Waarom ik dankbaar ben midden in deze crisis

share online:

Het is vooral onwerkelijk. It feels like a bad movie, but sh*t is super real. Er speelt zich van alles af in de wereld, maar ook in mijn gedachtewereld. Het laatste wat ik nu kan gebruiken – en dat zeg ik puur uit zelfkennis – is informatie over zaken waaraan ik niets kan veranderen. Als herstellende controlefreak is loslaten en belangrijk thema in mijn leven. Ik heb geleerd mijn onderbewustzijn niet te onderschatten. Ik kan de realiteit accepteren, zonder mij er constant aan bloot te stellen. Kennis die ik nodig heb zal mij altijd bereiken, ook als ik er niet naar op zoek ga (believe it or not, dit geldt ook voor jou). Dit is mijn forever motto, vooral in deze onvoorspelbare situatie. Het beschermen van je energie is belangrijk, dat zouden we net zo serieus moeten nemen als het vriendelijke doch dringende verzoek om gedurende deze wereldwijde crisis vooral thuis te blijven als we niets belangrijks op straat te zoeken hebben. Geen media volgen en het skippen van persconferenties is een bewuste keus: Kennis die ik nodig heb zal mij altijd bereiken, ook als ik er niet naar op zoek ga. #Ipromisethismymoodforever #sisbedoingaffirmations

Van thuiswerken is weinig tot niets gekomen, homeschooling is andere koek

That being said. In gedeeltelijke afzondering zouden we de eerste #lockdown week trotseren. Ik besloot een aantal dagen te detoxen van social media en gooide de Instagram app van mijn telefoon af. De focus zou volledig op mijn kinderen, mijn huis en mijn business zijn en mijn loveones sprak ik telefonisch. De optimist in mij zag het al helemaal gebeuren tijdens deze gedwongen mogelijkheid om quality time te spenderen met ‘my little family‘. Ik ben van de planningen en de schemaatjes maken, dus de kinderen thuis lesgeven combineren met thuiswerken, koken, de kids tussendoor entertainen, het huis netjes houden etc. dat zou allemaal wel zonder slag of stoot lukken. Ha-ha, I was so cute for thinking it would be that easy, ik moet toegeven dat ik that part toch een klein beetje heb onderschat. Van thuiswerken is weinig tot niets gekomen, homeschooling is andere koek. Ik dacht dat ik tijdens het thuis lesgeven wel even wat verslagen kon uittypen, maar tijdens het lesgeven hadden ze mijn onverdeelde aandacht nodig, dus dat ging hem niet worden. Er gaat ontzettend veel werk inzitten, ik heb dan ook extra bewondering ontwikkeld voor leerkrachten. These folks are underpaid and underrathed.

Terwijl de Zussies druk bezig zijn met hun schoolwerk, werkt het kleine broertje hard aan zijn kleurplaat

These kids drove me crazy


Niets ging volgens plan. Mijn kinderen zijn veel. Ze zijn met z’n drieën en soms voelt het alsof ze met ze zessen zijn. Het was constant ‘mama, mama, mama, mama’ en ‘mag ik, mag ik, mag ik, mag ik’. Ze kunnen het over het algemeen goed met elkaar vinden, maar ze kunnen ook heel goed kibbelen en klieren onderling. Ik heb mijn stembanden goed getraind….mijn decibel ging vaak genoeg de lucht in wanneer ik ze verzocht ‘POTVERDRIE STIL TE ZIJN’, want jullie zitten op m’n lip en onder m’n skin #judgemewhateveryouwant.

Toch ben ik dankbaar midden in deze bizarre situatie, want on the real….deze week heeft een hele hoop mooie dingen met zich meegebracht. Dankbaarheid is nog steeds the way to go, nu meer dan ooit. Dankbaarheid is een magneet voor wonderen, het geheugen van het hart en ik deel graag 10 mooie momenten met jullie van de afgelopen week:

 • Mijn zoon is eindelijk zindelijk
  Ik roep al een tijdje dat ik er maar niet aan toe kom rustig met hem te oefenen. Hij wordt in mei al weer 3. Ik weet dat jongetjes op bepaalde vlakken minder snel ontwikkelen, but still….ik zat er toch wel een beetje mee. Nou, it took us a whole lockdown to really get this thing started, maar binnen 1 dag oefenen en meneer had dat hele ding on lock. Mama is super TROTS en Jahno ook!
 • We hebben vet veel spelletjes gespeeld
  We houden echt van spelletjes spelen, maar doen het eigenlijk nog te weinig. Deze week hebben we bijna dagelijks spelletjes gedaan van mens erger je niet tot aan de toren van pisa.
 • Mijn kamer heeft eindelijk een metamorfose gehad
  Ik maakte de commitment met mezelf vóór mijn 34ste verjaardag (op 25 maart) mijn kamer volledig ‘Serenity’ te hebben en hiermee bedoel ik de daadwerkelijke betekenis van mijn naam. Ik was een beetje aan het vertragen, maar this lockdown thing made me redesign the whole place en ik ben bijna klaar. EINDELIJK!
 • We hebben zowat elke dag gelezen
  Mijn oudste dochter houdt echt van lezen. Dankzij haar heb ik een aantal jaar geleden mijn eerste fysieke boek weer opgepakt. Hoewel ik toch gemakkelijker luisterboeken verslind, hebben we deze week tijdens ‘schooltijd’ elke dag lekker een halfuurtje gelezen met z’n drieën. Volgens mij gaat het ons wel lukken een aantal boeken uit te lezen.
 • Ik heb zeg maar echte maaltijden gekookt
  Voltijd ondernemen + food on the table = veel maaltijden van mijn moeder, patat en pizza en weinig ontmoetingen met het gasfornuis. Een 2020 voornemen was meer koken, ik heb dat deze week denk ik meer gedaan dan in heel 2019. Gelukkig nog niet verleerd and I had actual fun doing it.
 • We hebben vensterbank knutselwerkjes gemaakt
  We proberen bij elke seizoenswisseling de vensterbank te voorzien van bijpassende items die de boel een beetje opvrolijken. Mijn kids hebben ontzettend uitgekeken naar de lente, dus knutselwerkjes maken voor de vensterbank vonden ze helemaal geweldig.
Mijn zoon zijn ‘zelfgemaakte’ vlinder #raamdecoratie
 • De wasmand is zo goed als leeg
  Dat ik de bodem van mijn wasmand tegenkom is zeldzaam, maar ik heb nog nooit zoveel gewassen als deze week. Ja, ik heb nog behoorlijk wat weg te vouwen, maar tijd is momenteel mijn bff, dus dat komt helemaal goed.
 • We hebben elke dag samen gemediteerd voor het slapen gaan
  Ik mediteer al een behoorlijke tijd samen met mijn kids, maar het raakt gemakkelijk op de achtergrond vanwege (je raad het al) tijdsgebrek. Deze week zijn we er elke dag aan toegekomen en het leidt tot mooie gesprekken. Super dankbaar hiervoor!
 • We ontdekken nieuwe plekjes
  In het kader van 1,5 afstand houden vermijden we plekken waar we mensen tegen kunnen komen, maar we need some fresh air from time to time right? Een lange wandeling door onze buurt heeft geleidt tot het ontdekken van een speeltuin waar geen ziel te bekennen was en man did my kids had fun!
 • Ik leer mijn kinderen op een hele andere manier kennen
  Ja, ze maken me soms een beetje gek, maar eerlijk is eerlijk…ik vind het echt heerlijk om zoveel tijd met ze te spenderen. Ik ben gaan ondernemen zodat ik vaker met ze kon zijn en meer met ze kon doen, but I ended up working even more. Nu ik gedwongen ben thuis te blijven ervaar ik ook dat het fijn is om van alles samen te doen. Ik leer ze op een andere manier kennen. Ze zijn super slim, super grappig en heerlijke gesprekspartners. Tijdens het schoolwerk ontdekte ik een nieuwe laag in hun manier van denken and I loved that! Dus tegenover het vele verheffen van mijn stem staat ook echt veel lachen en veel knuffelen. Dankbaar voor deze quality time, we needed that!

Still out here trying to make the most out of things. I wish every soul the ability to be grateful during this crisis.
Waar ben jij dankbaar voor? Voel je vrij om het met mij te delen.

P.S. hier heb je een paar selfcare tips, take good care of the inner self x

share online:

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten