21 dagen thuis zitten met kinderen, wat nu?

share online:

Zoals we inmiddels allemaal weten heeft het kabinet voor een ieders veiligheid besloten dat de komende 3 weken alle scholen, sport- en horecagelegenheid de deuren moeten sluiten. Het is ontzettend ingrijpend en heeft grote gevolgen op het gehele volk. Er ontstaat veel angst en paniek, wat logisch is, want onze generatie heeft zoiets natuurlijk nog nooit meegemaakt op wereldniveau. Op mijn Instagram deelde ik het volgende omtrent het virus waarvan de wereld momenteel in de ban is:

De komende weken werk ik zoveel mogelijk thuis, maar mijn kinderen zijn nu natuurlijk ook thuis. Het wordt dus passen en meten met lopende opdrachten en fingers crossed met het oog op wat ons nog te wachten staat. Toen ik mijn kinderen vertelde dat de scholen de komende weken dicht zijn en zij dus een ‘extra vakantie’ hebben, waren ze in de eerste instantie erg teleurgesteld. Ze kunnen niet naar school, niet naar zwemles, niet naar muziekles en onze geplande museum-tripjes gaan voorlopig ook niet meer door. Ik vond het moeilijk om dit gesprek met ze aan te gaan, vooral omdat ik zelf natuurlijk bepaalde antwoorden ook helemaal niet heb. Ik legde in Jip en Janneke taal uit waarom deze beslissing genomen is en probeerde ze aan de hand van deze zwarte peper demonstratie waarop een vriendin mij wees, te laten zien dat we onze omwille van onze gezondheid (maar ook dat van anderen!!!) extra moeten letten op hygiene. Wellicht kun je je kinderen dit filmpje ook laten zien of het zelf met ze uitvoeren. Mijn kinderen vonden het een ontzettend leuk experiment om te doen en het schepte direct meteen meer duidelijkheid.

Zoals in elke situatie, probeer ik altijd mijn aandacht te vestigen op liefde en positiviteit. Dit is een heftige situatie die veel angst en onzekerheid oproept. Ik geef toe dat het in dit geval makkelijker gezegd dan gedaan is, maar positieve energie is at this point het enige dat helpt. Vooral voor mijn kinderen vind ik die positieve energie belangrijk, ik wil geen enkele vorm van angst op ze (laten) projecteren. Nu meer dan ooit wil ik dat ze snappen waarom mama altijd zoveel bezig is met zelfliefde, affirmaties, persoonlijke ontwikkeling en meditatie. Zelfbescherming op mentaal gebied is nu noodzakelijk. Ze moeten weten dat dit menens is, maar hoewel dit de wereld nu overheerst wil ik niet dat dit hun wereld overheerst, if you know what I mean.

In afwachting van eventuele geregelde thuis-schooling, wil ik de komende weken zoveel mogelijk gebruiken om zelf educatieve dingen met ze te doen. 3 weken thuiszitten met kinderen might feel like 3 months, maar we moeten er het beste van maken right? Alle ouders die gedurende deze ‘lockdown’ met hun kinderen thuiszitten, probeer creatief met de tijd om te gaan en zoek een balans tussen ‘ze bezighouden’ en dingen samen doen. Om ze toch aan het leren te krijgen kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van het internet om leuke thuis-opdrachten voor ze uit te printen, maar je kunt ook gebruik van squla of andere educatieve apps voor op de tablet. Het wordt bij ons thuis soms ook een marathon televisie kijken terwijl mama achter haar laptop zit, maar we zullen ook gezellig samen films kijken met frisdrank en popcorn. Het is gedwongen quality time, maar on the bright side…het is quality time. Hieronder nog een aantal tips voor het invullen van de komende 3 weken met de kids.

  • Ga lekker bakken
    Mijn kids zijn gek op koekjes/cakejes bakken en gelukkig hebben we altijd wel mix in huis. Check online voor leuke recepten en maak er een feestje van in de keuken.
  • Maak samen een smashbook
    De komende 3 weken zullen jullie genoeg herinneringen maken en dat is altijd leuk om vast te leggen in een smashbook. Hoe je die samen met je kids kunt maken, kun je hier lezen.

Hoe ga jij de komende 3 weken invullen met je kinderen en op welke manier ga je deze crisisperiode proberen te benutten? Heb je verder nog tips waar ik of anderen wat aan zouden kunnen hebben? Please do share! Ik wens iedereen de komende 3 weken in ieder geval heel veel liefde toe. We zitten hier samen in en ik denk dat het vooral van belang is dat we er voor elkaar zijn op de mogelijke manieren en dat we begrip voor elkaar tonen.

This too shall pass, hang in there, stay healthy and stay hydrated!

share online:

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten