beans, Mango aroma
Ik laat een  beetje boter in mijn handen smelten en breng het aan in het haar. Voor het gemak laat ik het nog even in de 4 verdeelde stukken. Ondanks dat ik niet veel gebruikt heb, duurt het een behoorlijke tijd voordat de boter echt in het haar trekt. Ik ga er goed met mijn vingers doorheen net zo lang tot de ‘witte laag’ van de boter volledig verdwenen is. Als ik met mijn vingers door het haar ga voelt het gelukkig nog steeds soepel en zacht aan, maar onderweg kom ik wat harde stukjes van de boter tegen. Dit zijn hoogstwaarschijnlijk restjes van de tonkapitten die in de boter verwerkt zitten. Nu dat de boter is aangebracht, kan ik het haar van mijn dochters in model brengen en zit washday erop.
boterres
Even weer alle pluspunten op een rijtje:
– Je hebt weinig nodig
– De glans blijft aanwezig
– Houdt het haar soepel en zacht
– De zoete mangogeur komt hier anders tot z’n recht, maar is zeker aanwezig en ruikt wederom heerlijk!
Minpunten:
– Het etiket zit niet helemaal handig op het potje, maar ik vermoed dat dit een fabrieksfout is van de ‘eerste lading’.
– Duurt even voor dat de boter goed in het haar trekt
– Laat stukjes tonkapit achter in het haar
– Ik ga er zelf vanuit dat dit product niet voor dagelijks gebruik is en sluit er onze wasroutine mee af. Dit is niet helemaal duidelijk aangegeven.

Of ik deze productlijn aanraad? Ja zeker!

Al met al kan ik na meerdere keren gebruiken met volle overtuigen zeggen dat de producten dusdanig zijn bevallen, dat wij er gebruik van zullen blijven maken. Dit geldt met nadruk op de shampoo en de conditioner. De boter kijken wij nog even aan. Ik ben er niet ontevreden over, maar moet er wellicht nog even aan wennen. Ook ben ik benieuwd naar lange termijn resultaten en wil ik toch meer informatie betreft de gebruiksaanwijzingen. Heeft deze review jouw interesse gewekt en wil je de producten bestellen? Dat kan op www.daffiebeproud.nl
Wil je de shampoo graag voor jezelf gebruiken? Lees dan hier de bevindingen van Charmaine Anna
From Serenitheory with love

share online:

3 Comments

 1. Iraida
  15 augustus 2017 @ 09:20

  Goede review, goed opgebouwd en duidelijke foto’s. Ik denk dat ik de shampoo een keer wil proberen.

  Reply

  • Serenitheory
   15 augustus 2017 @ 10:06

   Dank je wel lieverd! & if you do….laat me weten wat je ervan denkt x

   Reply

 2. Macblogster
  16 augustus 2017 @ 08:11

  Handige vermelding van de plus- en minpunten! Vond ik fijn om op die manier te lezen.

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten