Hoe kan je nou altijd positief zijn?

share online:

Ik ben een vrolijk mens. Ik kan soms heel chagrijnig zijn, ik kan kattig zijn en bot uit de hoek komen, ik kan neerslachtig zijn en zo nu en dan kan ik ook best dramatisch zijn…ja, ik ben natuurlijk ‘maar’ een mens, maar over het algemeen ben ik wél een vrolijk mens. Ik ben het typje dat het leven graag met een roze bril bekijkt. Je weet wel, het glas is half vol in plaats van half leeg. Optimisme is heerlijk…..geloof me positiviteit is mijn zuurstof. Lachen is gezond zeggen ze toch? Dwars door alle bullsh*t heen zie je mij mijn kabinet pieren, cause even tho black don’t crack…..van zuur kijken krijg je rimpels.
29027810_275049166363459_8578419865597579596_n
Nou is mij wel eens gevraagd hoe ik nou ‘altijd’ zo positief kan blijven en denken. Laten we even 1 dingen vooropstellen: Ik ben en denk heus niet ALTIJD positief! Ook mijn gedachten dwalen wel eens af naar het negatieve, ook ik zie het wel eens niet meer zitten en heb te maken met woede, verdriet, pijn etc. The gag is*.……Ik kies er heeeeeel bewust voor om bepaalde situaties met een korreltje zout te nemen, omdat ik het ontzettend belangrijk vind mijn energie te bewaken. Ik blijf er simpelweg niet in hangen. Uit ervaring kan ik zeggen dat hangen in negatieve gevoelens en gedachten meer kwaad dan goed doet. Ik houd daar niet van want ik word er naar van en in plaatst daar weer heel veel tijd en aandacht aan te besteden, focus ik me liever op waar ik wél van houd. In dit geval: me GOED voelen en dus kiezen om een negatieve gebeurtenis met veel spoed vanuit mijn roze bril te bekijken.
*Onlangs dus het boek van Keke Palmer geluisterd en ze gebruikt de uitdrukking ‘ the gag is’ (lees: the things is) zo vaak dat het is blijven hangen 🙂
Wat ik me heel goed realiseer is hoe makkelijk negatief denken er in sluipt, maar dat is ook meteen de rede waarom ik er zo bewust mee bezig ben. Je kent het wel…..er gebeuren wel eens vervelende dingen die we niet kunnen veranderen en dan zijn we eigenlijk soort van gewend daar heel veel mee bezig te zijn, terwijl WE ER NIETS AAN KUNNEN VERANDEREN…….maar ondertussen leidt dat wel richting negatief denken, een aangetaste mood en misschien zelfs tot negatief handelen. Nope, not having that……..hand me my rosy coloured glasses.
 

“Positivity builds and is contagious in a good way. Negativity is destructive. Being positive isn’t about being false. It’s about being real, but ending with a good message.”

Ik ben er van overtuigd dat er in elke persoon en in elke situatie wat goeds zit.  Je ziet het niet altijd meteen en daarom is het belangrijk dat je heel goed oplet en ook bereid bent een beetje je best te doen om ergens het goeie in te zien. In plaats dat je het gevoel van negativiteit opzoekt wanneer je benadeeld wordt – hoewel het een voor de hand liggende beslissing lijkt – kun je jezelf ook een aantal kritische vragen stellen. In elke ervaring zit een les right? De volgende keer wanneer je in een vervelende situatie terecht komt, kun je misschien even stilstaan bij de les die je er uit kunt halen. #worksforme
Dit is geen kwestie van makkelijk praten: het is een keuze! 
Ik hoor je al zeggen dat het makkelijk praten is, maar dat is het eigenlijk gewoon echt niet. Hoe jij omgaat met een situatie ligt namelijk volledig in je eigen handen. Ik zeg niet dat jij kan bepalen wat er om je heen gebeurt en hoe anderen met je omgaan. Wat ik wél zeg is dat de manier waarop jij daarop reageert al een scheidingslijn tussen negatief en positief is.
Waneer iemand me iets flikt waarbij ik denk ‘dit pik ik niet’  kan ik volledig uit m’n plaat gaan, of ik kan tot 10 tellen, adem halen en beseffen dat het mijn goeie energie niet waard is. In zo een situatie kan ik vanuit een positieve benadering alsnog laten blijken dat ik ‘dit niet pik’ en er vooral voor zorgen dat het niet nog eens gebeurt. Hiervoor hoeven negatieve emoties absoluut niet de overhand te nemen! Het is geen kwestie van makkelijk praten…hoe meer je het oefent, hoe makkelijker het je af gaat……het is een keuze.
43036-Nicky-Gumbel-Quote-You-can-t-change-how-people-treat-you-or-what
Wat je aandacht geeft groeit.
Denk je dat het een grapje is? Je leest dit zinnetje vast niet voor het eerst, maar neem je het wel echt serieus? Het is namelijk zo dat de focus die jij ergens op legt als een soort weerkaatsing werkt en dat het effect dat dit op je leven heeft immens is. Je gaat het pas zien als je het door hebt, maar ik spoor je langs deze weg aan om kritisch te kijken naar waar jij jouw energie het meest in steekt! Het kan je manier van denken namelijk beïnvloeden en sinds ik er scherp op ben, merk ik dat het bezig zijn met negatieve dingen (hoe klein en onschuldig het ook lijkt) daadwerkelijk negatief kan doorwerken op je eigen leven.
Hoe laat jij externe factoren jouw stemming bepalen? Hoeveel uur op een dag ben jij bezig met de sores van anderen en leg je eigenlijk wel de loep op je eigen leven? Waar ben je intensief mee bezig vanaf het moment dat je opstaat tot dat je gaat slapen? Are you obsessing about bad news?  Geloof me: energy goes where energy flows…. en dat mag je zo letterlijk nemen zoals het er staat.
361e7446ed4c1301c18d1f1c8f666162
Ik daag je uit om ‘positief denken’ tot een gewoonte te maken. Again, ALTIJD positief zijn en denken lijkt me onmogelijk, maar het een overheersende factor maken is de beste keuze die ik ooit gemaakt heb. Ik denk dat er een wereld voor je open zal gaan als je de keus maakt bewuster om te gaan met je manier van denken en dat je verrast zal zijn van het gevoel dat het met zich meebrengt. Besides.…roze brillen zijn in de mode!
From Serenitheory with love
 
 

share online:

1 Comment

  1. Confessions of a single mom – Part one – Family Portrait – Serenitheory
    11 februari 2019 @ 06:04

    […] instagram heb ik regelmatig contact met (alleenstaande) moeders die zich afvragen hoe ik in staat ben positief te blijven. Smiling through the bullshit is inmiddels een manier van leven geworden, maar dat wil niet zeggen […]

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten