7 dingen die ik het liefst dagelijks voor mijn kids doe, maar eigenlijk ook niet

share online:

Motherhood is a blessing. Een pittige blessing waar ik af en toe flink over kan klagen – vooral omdat ze met z’n drieën zijn – maar parents out there know the drill: zou ze voor geen goud inruilen.


Het is belangrijk, but I don’t always feel like it

Vandaag deel ik 7 dingen die ik het liefst dagelijks voor (en/of met) mijn kids doe omdat ik weet dat het ontzettend belangrijk is. I am also discussing why I don’t succeed every day. Sommige van deze dingen lukken mij vrij regelmatig, anderen zijn nog steeds een behoorlijk uitdaging. Die uitdagingen hebben verschillende redenen, maar vaak komt het gewoon omdat ik even geen zin heb, moe ben, of andere bezigheden heb. Je voelt het al aankomen he? Mommy guilt always finds her sneaky way to me mind. Gelukkig kan ik dit soort lijstjes opstellen to ease the pain, to remind me (and you) dat mama ook maar een mens is en dat de resetknop a real thing is.

Hier mijn lijst met belangrijke dingen die ik het liefst dagelijks voor mijn kinderen doe, maar eigenlijk ook niet. Contradiction much:

  • Knuffelen – Onderzoek wijst uit dat knuffelen een positief effect heeft op de ontwikkeling van kinderen. Ik ben zelf een behoorlijke knuffelkont, dus dat is geen enkel probleem zou je denken. Toch heb ik niet altijd zin om te knuffelen, maar mijn kinderen hebben daar geen boodschap aan. Ze houden alle 3 evenveel van knuffelen, what are the odds?
  • Volop aanwezig zijn – Ik weet hoe belangrijk het is om mijn aandacht er volledig bij te hebben. Ook wanneer mijn kinderen met eindeloze, onsamenhangende en soms saaie (sorry not sorry) verhalen komen en niet stoppen met vragen stellen. Ik vertel mezelf elke dag dat ik heus wel 15 minuten mijn onverdeelde aandacht kan geven. Even geen telefoon, maar ook even niet de was of andere bezigheden.
    I can(t) do 15 minutes a day :-).
  • Samen lachen – Mijn kinderen zijn echt grappig. I mean FUNNY funny. Serieus, alle 3 op hun eigen manier. Ze willen ook altijd grapjes maken, maar hoe grappig ik ze ook vind, we delen niet altijd dezelfde humor. Soms ben ik ook niet perse in de stemming om te lachen, yet they try to force me. Als een boer met kiespijn lach ik om dat niet-zo-grappige-grapje. Oh well, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.
  • Aardig zijn – Aardig zijn is niet zo moeilijk right? Kinderen hebben dat echt van ons nodig. Oke, I am moody like the wind these days en mijn kinderen krijgen alle versies van mijn ongefilterde stemmingen. Alle 36 op een dag. Ik weet dat het oneerlijk is, maar aardig zijn wanneer je chagrijnig bent is echt een uitdaging. Je zou het eens moeten proberen!
  • Liefdevolle woorden gebruikenPractice what you preach Sérèn, woorden hebben kracht, dus wees voorzichtig met welke woorden je herhaalt wanneer je tegen ze praat #notetoself. Ik merk dat ik toch nog regelmatig dingen tegen ze zeg zoals ‘altijd’ doe je dit en ‘nooit’ doe je dat. Het laatste wat ik wil is ze overtuigingen aanpraten die niet helpend zijn.
  • Disciplineren met beleid – Kalm blijven wanneer je, je kinderen disciplineert is uiteraard de beste manier. Het vormt ze, dat resultaat is vaak zichtbaar op lange termijn. Temperamentvol en ongeduldig zijn gaat niet altijd goed in combinatie met kalmte, but I am trying. Ik zeg tenminste wél sorry wanneer ik heb geschreeuwd, dat dan weer wel.
  • Samen bidden – Gelukkig bidden we elke dag samen, maar I do have to say this: als ik net tegen ze ben uitgevallen en daarna met ze in gebed ‘moet’, ben ik zwaar in mijn feelings en zijn mijn gebeden relatief korter en minder gepassioneerd. Why am I like this?

Het is en blijft een proces

Confession. Soms schrijf ik dit soort blogs om mezelf te herinneren aan dit soort belangrijke dingen…..just to pick up where I left off. I’m always trying to do better en zoals ik vaker met jullie heb gedeeld zit ik midden in dat proces. Ik geef mezelf de ruimte om het niet altijd zo perfect te doen. Deze belangrijke punten aankaarten, herkennen dat ze nodig zijn, weten dat het mij niet altijd lukt en het de volgende dag weer opnieuw proberen, dat is waar het allemaal om draait. Ik hoop dat als jij mama (of papa) bent en dit hebt gelezen, weet dat er altijd ruimte is voor verbetering and that you are already doing the best you can.

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten