Waarom ook kids een visionboard nodig hebben

share online:

Toen ik in 2016 de bewuste keus maakte om in mezelf te investeren, was ik vastberaden mijn kinderen in deze journey mee te nemen. Doelen stellen werd een gewoonte en het maken van een visionboard werd een jaarlijks terugkerend ding. Van 2017 op 2018 maakte mijn meisjes hun eerste visionboard en aan het eind van 2018 konden ze hun gestelde doelen afstrepen. Dagelijks keken ze naar hun mooie visionboard op de kast waar naast hun jaardoelen ook mooie affirmaties en geheugensteuntjes op stonden.

Ik schreef in 2018 al een DIY voor het maken van visionboards met kinderen, klik hier als je dat wilt lezen.

Ook het afgelopen jaar zaten we samen te knutselen aan een visionboard voor 2019. Het is leuk om te zien dat het maken van hun eerste visionboard in 2018 en de resultaten aan het eind van dat jaar effect hebben gehad. Van het weekend waren we al weer voor de 3e keer aan het brainstormen over onze jaarlijkse doelen die we terug willen laten komen op onze visionboards. Ik merk aan ze dat ze hun fantasie steeds meer op de vrij laten gaan als het aankomt op activiteiten die ze graag willen doen, speelgoed dat ze graag willen hebben of nieuwe dingen die ze willen leren.

Nog even korte opfrisser over visionboards
Een visionboard is een visuele representatie van de dingen die je graag wilt bereiken of wilt hebben. Het fungeert als het ware als een constante herinnering aan alles waar je graag naar toe wilt werken. Het is een geweldig middel om jezelf scherp te houden, maar vooral ook voor kinderen een hele waardevolle manier om kennis te maken met het stellen en behalen van doelen. Het houdt ze gemotiveerd en gefocust op dat wat voor hun belangrijk is.

They slayed ALL of their 2019 goals!
Ik moet zeggen dat mama ook een handje mee heeft moet helpen bij het behalen van een aantal van hun doelen, maar het idee erachter is ze leren dat alles mogelijk is, vooral als je het graag genoeg wilt en je er dagelijks op focust. Yanira wilde bijvoorbeeld op zwemles. Het was aan mij om haar in 2019 in te schrijven. Ze kwam op een lange wachtlijst terecht en moest maanden wachten. Ze leefde er ontzettend naar toe, maar toen ze werd uitgenodigd voor haar eerste zwemles was het extra speciaal. Inmiddels zit ze in badje 2 en kan ze dit doel afstrepen.

Toen ze vier werd, kreeg ze van mij een barbie caravan die sindsdien op de kast stof lag te vangen. Inmiddels is ze vijf en een half en ergens eind dit jaar toen ze uitgebreid met haar barbies aan het spelen was, kreeg ik de ingeving het van de kast te halen. Het was alsof ze nét een nieuw cadeau had gevonden en haar barbies hadden eindelijk een huis. Op haar visionboard stond ook een barbiehuis. Dit was niet exact het huis dat op haar visionboard stond, maar dit leerde haar meteen omdenken. Soms wil je iets, wat je eigenlijk al hebt. Soms heb je dat wat je zo graag wilt binnen handbereik , but you might not be paying attention. Haar dankbaarheid was onbetaalbaar.

Haley-joy had o.a. een bezoek aan Artis en Jumpskillz op haar visionboard van 2019 staan. Aan het eind van haar schooljaar ging ze met school naar Artis en op haar 8e verjaardag mocht ze haar kinderfeestje in Jumpskillz vieren. Daarbij moet ik zeggen dat ik in dit geval zelf was vergeten dat het op haar visionboard stond en streep ik beide doelen af als de kracht van manifestatie. Evenals een spel dat ze graag wilde hebben en van haar vader kreeg, die niet wist dat dit op haar visionboard stond en het feit dat ze ‘lachen is gezond’ heeft opgeplakt en vervolgens een moppenboekje voor haar verjaardag kreeg. Wanneer we aan het eind van het jaar terugblikken, zijn dit vooral voorbeelden die ik bespreekbaar maak, zodat ze het behalen van doelen vanuit verschillende perspectieven leren bekijken,

Ask, believe, receive
Op de allerlaatste dag van 2019 besloot ik bewust naar de kinderboerderij te gaan, zodat echt élk doel afgestreept kon worden. Tuurlijk moeten ze ook kennis maken met teleurstelling en leren dat niet alles altijd precies zo uitpakt zoals je dat wilt, maar ik vind het nu vooral belangrijk dat ze het concept van visualiseren snappen. In de praktijk zal het niet altijd zo lopen, maar als ze dit eenmaal doorhebben, dan hebben ze in de toekomst een voorsprong en dat vind ik ontzettend belangrijk! Ik wil ze leren dat je met de juiste focus alles voor elkaar kunt krijgen en dat je alles waar je om vraagt en eindeloos in gelooft zult ontvangen.

Positieve affirmaties
Naast het stellen van doelen, plakken wij onze visionboards ook vol met positieve affirmaties. Vooral gericht op uitdagingen zoals ongeduldig zijn, om het minste en geringste huilen of de drang om op te geven. Zinnen zoals ‘ik ben geduldig’, ‘ik gebruik mijn woorden’ en ‘als ik goed mijn best doe, kan ik alles wat ik wil’ staan als dagelijkse reminder op hun visionboard. Herhaling hiervan zal op onbewust niveau zorgen voor groei op deze gebieden. Ik merk vooral dat het gebruiken van haar woorden voor mijn jongste dochter nog altijd een uitdaging is, maar opgeven doet ze niet meer zo makkelijk tegenwoordig. Sterker nog, wanneer ik aangeef iets moeilijk te vinden, vertelt ze mij vastberaden dat het mij zal lukken als ik goed mijn best doe. Mijn oudste dochter is net als haar moeder van nature ongeduldig (dit zijn ze trouwens alle drie), maar grijpt wel steeds terug naar ‘oke mama, ik ben geduldig’ wanneer ze weer eens doorslaat in het NU willen van alles dat ze NU wilt.

Start met het visueel maken van jouw 2020
Ik geloof dat visionboards een positief effect hebben op kinderen en ik moedig een iedereen aan om dit als terugkerende activiteit met jouw kinderen te doen. Om alle bovenstaande redenen, maar ook omdat het een leuke moment van quality time is, je leert jouw kinderen op een andere manier leert kennen én omdat het jou ook de gelegenheid geeft om aan je eigen doelen te werken!

Wat zijn jou 2020 doelen? Ga jij dit jaar een visionboard (met je kids) maken? Please do share in the comments.


share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten