Tag: Smakkelijk "nom nom nom" eten

share online:

Deze smaakvolle tag kwam ik een tijd terug tegen op ThisGirlsBlackBook, maar ik werd vorige week getagd door mijn voedsel-verslaafde-vriendinnetjes-die-elk-willekeurig-gesprek-kan-draaien-naar-eten-Carolyne.
Het is geen geheim dat ik ontzettend van eten houdt. Ik kan echt uren naar eten kijken, in de keuken staan, experimenteren met recepten en het met heel veel plezier (en ontzettend traag) naar binnen werken. Toen ik zwanger was van mijn jongste dochter, maakte ik het ontzettend bont met eten – ik at alles wat los en vast zat – maar stiekem was dit een dekmantel voor de  “foodaddict” die ik ben. Hier is ie dan, ingevuld en wel, de “nom nom nom” tag:
1. WAT VIND JIJ LEKKER WAT VERDER IEDEREEN VIES VINDT (EN ANDERSOM)?
Ik weet niet of iedereen olijven lekker vindt – ik denk het wel want ik zie ze vaak als borrelhapjes rondgaan en ze gaan als warme broodjes – maar ik vind het vre-se-lijke dingen. Vreselijk! Ze zien er zo groen en glibberig en griezelig uit en ik kan maar niet wennen aan dat eigenaardige smaakje dat ik maar niet kan beschrijven. Vind het trouwens ook niet zo een leuke geur hebben. Dit allemaal terwijl ik juist het liefst kook met olijfolie. 
5622055101_04a56d6d06_o
Andersom? Dat kan ik niet zo gauw bedenken. Als ik er zo over nadenk, eet ik eigenlijk best “gewone” dingen. Iedereen eet volgens mij gewoon de dingen die ik eet, want ze zijn niet perse bijzonder..

1896821_10203355139265124_1853878118_n
Een favoriete uit eigen keuken: Tagliatelle met pesto, stokbrood, salade pangas filet

2.WAT KOOK JE HET LIEFST (EN VEEL TE VAAK)?
Mijn moeder noemt ons de “PPP”-familie. De 3 P’s staan voor patat, pizza en PASTA! Juist, Pasta wint het van al het andere. Niet alleen ben ik er gek op, maar het is ook super snel en makkelijk klaar te maken. Ik kan letterlijk 7 dagen in de week pasta klaarmaken zonder ervan te vervelen. Je kunt er ook zo lekker mee variëren. Pasta met gehakt, kip of vis. Met roomsaus, pesto of juist bolognese. Pasta all the way!

3.IN WELK RESTAURANT ZOU JE HET LIEFST ELKE DAG ETEN?

Vapiano, een logische keuze voor mij, gezien mijn liefde voor pasta. Er hoeft niet eens een speciale gelegenheid voor te zijn, er is altijd wel een rede om pasta te eten bij Vapiano. Onder het genot van een “Scampi e Spinazi” kan ik gewoon beter functioneren. Mocht ik de pasta’s een keer beu zijn (onwaarschijnlijk!), kan ik altijd nog een lekkere pizza bestellen. Altijd genieten! Het wordt trouwens weer tijd om een excuus te verzinnen om weer bij Vapiano te eten, het is veels te lang geleden!

4.ALS ER EEN BROODJE NAAR JE VERNOEMD ZOU WORDEN, WAT ZOU ER DAN OP ZITTEN EN HOE ZOU HET HETEN?

Bagels v3.0
Een aantal jaar geleden bestelde ik in elke lunchpauze een zelf samengesteld broodje bij “Bagels & Beans”. Het was zo erg, dat de medewerkers mijn broodje op een gegeven moment uit het hoofd kende en wanneer ze me zagen aankomen wisten ze al hoe laat het was. Inderdaad geen slecht idee om er nu dan eindelijk een naam voor te verzinnen. Een bagel mét pitjes, een laagje roomkaas,beenham, pesto, een plakje oude kaas, honing & geroosterde pijnboompitten on top. De-li-cious. We noemen haar:  SweatCreamy Special a la Sérènity 

5.DEEL EEN HANDIGE KOOKTIP:

Practice makes perfect!

Dit geldt voor alles en dus ook in de keuken. Vaak waneer ik voor het eerst een gerecht uit probeer met behulp van een recept, dan is het resultaat niet helemaal wat ik voor ogen had. In de ergste gevallen lijkt het niet eens een beetje op de foto van mijn gekozen receptje. Maar bij de tweede keer ontdek ik kleine gelijkenissen en smaakt het ook nog eens zoals ik wil. Door te oefenen heb ik veel nieuwe gerechten leren maken.

6. WAT STAAT ER NOG OP JE FOOD BAKING BUCKET LIST?

Pff, dat is een behoorlijke lijst! Ik zal daar even 3 gerechten uitpikken die ik zeer binnenkort wil gaan maken.
7169e8bce864fdc5517f764d9d7c84472bec9170431275c5b6261722db30c3ee
763dffdebdc06ab61341c2a4150abe26
 
 
 
Mac & Cheese MET garnalen, Kaneel kupkeekjes & Parmezaanse kip 🙂


 
 
7. ZELF KOKEN / ETEN BESTELLEN / BUITEN DE DEUR ETEN
Eerlijk is eerlijk. Eten bestellen is lekker makkelijk, maar kan erg moeilijk worden voor je portemonnee. Hetzelfde geldt voor buiten de deur eten. Toch vind ik beide wel ontzettend leuk, gezellig en handig. Je hebt van die dagen dat je gewoon echt geen zin hebt om te koken. Thuisbezorgd.nl is op dat moment heus mijn beste vriend! Buiten de deur eten vind ik ook heerlijk. Ik ben met enige regelmaat te vinden in mijn favo lunchrooms en restaurants, het is gewoon gezellig. Maar uiteindelijk kook ik toch het liefst zelf. Behalve dat het een stuk goedkoper is, vind ik koken ook gewoon super leuk om te doen.
8. BEN JE ERGENS ALLERGISCH VOOR?
Niet zover ik weet. Vroeger vond ik alles “vies”, kreeg ik overal jeuk van en kon ik niets eten. Daar ben ik op magische wijze overheen gegroeid 🙂 Tegenwoordig eet ik alles wat los en vast zit en heb ik nooit ergens last van.
9. WAT IS JE FOOD OBSESSIE VAN DE AFGELOPEN TIJD/WEKEN/DAGEN?
Pangas filet! 
Een obsessie van de afgelopen maanden die is blijven hangen na mijn zwangerschap. Net als pasta, wordt ik niet moe van dit heerlijke stukje vis en kun je het zo 7 dagen achterelkaar op mijn bord vinden. Ik kan het met elk gerecht eten en als het niet past, dan zorg ik er wel voor dat ik de kruiden aanpas zodat het lekker wel past.

1625517_10203276180051193_68620974_n
Bananenpannekoek met kaneel, chocoladesaus, kokossnippers & zelfgemaakte kokosijs.

10. WAT IS JE FAVORIETE TOETJE?

Roomijs gaat er altijd wel in, het liefst in combinatie met slagroom…als ik dan echt moet kiezen. Eerlijk gezegd ben ik niet echt een toetjes mens, heb ook niet echt een bepaalde uitblinker in de toetjes. Wel vind ik het hartstikke leuk om niet-zo-alledaagse-toetjes te maken, gewoon omdat toetjes maken leuk is…en toch ook best lekker.

Dat was alweer het einde van deze tag. Altijd leuk om in te vullen, neem gerust over!

Tot de volgende tag xx

Deze tag is verzonnen door teamconfetti© 

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten