De Afroty heat cap en het belang van een vaste haar-routine

share online:

Ik gebruik mijn zwangerschap tegenwoordig regelmatig als excuus om dingen NIET te doen…. 🙂
Ik ben inmiddels aangekomen in week 26 van mijn zwangerschap en ik moet bekennen dat ik tot ongeveer 6 weken geleden weinig tot niets deed aan mijn huishouden….de keuken vermeed ik maar al te graag dus koken zat er ook niet echt regelmatig in…maar HAREN KAMMEN stond met stip op nummer 1 op de ‘things I hate right now‘-hitlijst. Behalve dat ik mijn eigen haar ontzettend verwaarloosd heb, hadden de mooie kroeze koppies van mijn kinderen ook een hoop te voortduren in de eerste paar maanden van mijn zwangerschap. De zaterdagen stonden vast in de agenda als washday en na de wasbeurt deed ik om de beurt een ‘weekkapsel’ bij de meisjes, maar the way these hormones where set up…… de vaste saturday washday verdween al gauw als sneeuw voor de zon en ik nam amper tot geen tijd om het haar van mijn meisjes te verzorgen. I know….dat staat me niet zo netjes en helaas heeft het – vooral voor het haar van mijn oudste dochter – niet hele fijne consequenties gehad.
thumbnail_IMG_8572Als ik ooit twijfels had over het belang van een (vaste) haar-routine, dan zijn ze nu verdwenen.  Ik ben erg geschrokken van de schade die ik heb aangericht en ben nu – meer dan ooit – vastberaden onze vaste routine weer op te pakken en daarbij extra liefde en aandacht te schenken om weer een gezonde staat te bereiken. Consequent zijn in de verzorging is ontzettend belangrijk. We hebben de wekelijkse washday weer geherintroduceerd, maar ook de maandelijkse deepconditioner treatment staat weer strak op de agenda. Het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik samen met m’n dochters begon aan de maandelijkse haarmaskers for natural hair! Ik was destijds ook naarstig op zoek naar een heat cap in Nederland – zodat we het gebruik van ‘elektronische hitte’ zoveel mogelijk konden beperken. Helaas kon ik toen niemand vinden die dit verkocht. Ruth Asante van Afroty, die een webshop heeft gevuld met ‘ snoepgoed’ voor kroes- en krullend haar, introduceerde de heat cap gelukkig kort na mijn zoektocht ook in Nederland. Met de heat cap bereik je als het ware hetzelfde resultaat als met een elektrische droogkap en je kunt het dus prima gebruiken ter ondersteuning van een deepconditioning behandeling.
De heat cap bestaat uit katoen, badstof en lijnzaad. Je gebruikt de heat cap – nadat je een deepconditioner treatment bent ondergaan – door het enkele minuten in de magnetron op te warmen. Vervolgens bedek je je haar volledig met bijvoorbeeld een wegwerp douchemuts en hierover plaats je de opgewarmde heat cap. Het lijnzaad houdt de warmte vervolgens 30-45 minuten vast….  Belangrijk om te weten is dat de heat cap zo min mogelijk (maar als het niet nodig is, het liefst helemaal niet) in aanraking moet komen met water, dus wees voorzichtig. Mocht de heat cap vies worden, dan kun je het reinigen door gebruik te maken van  een schone doek met warm water en mild schoonmaakmiddel zodat je eventuele vlekken kunt verwijderen.
thumbnail_FullSizeRender (2)
Nadat je, je ‘tijd hebt uitgezeten onder de heat cap, is het natuurlijk tijd om je haar – het liefst met lauw water – uit te spoelen. Enkele haarmasker tips kun je vinden in het artikel: DIY: GEZICHTS- EN HAARMASKERS VOOR MOEDER EN DOCHTER(S). In dit artikel lees je o.a. dat ik rekening houdt met de haarstructuur van mijn dochters en daarop de ingrediënten afstem die ik voor de maskers gebruik. Hetzelfde ben ik van plan met de (nieuwe) haarproducten die ik ga aanschaffen om het haar van mijn dochters te behandelen – Yup, zoals ik al zei, nu meer dan ooit vastberaden om hun haar met extra liefde en aandacht te behandelen. Op advies van Aldo the – natural hair – guru, neem ik aankomend weekend eerst een haar-porositeit test af en n.a.v deze test zullen wij  producten in huis halen voor de ‘nieuwe – gezonde – hairjourney‘ van mijn dochters. Het resultaat zal ik binnenkort met jullie delen.

Heat Cap kopen kan op www.Afroty.com

Nou is het super ironisch dat ik het vorige week nog had over ‘mommy guilt’ , want man wat voelde ik me schuldig…….Gelukkig heb ik mezelf nu herpakt en ga ik er met veel liefde en plezier werk van maken. Zo en nu en dan volgen er updates, dus houdt mijn blog in de gaten. Out of curioisty.…wat is de haar-routine van jou en jouw kids en welke producten gebruiken jullie.? Do let me know in the comments.
 
From Serenitheory with love
 

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten