7 redenen om het wél te doen!

share online:

14707552826_de11382ae0_oOp de fiets, onderweg terug naar huis, nadat ik mijn dochter naar de opvang had gebracht, was ik aan het brainstormen met mezelf. Ik heb zoveel (nieuwe) ideeën, ambities, passies en doelen dat ik er soms helemaal van in de war raak. Ken je dat? Je weet wat je wilt, maar je weet niet precies wat je wilt en je wilt dan ineens zoveel dingen, dat je niet meer weet wat je eigenlijk wilt! Hoe je het wilt, hoe je het moet aanpakken, waar je moet beginnen en zo gaat het lijstje maar door. Ik ga vaak “back and forth” met mezelf en verzin duizenden redenen waarom ik iets NIET zou moeten doen (wat ik eigenlijk wel wil) en vaak slaag ik er in mezelf daarvan te overtuigen. Na aanleiding van deze brainstormsessie met mezelf, heb ik besloten een aantal redenen op te sommen om dingen gewoon WEL te doen. Wat voor dingen het ook zijn (bijv. een eigen onderneming starten, drastische veranderingen aan uiterlijk, meedoen aan een wedstrijd?) er is altijd wel een rede! Hier heb je er 7:

19bdfa764288f7d229970f86c1dcd3431. Je bent uniek

Wat mensen heel vaak tegenhoudt om ergens voor te gaan, is dat ze er van overtuigd zijn dat ze niks (extra’s) toe te voegen hebben. Wees in alles wat je doet vooral jezelf, je bent namelijk uniek. Soms wil je iets doen, wat al door duizenden anderen gedaan wordt en vraag je jezelf af wat jij dan eigenlijk nog voor bijdrage te leveren hebt. Er bestaan bijvoorbeeld al duizenden lipstick merken, maar dat weerhield de bedenker van lipstick merk nummer 67901 toch ook niet om er alsnog een op de markt te brengen? Waarom niet? Omdat deze lipstick waarschijnlijk weer wat toevoegt dat een andere lipstick niet heeft. Probeer bij jezelf te ontdekken wat jou “anders” maakt, zodat je daarmee aan de slag kunt!

2. Spijt is een trut

Er zijn veel momenten waarop ik denk “had ik maar” en nog vaker denk ik “had ik maar eerder“. Het is zonde dat ik zoveel tijd heb verspilt aan het bedenken van redenen om niet te doen wat ik graag wil. Achteraf denk ik, als ik eerder was begonnen, dan was ik nu al een stuk verder. Het is natuurlijk nooit echt te laat, want je kunt altijd nog opstaan en “gaan met die banaan”, maar de tijd die je voorbij hebt laten gaan, kun je nooit meer inhalen! Voorkom spijt door nu te handelen in plaats van het uit te stellen.


21bd5036e3cfdf3ed891a778b3b16e51 (1) 3.Je kunt niet door iedereen leuk gevonden worden

Het komt regelmatig voor dat je een bepaalde stap niet durft te nemen, omdat je bang bent voor de (negatieve) reacties van anderen. *NEWSFLASH* Dit kun je (haast) niet voorkomen. Accepteer het. Er zullen altijd mensen zijn, die wat jij doet niet zullen ondersteunen, niet leuk vinden of zelfs belachelijk maken. Dat mag jou er niet van weerhouden om te doen wat je wilt, je staat uiteindelijk jezelf in de weg door je te laten leiden door wat anderen denken.  Doe het WEL omdat er ook mensen zijn die het zullen waarderen, mooi vinden of er van kunnen leren. Accepteer dat je niet iedereen kunt vermaken, doe het voor jezelf en voor de mensen die je wél kunt vermaken. Dat brengt me ook bij het volgende punt want…

4. Je kunt een verschil maken, JIJ kunt een verschil maken.

Door recht op je doel af te gaan, kun je (onbewust) een voorbeeld zijn voor een ander. Je kunt anderen inspireren. Iemand die net op het punt staat een knoop door te hakken, kan door het zien van jou keuzes misschien wel eerder gaan voor wat hij/zij wilt. Het is goed om een voorbeeld te zijn voor anderen en dat kunnen we al zijn door “de eerste stap” te zetten. Doe het, zodat een ander bemoedigd kan raken het ook te doen!

5.Het is goed voor je zelfvertrouwen

Want hoe geweldig is het om trots op jezelf te kunnen zijn, wanneer je, je gestelde doel bereikt hebt. Wanneer je het “gewoon” gedaan hebt en het resultaat is gewenst, dan is dat ook hartstikke goed voor je zelfvertrouwen. Onzekerheid weerhoudt men er ook van om ergens voor te gaan – “stel dat het mislukt of stel dat het niet goed ontvangen word door anderen”. Ten eerste is het goed om fouten te maken, trek er lering uit zodat het de volgende keer niet meer mislukt. Ook hangt het allemaal weer samen met de bovenste twee punten: je kunt niet iedereen vermaken, maar je kunt wél een verschil maken waardoor het je als je écht een verschil gemaakt hebt, ook een ontzettende boost voor je ego kan zijn. Doe wat je wilt, zodat je trots op jezelf kunt zijn en kunt zeggen “Oh YES I DID IT”!

6.Je wordt er gelukkig van

Het is simpel. Als je doet wat je leuk vindt, wat je graag wilt, je dromen achter najaagt – je wordt er gelukkig van. Wat geeft meer voldoening dan doen waar je hart naar verlangt? Of het nou het starten van een business is of het knippen van je haar, het is wat JIJ wilt en dat is waar het om draait. Het wordt tijd dat we minder gaan luisteren naar de stem die ons angst influistert en meer naar die stem die zegt “Go for it”. Als je goed luistert,  dan zal je horen dat deze stem overal boven uit zal komen.  Doe het, omdat JIJ er blij van wordt!

5180788100_b2f5d340cb_o7.Waarom niet?

Je kunt vast nog steeds heel veel redenen op noemen om het niet te doen, maar wees nou eens eerlijk tegen jezelf! Laat de bovenstaande punten even goed tot je doordringen. Er zijn altijd een aantal afwegingen die je moet maken als het gaat om het maken van een beslissing. Zorg er gewoon voor dat je realistisch bent, bedenk hoe je het gaat aanpakken en doe het! Laat je vooral niet ontmoedigen of tegenhouden door anderen, maar al helemaal niet door jezelf!
Hopelijk helpen deze punten je een beetje op weg mocht je nu in een situatie zitten waarbij je twijfelt om “het gewoon te doen!”. Herken je dit, of heb je nog meer redenen om het gewoon WEL te doen? Laat het mij even weten!

share online:

2 Comments

 1. Madeleine
  30 oktober 2014 @ 15:33

  Dit is precies wat ik nodig heb at the moment! 🙂 thanks voor dit mooie artikel!

  Reply

  • Serenitheory
   30 oktober 2014 @ 15:46

   Wat fijn om te horen Madeleine! Graag gedaan

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten