In tijden van nood

share online:

fb_import_intg_1371185750_27301Ze zeggen dat je in tijden van nood je vrienden leert kennen.  Dit heeft altijd een beetje een negatieve lading voor me gehad. Kort geleden heb ik mogen ervaren dat er ook een positieve kant aan zit. In tijden van nood komt het er op aan! Je leert je vrienden echt kennen.  Echt, je leert je vrienden kennen. Maar je leert vooral je echte vrienden kennen.
Deze ontdekking deed ik onlangs, toen ik deze donkere periode van mijn leven binnenwandelde.  Een periode waarover ik mezelf inhoudelijk nog niet goed kan uiten, maar daar werk ik wel naar toe. Een stormachtige periode, waarvan ik tot nu toe nog geen einde in zicht zie. Maar het is in deze periode waarin ik voor de aangename verassing kwam te staan dat er een handjevol mensen bestaat, die ook daadwerkelijk de definitie van het woord  “vriendschap” waarmaken.
Het zijn die mensen die je de ruimte geven om te voelen wat je op dat moment voelt en die snappen dat je nu gewoon even niet jezelf bent. Mensen die zien dat er achter die glimlach een hele hoop schuilgaat. Mensen die geven zonder terug te verwachten. Mensen waartegen je niks hoeft te zeggen en daarmee toch genoeg gezegd heb. Mensen die je op een willekeurig moment aan het lachen maken, omdat ze het belangrijk vinden dat je door alles heen toch blijft lachen. Het zit ‘em in de kleinste gebaartjes.
31525_20130607_202154_true_friend_03Zoals te verwachten in dit soort periodes, zijn er natuurlijk ook mensen die het laten afweten. Voorheen had ik  hier zwaarder aan getild, maar om eerlijk te zijn ben ik dankbaar dat ze hun werkelijke positie in mijn leven hebben onthuld. Het is goed om te weten wat je (niet) aan iemand hebt en het is oké. Liever geen mensen in mijn leven die alleen te bekennen zijn wanneer het allemaal goed gaat! Daarnaast kan de focus beter liggen op de mensen die er wél zijn in plaats van andersom.
In tijden van nood…… Reken maar dat ik ze heb leren kennen. Vrienden, kennissen en mensen in het algemeen. Dit is de periode waarin het kaf zich letterlijk van het koren is gaan scheiden. De periode waarin de aard van het beestje bij velen zichtbaar is geworden. Wanneer je door een stormachtige periode heengaat en aan de andere kant bent uitgekomen kun je om je heen kijken. De mensen die er dan nog zijn, dát zijn je vrienden.
197790_393647444031807_1764083576_n1-resizecrop--
 

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten