Wegdrijven in muziek

share online:

5296603194_b5f54c63ce_o
By Kim Sem

Ik denk dat het merendeel het me mij eens is als ik zeg dat het nummer “Waves” van Mr.Probz een prachtig nummer is! Niet alleen is dit één van Nederlands grootste hits, maar ook wereldwijd stond het nummer bovenaan de hitlijsten. Mr.Probz is in mijn ogen een briljante artiest en daarnaast ook een hele goede songwriter. In de lyrics wordt symbolisch beschreven hoe hij zichzelf verliest en hoe houden van hem wel eens een moeilijke opgave kan zijn. Voor mij persoonlijk heeft het nummer echter een hele andere betekenis gekregen. De woorden, komen anders bij mij binnen en daar komt dan ook een bepaald gevoel bij kijken. Mijn andere kijk op “Waves” is niet lang nadat het nummer werd uitgebracht ontstaan met een speciale rede.
Kort na het plotselinge heengaan van mijn broertje, deelde een kennis van hem een videocollage op youtube met “Waves” als achtgrond. Hierdoor doet dit prachtige nummer mij niet alleen automatisch denken aan mijn broertje, maar ook aan de donkere en lange periode die volgt op dit verlies. De nasleep, die tot nu toe nog bezig is en alle momenten die verbonden zijn aan deze pijnlijke gebeurtenis.
Vaak voel ik mezelf langzaam “verdrinken” golf na golf, zoals Mr.Probz dat zingt. Ook het gevoel dat hij beschrijft met “pulling against de stream” herken ik terug, omdat ik vaak gewoon het gevoel heb alsof ik heel onnatuurlijk tegen alles in aan het bewegen ben.

300x300My face above the water
My feet can’t touch the ground
Touch the ground, and it feels like
I can see the sands on the horizon everytime
You are not around

 
Alsof ik met mijn hoofd boven het water in een grote, verlaten en donkere oceaan sta te zweven en steeds langzaam een deel van mij uit mijn handen voel glippen en elke keer weer opnieuw moet beseffen dat hij er niet meer is. “Slowly drifting, drifting away”
Soms beluister ik het met een glimlach op mijn gezicht en soms toch ook met tranen in mijn ogen. Hoe dan ook blijft het voor mij een prachtig – emotioneel beladen – nummer, met nu dus ook een bijzondere betekenis.
Nieuwe single
Als liefhebber van “Waves”, heb ik heb vol smart gewacht op een meer mooie muziek van Mr.Probz.  Afgelopen weekend werd het wachten beloond en bracht hij de nieuwe single “Nothing really matters” uit.
Het is wederom een prachtige ballad geworden!

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten