Mama zijn: mijn favoriete ding!

share online:imagesHet leven kan zo ontzettend onvoorspelbaar zijn. In vier jaar tijd is er zoveel veranderd in mijn leven, je houdt het niet voor mogelijk. Als je mij precies 4 jaar geleden,  op 18 september 2010 had verteld dat ik 4 jaar later moeder zou zijn van 2 prachtige meiden, dan had ik je waarschijnlijk mijn ” yeah whatever look” gegeven. Onmogelijk! Op dat moment zag mijn leven er zo anders uit, er paste absoluut geen kinderen in mijn levensstijl. Waar zou ik in hemelsnaam de tijd vinden om een kind te verzorgen? Ik was nog met zoveel andere dingen bezig. Behalve dat was ik nog lang niet “de volwassen vrouw” die je in mijn ogen moest zijn om moeder te zijn. Nee, je had mij dat echt niet wijs kunnen maken…in mijn beleving was ik er op dat moment alles behalve klaar voor!
Je bent er klaar voor wanneer je er klaar voor bent
Gister nog, sprak ik met een moeder over het feit dat je aan kinderen moet beginnen wanneer jij daar zelf klaar voor bent. Maar eigenlijk ben je er nooit echt klaar voor toch? Moeder worden, voor de eerste keer, is iets wat ons als vrouw zijnde “overkomt” zonder dat we ergens enige ervaring hebben kunnen opdoen. Het is hartstikke nieuw, voor elke vrouw die voor het eerst moeder wordt. Maar wanneer je zwanger bent is dat het laatste waar je aan denkt. Ik weet nog toen ik zwanger was van Haley-Joy, de angst die ik voelde en de doem scenario’s die ik in mijn hoofd verzon. Kon ik aub ergens een spoedcursus “mama zijn” volgen? Hoe ging ik dit aanpakken? Wat wist ík nou van moederschap? Ik had werkelijk geen idee hoe ik het allemaal zou gaan doen, maar het was een feit: Ik stond op het punt om moeder te worden.
quote-the-moment-a-child-is-born-the-mother-is-also-born-she-never-existed-before-the-woman-existed-bhagwan-shree-rajneesh-289706
Je kinderen veranderen je in een mama
Bij de geboorte van Haley-Joy, werd ook mijn mama instinct geboren. Ik was voor het eerst mama en het voelde ontzettend bijzonder aan. Dit kindje had ik 9 maanden gedragen, ze was zo klein en kwetsbaar en helemaal afhankelijk van mij, want ik was haar moeder. Het was doodeng, maar ik leerde elke dag meer en voelde mezelf van binnen steeds meer groeien. Ik zag het gebeuren terwijl het me allemaal ineens overkwam. Ze had me in een moeder veranderd, langzaam maar zeker! Toen Yanira geboren werd, was ik al ruim 2 jaar mama. Toch voelde ik me in het begin weer zo kwetsbaar en onervaren. Alsof ik het allemaal weer opnieuw moest leren. Het duurde even voor ik mijn draai had gevonden, maar daarna ging het allemaal weer automatisch.
Ik was intussen al veranderd, want mama zijn verandert je nou eenmaal. Ik ben nu dus mama van twee meiden en ik heb gemerkt dat ik een heel ander persoon ben dan dat ik 4 jaar geleden was. Anders in mijn doen en laten, maar ook in mijn denken. Zij zijn het middelpunt, ineens heb ik allemaal andere prioriteiten. Er zijn zo veel dingen die ik nu ineens niet meer belangrijk vind, terwijl dat voorheen wel anders was.
Image (1)Mama zijn is mijn favoriete ding 
Ik ben een echte duizendpoot, maar van alle dingen die ik “ben” is mama zijn toch écht het leukst! Ik zou dit nergens voor willen inruilen, hoe eng, zwaar en zenuwslopend het soms ook kan zijn. Er is helemaal niks wat hier tegenop kan! Wat kan ik genieten van de kleine dingen die ze doen en wat voelt het fijn om “mama” genoemd te worden – kan ook echt niet wachten tot mijn jongste kan praten.

Ik houd van mijn kinderen en ik houd van mama zijn!

 
 

share online:

1 Comment

  1. Carolyne
    28 september 2014 @ 20:32

    Ik ben zelf (nog) geen mama, maar ik ben het wel met je eens: Er is geen specifiek moment wanneer je er klaar voor bent, het komt op je af en je transformeert. En als ik jou zo zie met je 2 prinsesjes.. zie ik wel echt dat mijn vriendin veranderd is in een Supermommy!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten