Mama's: laat je kids je motiveren!

share online:

Ik denk dat we allemaal wel bekend zijn met het fenomeen tijdgebrek. Zoveel dingen te doen, zo weinig tijd! Het is the story of my life kun je zeggen. Iedereen zal de race tegen de ’24uursklok’ wel herkennen denk ik. Maar vooral als moeder is dit een struggle die super real is. Zeg nou zelf. Vanaf je moeder bent is tijd voor jezelf een soort vaag begrip geworden. Je wereld draait nou eenmaal om die kleine wezentjes vanaf het moment dat je bevallen bent. Wat zeg ik? Vanaf dat je zwanger bent! Me-time? Dat wordt binnen de kortste keren ingewisseld voor US-TIME. Eerst de koters en dan jij, toch? Eerlijk? Bij het shoppen/boodschappen doen denk je nog amper aan jezelf. Tja, er is als mama zijnde simpelweg geen ontkomen aan…..en ze zijn het nog waard ook!

Gebruik jij je kinderen ook wel eens als excuus om iets niet te doen wat je wel moet/wil doen?

*steekthandop* Wij moeders hebben er een handje van. Er zijn verschillende dingen die wij van tafel vegen….omdat……de kinderen.
Veel moeders kampen bijvoorbeeld nog met de extra pondjes die ze na de bevalling hebben over gehouden en toch graag kwijt willen. Wanneer je pas bevallen bent heb je natuurlijk helemaal de tijd niet om aan je figuur te denken – het is veel te fijn op die wolk. Maar naar mate de weken voorbij gaan en het moment dan aangebroken is om het aan te pakken………dan is er altijd wel een excuus om er toch niet mee aan de slag te gaan. Hoewel tijdgebrek vaak een grote rol speelt, zijn wij er gewoon master in om onszelf eruit te lullen. Uitstellen met als gevolg dat het nooit gebeurt, dat kunnen we ook als de beste. Hoe kun je nou ook nog trainen. Naast werken, huishouden, moeder en mens zijn… dat gaat ‘em natuurlijk he-le-maal niet worden. Je wilt er zo graag vanaf, die kilo’s….maar nee.. dit is niet het juiste moment… even wachten tot……..er is altijd wel een excuus. Altijd.
&Net wanneer je denkt dat het echt niet kan en je elk excuus uit het boekje al gebruikt hebt om dat trainen dan toch maar te laten voor wat het is… besluit Duella Valentijn (28) een aanpak te hanteren die je niet aan zag komen…

*N E W B L O G G E R A L E R T *

11102670_1634496430112583_136341151383144047_nDeze mama van 3 kinderen, wife en student journalistiek met een passie voor schrijven en fotograferen heeft geen tijd meer voor excuses. Ze heeft een duidelijk doel voor ogen: gewichtsverlies. Ongeveer 3 weken geleden is zij weer begonnen met sporten en gezond eten. Tot nu toe verloopt dit best soepel en is zij hier dagelijks fanatiek mee bezig. Toch gaat het niet altijd even vlekkeloos. Net als vele van ‘ons’ maakt zij geregeld kennis met de term tijdgebrek. Met kinderen weet je natuurlijk ook niet altijd hoe een dag zal verlopen, je kent het wel.. onvoorziene omstandigheden. Bovendien vergt het wel eens wat energie, dat mama zijn! Dit is voor Du –  zo mogen we haar noemen –  geen enkele rede om niet te streven naar haar uiteindelijk doel. Zij maakt op een hele creatieve manier gebruik van quality time en weet work-out om te toveren in een gezellige bedoeling. Een typische win-win situatie noem je dat. Wil je weten hoe zij dit zo ongeveer aanpakt? Bekijk dan het onderstaande filmpje.

Een vastberaden, inspirerende powervrouw vind ik haar. Houd haar FBpagina & Youtube kanaal in de gaten voor meer van dit! Naast ‘ fitte mama’ updates, zal zij ook delen over moederschap, haar studie, good food & black hair.
Mocht jij ook een mama met tijdgebrek zijn, maar wil je toch de strijd tegen de kilo’s aangaan. Laat dit dan een stukje motivatie voor je zijn. Laat het stemmetje in je hoofd je niet beperken, denk in oplossingen niet in problemen… als je het wil, dan kan het gewoon. Ook MET je kids! #goforit

P.S Du zoekt trouwens nog een ‘sport buddy’, check hier voor meer info xx

P.P.S Geen dieet, wel een gezonde eetleefstijl? Check dan dit. X.O
 
 
 

share online:

3 Comments

 1. Jaleesa
  6 april 2015 @ 09:26

  Echt super leuk en inspirerend , maar hoe doe je dit nou met een kind van 7 maanden? Hihihi

  Reply

  • Serenitheory
   6 april 2015 @ 13:54

   Dank je Jaleesa! Ik vind haar ook echt een ware motivatie :D. Dit met een kind van 7 maanden lijkt mij onmogelijk haha, maar zo zijn er net als deze vast weer andere oplossingen om toch aan de slag te kunnen 🙂

   Reply

 2. Du
  7 april 2015 @ 00:22

  Hi jaleesa,
  Dank je wel Mijn jongste is ook 7 maanden! (Oké oké bijna 8 mnd).
  Ik doe juist meestal oefeninkjes met haar als de oudste twee op school zijn. Tot nu toe wel binnenshuis hoor.
  Eerst lag ze dan naast me op haar speelkleedje mee te trappelen. Maar nu varieert het echt van sit-ups met kusjes of ‘vliegtuigje’ tot squatten met haar opgetild (op m’n nek, op 1 arm, met gestrekte armen etc.) vinden zij zelf ook echt geweldig en is toch weer een kg of 7 a 8 extra gewicht,
  Ik zal kijken of ik daar binnenkort een filmpje van kan maken.
  (Wat leuk, jullie brengen mij weer op ideeën haha.)

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten