Het is weer tijd voor een #MDD

share online:

Ik maakte eind vorig jaar de committent met mezelf én met mijn kinderen, dat ik tijd zou maken om één op één dates met ze in te plannen. In december had ik een uitgebreide #MDD met mijn jongste dochter Yanira. #MDD is een afkorting voor Moeder-Dochter-Date. Deze afkorting heeft mijn oudste dochter Haley-Joy verzonnen, ze is gek op spelen met woorden #likemotherlikedaughter. Zij is eigenlijk de rede dat ik vaart heb gezet achter het inplannen van 1 op 1 quality time met mijn kinderen. In mijn blog ‘DE UITDAGING DIE ‘INDIVIDUELE AANDACHT’ HEET‘ leg ik uit waarom ‘alone time met mama’ zo belangrijk is. Haley-Joy is het met mij eens en stelt voor dat ik zeer binnenkort een #MZD met mijn zoon inplan.

Toen Haley-Joy in januari in haar smashbook ‘alleen met mama iets doen’ opschreef en dit vervolgens ook op haar visionboard terug liet komen, wist ik dat ik snel actie moest ondernemen. Ik pikte een dag uit in de krokusvakantie waarop Yanira bij een vriendinnetje mocht spelen en Jahno een dagje bij oma bleef. Haley-Joy en ik hadden dus de hele dag voor onszelf en zij mocht vertellen wat ze wilde doen. Zoals ik had kunnen verwachten koos ze voor de bioscoop, maar ze wilde natuurlijk ook samen wat eten. Whatever you want babygirl, let’s go!

Let the #MMD begin

We begonnen onze dag in de Euroscoop. Ze koos voor de film Kruimeltje, een nogal bijzondere ‘kinder’film. Ik laat een ieder vrij in de interpretatie van het woord bijzonder in deze context. We mochten zelf ons plekje uitkiezen en Haley-Joy koos voor de loveseat. Al knuffelend aten we onze popcorn en keken we naar de Hollandse western. Ze heeft een aantal keer hardop gelachen om bepaalde scenes, maar mijn kind heeft dan ook een bijzondere ( <– yes, I’m doing it again) humor. Na afloop huppelde we letterlijk hand en hand de bioscoopzaal uit, op naar de volgende locatie. Girls gotta eat too right?

Movietime!

Cereal and ouderwets chillen


De lunch-spot mocht mama uitkiezen. Als het aan Haley-Joy lag, aten we Mcdonalds, maar mama had andere plannen. Ze was teleurgesteld, totdat we op de locatie aankwamen. We kwamen binnen in een authentieke tent met spelletjes op tafel en spelletjes doen het bij mijn dochter altijd goed. Cereal and chill, een heerlijke breakfast and brunch spot die haar naam eer aan doet. Toen ze doorhad hoe geweldig dit concept daadwerkelijk is, was ze Mcdonalds al gauw vergeten. Wie wilt er nou patat en burgers, als je uit tientallen verschillende soorten cornflakes kunt kiezen en ook nog eens spelletjes kunt doen? It was like entering paradise for my little game-freak.

Cornflakes met amandalmelk = trouwens heerlijk!


We kregen de menukaart voorgeschoteld, waar naast cornflakes ook hotdogs en wafels opstaan…maar we gingen dit keer voor cereal. Ze mocht 3 verschillende soorten uitkiezen en ging voor een mix van verschillende soorten chocolade-flakes. Daar nam ze een volledig in chocolate gedipte freakshake bij, gewoon omdat dat kon. I can’t blame her.

Freakshake bigger than babygirl her head

It was all fun and games

Onder het genot van onze cereal bowl raakte we aan de praat over school. This child of mine is wat ze noemen een echt ‘stuutje’. Dat kind dat vooraan de klas gaat zitten en andere kinderen ‘ssshht’ zodat ze beter kan verstaan wat de juf te vertellen heeft. Hele verhalen – meer dan de standaard ‘het was leuk op school’, kwamen eruit. Dat veel praten heeft ze van haar moeder. I didn’t mind tho. Toen we uitgegeten waren was het gametime. We speelden 4 op een rij, uno en jenga…she won some, she lost some. Ik liet haar niet winnen, ze is gewoon goed in winnen…..verliezen daarentegen, gaat ze niet zo lekker op. Vooral toen we mariokart op de Nintendo 64 speelde, kwam de fanatiekeling in haar omhoog. Ze kreeg werkelijk geen genoeg van het gameparcours. I was this close to turn into momster-mode, toen het tijd was om naar huis te gaan en ze de joystick maar niet wilde loslaten. Gelukkig kwam het niet zover en sloten we onze middag gezellig af. It was all fun and games. It litteraly was!

Jenga-time!

A daughter is like a little broke bestfriend

Ze is 8. We hebben gelachen, geklets, gegamed en echt gechilled like real girlfriends en zei ik al dat ze 8 is? Het is fijn om mijn kind op deze manier mee te maken en het is gek dat je een mens dat je 9 maanden gedragen hebt en door en door kent toch nog op een andere manier kan leren kennen. She is so much fun to be around, ze is grappig, fanatiek als het aankomt op het winnen, pienter en ontzettend bijdehand. We had the best time en we gaan dit zeker vaker doen! Een geslaagde #MDD, het was nodig. Binnenkort dus een #MZD met klein Jay, ik kijk er nu al uit en ik houd jullie zeker op de hoogte! Ga jij een #MMD of een #MZD plannen? Do share in the comments.

Dressed for the occasion!

share online:

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten