Ondanks de omstandigheden een geslaagd kinderfeestje

share online:

Ik schreef een aantal weken geleden over het vieren van verjaardagsfeestjes midden in deze crisis en deelde toen 10 tips. Afgelopen zaterdag werd mijn dochter 6 en vandaag vertel ik jullie hoe ik een aantal van deze tips heb toegepast bij het vieren van haar verjaardag.

Girls just love pink

Mijn dochter is zoals veel meisjes van haar leeftijd ontzettend gek op de kleur roze. Het liefst draagt ze elke dag roze kleren en schoenen, speelt ze met roze speelgoed, drinkt ze uit een roze beker, eet ze uit een roze bord en she wouldn’t mind her food to be PINK either. Ze had meerdere malen uitgesproken dat ze hoopte op een roze jurk en een roze taart. Dat was dan wel het minste waar mama gehoor aan kon geven.

Ik plaatste mijn bestelling bij Kitchen for Fashion: een super roze meisjes achtige jurk. Zoals ik gewend ben, vertaalde Regine Kamerling, de oprichtster, mijn (lees: mijn dochters) exacte wensen. Het op de hand gemaakte resultaat was zoals je op de foto kunt zien: ABSOLUTELY AMAZING!

De taart bestelde ik voor het eerst bij Taarten van Lin, maar hier zal het zeker niet bij blijven (mijn zoon is over 3 weken jarig soo..). Via een super handig webshop-systeem kun je de bestelling plaatsen en jouw voorkeuren doorgeven. Ik heb voor het eerst op deze manier een taart besteld en ik moet zeggen dat ik het als enorm prettig ervaren heb. De taart was verder niet alleen ontzettend mooi, maar ook heel erg lekker!

Een dag vol verrassingen

De dag begon meteen met een verrassing. Toen mijn dochter nog sliep, kwam Wendy Alba van Grateful Flower de woonkamer in the early earlty morning versieren. Mijn bestelling was simpel: EVERY SHADE OF PINK PLEASE. Meer had ze niet nodig om onze woonkamer om te toveren in een ‘Pink Paradise‘. Toen Yanira de woonkamer binnen stapte kon ze haar geluk niet op. De hele woonkamer vol met roze ballonnen en versiering, nog mooier dan ze had durven dromen.

Nu was het tijd voor haar speciale ontbijtmenu en haar eerste cadeautje. De traditie die we hier in huis hebben is dat mijn kinderen van mij even veel cadeaus krijgen als hun leeftijd. Zes cadeautjes dus (hier stop ik mee op hun tiende, lol). Nadat ze was uitgegeten en haar cadeau had uitgepakt stonden haar nog veel meer cadeaus te wachten. Mijn lieve Instafam heeft namelijk massaal kaartjes, knutselwerkjes EN cadeautjes op de post gedaan om bij te dragen aan een geslaagde verjaardag. De effort die hierin gestoken is, is priceless. Toen ze klaar met uitpakken was, bekeek ze een compilatie van verjaardagswensen wederom toegestuurd door mijn Instafam. 15 minuten lang werd ze toegezonen door bekenden en (voor haar) onbekenden. Wat heeft zij zich speciaal gevoeld. Ik ben ze allemaal zo dankbaar voor het nemen van de tijd en de moeite, de liefde spatte van elke kaart en elke filmpje af!

Post van mijn instafam

Bioscoop aan huis

Terwijl ik de voorbereidingen voor de volgende verrassing deed, verzocht ik Yanira, Haley-Joy en Jahno zich even te vermaken de kamer. Ondertussen toverde ik de woonkamer om tot een thuisbioscoop. Ik printte de kaartjes uit, dekte de tafel met nacho’s en popcorn, deed de gordijnen dicht en speelde via de televisie de film ‘Home’ af (pun intended), gestreamd via Pathe thuis. Een super leuke ervaring én net echt.

Verrassingen in de buitenlucht

Voor de rest van haar cadeautjes moest ze iets meer moeite doen. Tijdens een mini speurtocht in het Purmerbos kon ze haar cadeautjes vinden langs het kabouterpad. Ze kon haar cadeautjes vinden bij de kabouters langs de weg en mocht ze vervolgens van klein naar groot uitpakken. Tot slot was het tijd voor de taart en ook hieraan hing een leuk verrassingselement, want bij een verjaardagstaart horen verjaardagsliedjes. Een aantal neefjes en nichtjes kwam speciaal hiervoor naar het Purmerbos en ze hebben daar nog even heerlijk met elkaar gespeeld. Dat zag ze echt niet aankomen.

Ondanks de omstandigheden een geslaagde dag

Iedereen ging weer naar huis en wij sloten de dag thuis af met patatjes, frikandellen en de heerlijke cupcakes – afkomstig vanuit de nieuwe cupcake business van mijn nichtje. Het was een geslaagde dag, misschien juist wel dankzij de omstandigheden? Mama really did the most om ervoor te zorgen dat ze zich alsnog jarig voelde, ook al konden de originele plannen niet doorgaan. Ze heeft meerdere keren benoemd hoe erg ze genoot van de dag, missie voltooid!

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten