DIY: Vision Board maken met de kids

share online:

Het stellen van doelen is een belangrijk dingetje heb ik ontdekt. Ik zei vaak dingen (since I talk this much) en merkte dat de verleiding om deze dingen uit te stellen vaak best groot was. Soms vergeet ik het ook gewoon hoor, maar mijn uitstelgedrag vormde vaak een barrière. Ik weet nog dat ik al een lange tijd riep dat ik een vision board wilde maken, maar het kwam er nooit van. Ik besloot eind december dat ik het in de eerste week van januari écht zou doen en hoorde ondertussen al een stemmetje achter in mijn hoofd zeggen dat ik het toch wel weer zou uitstellen. Op donderdag 4 januari 2018 vond ik mezelf uiteindelijk ijverig op de woonkamervloer gewapend met alle benodigde spullen om een vision board te maken. Did I shut that voice up or what!? #wanneerjenewyearnewmebullsitgamestrongis
Iets wat ik ook vaak heb geroepen, is dat ik mijn kids nauw wil betrekken in mijn persoonlijke groei. Het leggen van een stevige fundering en ervoor zorgen dat het zelfbewuste en zelfverzekerde mensen zullen worden is mijn missie. Die bewuste donderdag op mij woonkamervloer besloot ik dan ook door te brengen met mijn dochters. Soms moet ik mezelf er echt toe aanzetten om doe-het-zelf-dingetjes te doen met mijn kiddos. Het is echt zoiets waar ik dan tegen op zie om voor te gaan zitten, maar wanneer we eenmaal bezig zijn hebben we de grootse lol. Kinderen zijn zo snel tevreden en eigenlijk is het helemaal geen grote moeite om een aantal uurtjes met ze te knutselen………en al helemaal niet als het bijdraagt aan hun ontwikkeling.
THM_Imagination
 
Waarom een vision board?
Het is eigenlijk simpel: omdat het werkt. Ik geloof dat er heel veel kracht zit in visualiseren en dat je daar niet vroeg genoeg mee kunt beginnen. Zoals ik meteen al aangaf is het stellen van doelen erg belangrijk en jezelf een dagelijkse reminder geven van de dingen die je graag wilt, naar uitkijkt, wilt bereiken etc. kan alleen maar goed zijn. Je kunt zoveel kanten op met een vision board: het stellen van persoonlijke doelen, werkgerelateerd, hobby’s, materiële dingen en ga zo maar door.  Het voor je zien is de eerste stap en nu dat je het helder voor je hebt kun je er makkelijker naar toe werken.  Bij kinderen werkt het net zo en dat zij een levendige fantasie hebben maakt het alleen maar makkelijker. Spelenderwijs wil ik ze leren dat als je ‘kleine’ doelen stelt en er vervolgens werk van maakt, de uitkomst alleen maar in je voordeel kan werken. Ik wil ze leren dat het goed is om te dromen en verlangens te hebben en dat het ontzettend helpt om positief te zijn, te denken en positieve dingen tegen JEZELF te zeggen. Er dagelijks bewust dan wel onbewust mee bezig zijn is op de lange termijn erg gunstig en wil dat ze daar in de toekomst de vruchten van zullen gaan plukken.
Benodigdheden:
Als je mijn (DIY)blogs vaker hebt gelezen, dan weet je wie mijn BFF op het gebied van inspiratie opdoen is. Pinterest heeft heel veel leuke ideetjes die je geheel je eigen draai kunt geven. Wij hebben onze vision boards ook helemaal in eigen stijl ingericht en onze eigen ‘regels’ gebruikt voor het indelen ervan.
Wat heb je nodig:
– Een groot vel papier
– Een schaar
– Lijm/plakband
– Stickers/versiersels
– Internet + printer en/of oude tijdschriften
Untitled design
Wij hebben in plaats van tijdschriften gebruik gemaakt van het internet. We zochten op Google naar afbeeldingen die we vervolgens uitprintte en op het grote vel plakten. Mijn 3-jarige snapt het concept misschien nog niet volledig, maar ze weet wel heel goed wat ze wil en ze is dol op knutselen. Dit maakte het vooral leuk. Haley-Joy is al 6 en je merkt dat het kwartje bij haar wel al iets meer valt. Zij heeft alles zelf opgeplakt en uitgeknipt en kan ook al zelf haar naam schrijven.

Je kunt het invullen zoals je zelf wil en ze overal bij betrekken. Ik stelde bijvoorbeeld de vraag wat wil je dit jaar heeeeeel graag doen. Haley wilt graag op turnen en Yanira kan niet wachten tot ze op zwemles mag. We zochten samen naar afbeeldingen die hierbij passte en vervolgens mochten ze dit zelf op hun vel papier plakken. Ze hebben allebei een eigen spaarpotje en we hebben afgesproken dat ze daar ook zelf iets leuks van mogen kopen. Op hun vision board hebben ze beide bijvoorbeeld ook iets geplakt waar ze naar toe willen gaan sparen.
“Als ik oefen word ik beter”
 Ik heb er bewust voor gekozen om positieve affirmaties op hun vision boards te laten plakken. Positieve, opbouwende zinnetjes die blijven hangen en goed bij ze passen. Subtiele reminders die goed zijn voor hun zelfvertrouwen en onbewust hun gedachten beïnvloeden. Ik merk nu al dat ze ‘als ik oefen word ik beter’ onderling erg veel gebruiken wanneer iets niet in één keer lukt en dat is precies het effect wat ik wilde creëren met het maken van een vision board. Het was een leuke activiteit om samen met mijn kids te doen en het geeft mij altijd energie om te zien dat het daadwerkelijk van invloed is.
Ook van plan een een vision board te maken? Voor jezelf? Met de kids? Ik ben benieuwd! Do share with me in the comments en als je vragen hebt hoor ik het graag!
 
From Serenitheory with love
 
 

share online:

3 Comments

 1. Herinneringen – Serenitheory
  13 augustus 2018 @ 07:34

  […] zoals met mijn visionboard heb ik mijn kinderen betrokken bij deze activiteit. Smashbook-en is hier in huis zo langzamerhand […]

  Reply

 2. 5 veranderingen die onze ochtendroutine een stuk makkelijker maakt. – Serenitheory
  10 september 2018 @ 11:06

  […] afspraken en gebruik eventueel timers  Elke ochtend maak ik duidelijke afspraken met ze. We staan op en nemen een momentje voor de visionboards, douchen, aankleden, eten, drinken, schoenen/jas aan etc.. ze weten precies waar ze aan toe zijn. […]

  Reply

 3. Vakantie vieren in Nederland - Ellen Mae
  13 juli 2020 @ 15:59

  […] hebben een lijstje gemaakt van de leuke dingen de we willen doen. De blog van Serenitheory over een vision board maken met je kinderen inspireerde me. Ik probeer wat dagen vrij te houden […]

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten