10 tips voor het vieren van een kinderfeestje midden in deze crisis

share online:

Op 25 april 2020 wordt mijn middelste kind 6. Ze kijkt al een behoorlijke tijd enorm naar deze dag uit. Yanira weet heel goed wat ze wilt en deinst absoluut niet terug om haar wensen aan mij kenbaar te maken. Mama vindt het niet erg om haar waar mogelijk tegemoet te komen. Ik vind het vooral belangrijk om mijn kinderen op deze dag extra in het zonnetje zetten.

Toen Yanira 5 jaar werd wilde ze graag naar Preston Palace en dat hebben we toen dus ook gezellig gedaan. Dit jaar had ze andere plannen en die deelde ze vorig jaar in geuren en kleuren met me. Ja, ze is echt al een aantal maanden bezig met ‘6 worden’. Ze zag het al helemaal voor zich en had haar kinderpartijtje haarfijn uitgestippeld. Mama hoefde het alleen maar uit te voeren, lil’ girl did the thinking. ‘Dat gaan we regelen’, beloofde ik plechtig, toen ze haar gastenlijst en party-locatie met mij deelde.

Op dat moment wist ik natuurlijk nog niet dat we nu midden in een pandemie zouden zitten. Haar plannen moesten als gevolg daarvan gecanceld worden en dat kwam erg koud op haar dak. Zelf ben ik ook jarig geweest in deze periode en moest ik mijn plannen cancelen. Uiteraard was ik enorm teleurgesteld, maar ik kon mezelf snel weer herpakken. We hebben er een mooie dag van gemaakt samen. Ik bestelde een taart bij Majesteittaart, mijn moeder maakte mijn favoriete gerechten klaar en we hebben lekker spelletjes gespeeld.

Voor kinderen is het toch anders. Ze begrijpen het allemaal stukken minder en de teleurstelling is lastiger te verwerken. Ze nam het nieuws dat haar geplande kinderfeestje niet meer door kon gaan dan ook best zwaar op. Ik probeerde haar op te vrolijken en beloofde haar dat we er alsnog een onvergetelijke dag van zullen maken. Ik ben vastberaden om deze belofte na te komen.

Vorige maand hebben we zoals gewoonlijk een aftelkalender gemaakt, ondanks de teleurstelling kijkt ze nog steeds erg uit naar haar verjaardag. Ik ben achter de schermen enorm bezig met het organiseren van een bijzondere dag voor mijn meisje en via Instagram vroeg ik om tips voor het vieren van kinderfeestjes onder deze omstandigheden. Ik heb de tips die ik heb gekregen voor jullie op een rijtje gezet:

  1. Tover je woonkamer op tot een thuisbioscoop
  2. Maak er een game-dag van
  3. Bak samen een verjaardagstaart
  4. Nodig alle vriendjes en vriendinnetjes uit voor een zoom-party
  5. Maak een thuis-parcours met leuke opdrachten
  6. Organiseer een hightea party met knuffels
  7. Bouw tenten of forten en maak het een thuis-survival-party
  8. Doe buiten een verjaardagsspeurtocht
  9. Vier een disco-verkleedfeestje
  10. Zoek een rustig plekje op in het park en doe een verjaardagslunch op een kleedje

Ter aanvulling wil ik nog even delen dat het misschien ook leuk is om mensen om je heen te vragen een leuke videoboodschap toe te sturen of een verjaardagskaartje op de post te doen. Ook dit vroeg ik op Instagram en er waren behoorlijk wat mensen bereid om hieraan mee te werken.

Wat sowieso niet mag ontbreken is TAART, VERSIERING en een BIRTHDAY OUTFIT. Gelukkig is mijn bestelling bij Kitchen for Fashion al geplaatst voor haar outfit, heb ik Grateful Flower ingeschakeld voor de versiering en ben ik nog hard bezig voor haar ideale verjaardagstaart. Tijdens de taart kun je overigens vrienden en familieleden uitnodigingen via Zoom of Google Hangout, zodat ze voor de jarige kunnen zingen.

Mochten jullie verder nog tips hebben, please do share. Waar mogelijk willen we onze kinderen natuurlijk zo veel mogelijk ontzien. Ik wil iedereen in ieder geval vast bedanken voor het meedenken. Hoogstwaarschijnlijk wordt het 25 april een combinatie van de bovenstaande tips. Hoe dan ook gaan we er het beste van maken!

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten