Myblackhair.nl| Alles over haar, mode en beauty

share online:

headerimagamh“Zodra je ons kent, kun je ons uit elkaar halen” Aldus Aïsha Esseboom, tweelingzus van Megisa Esseboom. Samen zijn zij de oprichters van MyBlackhair.nl (MBH), online magazine boordenvol black hair, beauty en fashion tips. Het zijn twee hardwerkende,  ambitieuze en talentvolle zelfstandig onderneemsters waar velen van ons een voorbeeld van kunnen nemen.

___________________________________________

“We zijn mijlenver van elkaar verwijderd en we snappen elkaar nog steeds goed”

___________________________________________

 

Schermafbeelding 2014-10-03 om 13.59.24
Aïsha met shirt uit de OMH shop

IMG_6016
Megisa @ Dare Event juni 2014 – Foto credits: Dalida Moharram | Styledinblack.com

Naast hardwerkende onderneemsters zijn de twee 27-jarige dames allebei moeder. Het harde werk dat zij als duo verrichten gebeurt ook nog eens met kilometers verwijderd tussen elkaar. Ja, want Aïsha woont al jaar met haar vriend en kinderen in Suriname en Megisa met haar verloofde en kinderen in Nederland. Maar de samenwerking verloopt nog steeds prima en de dames voelen elkaar nog steeds goed aan. Megisa: “We zijn mijlenver van elkaar verwijderd en we snappen elkaar nog steeds goed”
Pearl-Black-Hair-Box-InitiatiefnemersVan de minor ondernemerschap naar het echte ondernemerschap
Toen beide dames nog aan het studeren waren werd het idee om MyBlackHair.nl te starten geboren. Aïsha studeerde Communicatie en Megisa Commerciële Economie. Ze kozen de minor Ondernemerschap en daaruit is de website uiteindelijk ontstaan. Megisa: “Ik had al eerder het idee voor een website over black hair & beauty en vond dit de uitgelezen kans om ermee te starten. We hebben toen een halfjaar lang de tijd gehad om MBH op te zetten.” In de opstartfase maakten ze een overzicht van alle black hair kappers online. Het idee was om de relatief dure black hair kappers betaalbaar te maken voor klanten door middel van een MBH membership card. Klanten kregen met de kaart korting bij kappers, afroshops & afro webshops. De bezoekers werden ook door ons geïnformeerd over de verzorging van haar. Megisa:“MBH is dus echt ontstaan uit eigen behoefte voor meer informatie over ons haar. Het was er nog niet in het Nederlands en de magazines waren ook heel erg ‘wit’.” Inmiddels zijn we jaar verder en is MBH uitgegroeid tot grootse “black hair” magazine van Nederland.
download (2)In 2013 besloten de dames dat het naast het magazine ook tijd werd voor een webshop. In hun webshop “Oh my Hair” (OMH)  kun je haarproducten en accessoires kopen voor kroes, krullend en relaxed haar. Megisa: “OMH is ontstaan uit de vraag van onze bezoekers die steeds vaker vroegen waar ze bepaalde producten konden kopen. Dus toen zijn wij zelf een webshop gestart met producten waar wij achter staan.” 
Dan even de schijnwerpers op het “tweeling zijn”
Het is bijzonder hoe deze twee dames, zussen, collega’s en vriendinnen zijn en het is mooi om te zien hoe ze elkaar letterlijk aanvullen. Ze vinden dezelfde dingen leuk en denken vaak ook hetzelfde over bepaalde dingen. Soms appen ze met elkaar over een nieuwtje en delen ze daarover dezelfde mening. Aïsha:“Als ik hier in Suriname iets grappigs meemaak dat alleen ik grappig vind, dan bel ik Megisa op, omdat ik weet dat zij het ook grappig gaat vinden, haahah. Ze begint zelfs al te lachen voordat ik het hele verhaal heb verteld. ” Beide vinden ze het moeilijk een vervelende eigenschap van elkaar te benoemen en kijken  vooral tegen elkaar op. Aïsha” Megisa vergeet alles. Ik ook, maar zij nóg meer. Vooral gezichten. Dan vraagt ze altijd aan mij, wie is dat? En dan leg ik haar uit en dan nog weet ze het soms niet meer! Dat vind ik ongelooflijk. Maar eigenlijk is het geen vervelende eigenschap hoor. Is gewoon grappig.” Megisa vindt dat haar zus best confronterend kan zijn:” “maja dat is op sommige momenten vervelend en op andere weer niet. Plus ik heb er eigenlijk niet zo’n last van. Ik kan juist leren van het feit dat zij heel direct kan zijn en ze weet ook goed voor zichzelf op te komen.” Ook Aïsha leert op haar beurt weer erg veel van haar zus:”Ik vind dat ze onder druk heel goed weet te werken en een enorme drive heeft wanneer ze iets wilt bereiken. Ze is daarnaast ook eerlijk en weet dat als ze iets niet wilt, ze het niet zal doen. Ik vind het soms lastig om ‘nee’ te zeggen. Dus wat dat betreft kan ik wel veel van haar leren.”

Aïsha: “Ik heb een paar maanden geleden een blog geschreven over alle vragen die mensen aan tweelingen stellen”

Het is hartstikke leuk om tweeling te zijn, maar de standaard vragen die je als tweeling krijgt konden vroeger toch best irritant zijn. Aïsha: “Ik heb een paar maanden geleden een blog geschreven over alle vragen die mensen aan tweelingen stellen. Toen ik ermee bezig was, moest ik erg lachen, vooral omdat ik het me allemaal nog zo goed kon herinneren.” 
Zoals Aïsha aangeeft, kun je de twee als je ze echt kent, gewoon uit elkaar halen. Aïsha is bijvoorbeeld  langer dan Megisa (maar dat zie je pas echt goed als ze naast elkaar gaan staan. Reden genoeg voor mensen om ze altijd te vragen naast elkaar te gaan staan, zodat ze konden zien wie langer was en dus het onderscheid konden maken) Megisa”Qua uiterlijk heeft Aïsha een iets boller gezicht. Verder heeft ze ook een klein litteken op haar wang. Die heeft ze gekregen toen we op zomerkamp waren. Je kunt mij ook wel herkennen aan mijn ‘driehoek’ oor. Zo noemt Aïsha het altijd en ik dus nu ook. Mijn rechteroor heeft van die scherpe hoeken, waardoor het op een driehoek lijkt. Maja dat is ook niet altijd te zien, aangezien mijn haar ervoor zit.”Ook geeft Megisa aan wat zachter te zijn dan haar iets dominantere zus. Aïsha vult aan: “Qua persoonlijkheid denk ik dat ik meer aanwezig en drukker ben. Megisa is wat rustiger. Megisa is trouwens altijd ietsjes boller geweest, ik iets slanker. Ik weet niet hoe Megisa erbij komt dat ik boller ben, hahaah.”
Hoe verloopt de samenwerking met 7743.94 km tussen elkaar
De schema’s van de dames zien er – mede dankzij het tijdsverschil – een beetje anders uit. Toch komt er ook weer veel overeen. Uiteindelijk smelten hun schema’s samen en is het gewenste resultaat dagelijks online zichtbaar voor ons  Een goede taakverdeling is belangrijk, vooral als je samenwerkt met zo een grote afstand tussen elkaar. Beide dames zijn vroeg uit de veren om de kinderen naar school/creche te brengen. Overdag werkt Aïsha als communicatie adviseur, en na het werk gaat ze eten met haar gezin. ‘S avonds werkt ze aan MBH en OMH. Megisa: ” Ik ga meestal na 00.00 slapen om de volgende ochtend 07.0 weer op te staan. Overdag werk ik aan  artikelen voor de MBH. Ik check onze webshop of alles nog in orde is. Soms heb ik afspraken. Ik bel met adverteerders,  bestel voorraad voor onze webshop en keer per week heb ik een skype meeting met mijn zusje over van alles en nog wat. Maar voornamelijk over de site. Ik maak foto’s voor artikelen en bewerk deze. Soms neem ik een pauze en dan ga ik ook echt achter de computer vandaan, maar meestal eet ik achter de computer een broodje of wat yoghurt.” Rond 16.00 uur pakt zij de verkochte artikelen in en fietst ze naar het postkantoor om alles te verzenden. Dan haalt ze kids op van de buitenschoolse opvang/creche om vervolgens te koken voor haar gezin.
Beide schrijven ze artikel per dag. Aïsha schrijft veel plannen en Megisa heeft vaak ideeën die Aïsha dan weer omzet in concrete plannen. Vrijwel alles wat online te regelen valt doet Aïsha en de fysieke afspraken komen voornamelijk op Megisa neer. De voordelen van deze afstand is dat ze eigenlijk langer de tijd hebben om te werken. Wanneer Megisa stopt, kan Aisha nog even doorgaan. Het jammere is dat Aïsha niet meer overal bij kan zijn. Megisa moest daar in het begin aan wennen, want het terug vallen op Aïsha vond ze altijd wel prettig. Met z’n tweeën voel je, je toch sterker. Wel vindt ze het leuk om alles achteraf weer aan haar zus te vertellen.  Aïsha:”Ik stalk Megisa ook constant via What’sapp wanneer ik weet dat ze al klaar is met een bepaalde meeting. Ik wil gewoon direct weten hoe het is gegaan. Ik heb ook bewondering voor hoe ze het daar in haar eentje doet.” 
Waar kunnen we  MBH & OMH de komende tijd vinden?
dR
Er zijn data in oktober die je als de wiederweer in je agenda moet opschrijven. Op 19 oktober organiseert MBH een onvergetelijke en inspirerende dag vol health, beauty en hair DIY workshops in samenwerking met Runway Strutt’ en NOMIbyNaomi.
Op 25 & 26 oktober kun je MBH/OMH vinden op het Pearl Event met een eigen BlackHair plein waar je de nieuwste blackhair & beauty producten kunt scoren.Logo-Pearl-Event-2014
In de toekomst willen de dames MBH uitbreiden met meer nóg meer events en echt neerzetten als een merk voor zowel kappers, bloggers en onze lezers.
Om dat te realiseren vervolgen ze het harde werk, ze hebben in hun ondernemersjaren een hoop geleerd. Bijvoorbeeld dat het hebben van een netwerk erg belangrijk is en dat je hulp moet vragen als je het even niet meer weet. Ook je administratie moet goed op orde zijn. Je moet brutaal zijn en boven jezelf moet uitstijgen, uit je comfort zone gaan en met zoveel mogelijk mensen over je onderneming praten. Wie weet kent iemand wel iemand die je nodig gaat hebben.

Tot slot een
 tip vSchermafbeelding 2014-10-06 om 01.30.59an beide dames voor iedereen die wil starten als ondernemer

“Gewoon doen! Niet straks, morgen of vandaag. Gewoon nu. Er zijn altijd 10 miljoen excuses om het niet te doen of het uit te stellen. Maar ja, dan blijft je droom maar een droom. Dus tja, gewoon beginnen.”Dat je er gewoon voor moet gaan inderdaad. En eigenlijk gewoon moet denken ‘nee heb je, ja kun je krijgen’. Stap uit je comfort zone en doe dingen die je eigenlijk niet durft. Je gaat zo blij zijn wanneer je het hebt gedaan.”

 

Volg Myblackhair.nl & Ohmyhair.nl op social media
googleplusyoutubeinstagramtwitter101919-simple-red-glossy-icon-social-media-logos-facebook-logo-square (1)facebook

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten