3 jaar zonder snoepjes

share online:

image5Ik kan het me nog als de dag van gisteren herinneren dat ze geboren werd en nu is ze zomaar ineens 3 jaar oud. DRIE! Zucht….. Het is niet bij te houden hoe snel de tijd gaat. Ze is echt geen baby meer hoor, het is nu echt een kindje. Een kindje dat heel goed weet wat ze wil. Een eigenwijs en bijdehand dametje, ze bruist van de energie en kletst de oren van mijn hoofd. Ik word er gewoon emotioneel van als ik denk aan hoe snel dit gegaan is. Het voelt als gisteren…. het brabbelen, het eerste stapje.. al die ontwikkelingen. Vorige week vierde we dus haar 3e verjaardag. Hier een kleine impressie van deze mooie dag.

image1Woezel en Pip

Haley-Joy is momenteel gek op Woezel en Pip. Een thema bedenken voor haar partijtje was dus niet zo moeilijk. De meeste thema feestartikelen vind je online, maar ik vind dat persoonlijk best prijzig, dus dat doe ik niet zo gauw. Het liefst haal ik ze bij Big Bazaar, Action of Zeeman – mocht er iemand een goedkope feest webshop kennen, please do share! – maar je kunt daar helaas niet altijd alles vinden. Zoals Woezel en Pip, die kon ik dus niet zo gemakkelijk in deze winkels vinden.
Mijn bloggende vriendin Carolyne wees mij op het bestaan van de winkel “Daily Styles” in de Amsterdamse poort. Wat een ideale winkel.
I-DEAAL! Als een kind in een snoepwinkel liep ik rond in dit feestartikelenparadijs – waarom had ik dit niet eerder ontdekt?  Ze hebben zoveel, je kijkt echt je ogen uit. Ik scoorde er Woezel en Pip ballonnen, slingers, een tafelkleed, bekers en bordjes. Daily Styles heeft nog 2 filialen in Amsterdam West & ook een webwinkel waar je verschillende feestartikelen kunt kopen.
image3Bij een Woezel en Pip feest hoort natuurlijk ook een Woezel en Pip taart. Nog geen 5 minuten van mijn huis verwijderd ontdekte ik pas geleden de “bakery” waar ik de taart bestelde. Benita’s Cake, waar je o.a taarten en cupcakes kunt bestellen. Het resultaat liegt er niet om. Het was een hele mooie taart met een redvelvet vulling waarbij ik mijn vingers aflikte. Zeker voor herhaling vatbaar – mijn jongste wordt in april 1 jaar!
 

image2

 
 

De snoeploze tafel

Een aantal maanden geleden had Haley-Joy op de opvang een zomerfeest met als thema gezonde voeding. Hier is het idee ontstaan om i.p.v snoep, de tafel te vullen met gezonde snackjes. Dit sloot ook prima aan bij mijn poging tot het veranderen van mijn eetleefstijl naar een gezondere, met behulp van de facebookgroep Healthy Food Choices. In de eerste instantie was ik een beetje bang voor de reacties van de kids, want een feestje zonder snoep, zou dat wel in de smaak vallen? Gelukkig vonden de kinderen de snacks hartstikke leuk en lekker. Het was ze ook helemaal niet opgevallen dat er geen snoepjes waren. Voor alle zekerheid had ik wel rozijntjes en smarties in huis gehaald, de rozijntjes zijn aan het eind van de avond uitgedeeld. 

Gezonde traktatie tip

image4Ik kan letterlijk UREN rond dwarrelen op Pinterest. Zo ook toen ik opzoek was naar een traktatie voor op de kinderopvang. Je kunt daar zo veel leuke ideeën vinden, dat het moeilijk is om een keus te maken. Uiteindelijk koos ik voor deze vlinder, die ik vastplakte aan een klein kinderboekje. De vlinder vulde ik met druiven en zoutjes. Het was best veel werk, maar viel tegelijkertijd mee omdat ik er maar 11 hoefde te maken.  De kinderen vonden de traktaties gelukkig hartstikke leuk.
Haley-Joy heeft genoten van haar verjaardagsfeestje, de kindjes hadden het naar hun zin en ook mama vond het aardig geslaagd.
Q.| Geef je ook een themafeest voor je kind en wat vind je van de gezonde “snoep” tafel?

share online:

  1. Ons mooie meisje wordt in november ook 3 jaar oud. Wat een mijlpaal, en inderdaad de tijd vliegt (helaas). Zit nu al online te kijken naar feestartikelen die ik wil kopen. Dank voor de inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten