Een zoete traktatie voor m'n hoofdhuid

share online:

Image (2)
Deze leuke “nefertiti” oorbellen heb ik gescoord bij “ChocolateLoveFashion”

De geruchten zijn waar. Het slapen met een doek werpt écht z’n vruchten af(Duh!). Na maar liefst één hele week, maak ik mijn flattwist updo los, en het kapsel zat tot op de laatste dag nog best netjes. [Voor mijn doen, is dit echt ontzettend lang, mijn zelfgemaakte kaspels blijven namelijk bijna nooit lang netjes zitten ] Maar goed, naar een vast haar-ritueel ben ik nog steeds opzoek, maar wanneer ik mijn haar na een week heb los gemaakt, dan is het altijd wel even tijd om mijn hoofd te verwennen met een wasbeurt. Wat ik na deze wasbeurt doe, verschilt nu nog elke keer…. in die fase zit ik nu nog. Ik eindig met een leave-in conditioner, sheabutter & castor olie en maak een paar twists om mee te slapen – want dit gebeurt meestal allemaal net voor bedtijd.

Image (3)Maar vandaag een andere “tussenstop” na het wassen
Ik heb namelijk geregeld last van roos. Nou zijn er een aantal dingen die je kunt doen om roos tegen te gaan. Je hebt bijvoorbeeld verschillende antiroos shampoos die je kunt gebruiken. Maar er zijn ook andere oplossingen. Afgelopen weekend, op het Locked & Loose XL event, voorzag Shari Louise, van Vanillouise Naturals, mij van zo’n oplossing tegen roos. In samenwerking met Megisa van Myblackhair.nl gaf zij een workshop op het evenement. Achteraf kon je bij hun DIY (do it yourself) stand, onderbegeleiding van Shari, zelf verschillende haarproducten maken, waaronder de “Hair Growth & Shine Treatment” die onder andere de haargroei stimuleert.

De oplossing voor mijn “roosprobleem” was een op maat gemaakte hoofdhuidscrub – want ik heb ook een ontzettend droge hoofdhuid. Een zelfgemaakte hoofdhuidscrub. Een van-overheerlijk-ruikende-productenzelfgemaakte-sugarscrub met sinaasappel en cocovanilla.  Ik vond dit het perfecte moment de scrub uit te proberen, so I did. Dit zijn de stappen die je het best kunt nemen bij het gebruiken van een scrub voor je hoofdhuid:

1. Maak je haar nat, met warm water.
2. Verdeel je haar in stukken d.m.v een aantal grote twists
3. Breng de scrub aan met je vingertop en masseer voorzichtig je hoofdhuid
(doe dit écht met je vingertoppen en niet me je nagels)
4. Herhaal het masseren en verdeel de scrub goed over je hoofdhuid.
5. Was je haar met shampoo en gebruik vervolgens een leave-in conditioner (vervolg hierna je eigen haar-ritueel)
Snel, simpel en eerlijk? Heerlijk! Alleen al om de geur vond ik het een fijn gebeuren. Het is mij na deze ervaring duidelijk dat het masseren niet met al te veel kracht hoeft. Je kunt zachtjes wrijvende bewegingen maken op je hoofdhuid, dit is voldoende. Hoe vaak je, je hoofdhuid moet scrubben, hangt helemaal af van je hoofdhuid. Heb jij bijvoorbeeld een hele gevoelige hoofdhuid, dan is het beter dat je maar 1x in de maand je hoofdhuid scrubt. Mijn volgende scrub-beurt, zal over 2 weken weer plaatsvinden. Deze sugar scrub van Vanillouise, is behoorlijk in de smaak gevallen, wat een goede geur dat spul! Voor meer informatie over de scrub, ingrediënten enzo (&andere zelfgemaakte natuurlijk producten) kun je trouwens terecht op de website van Vanillouise.
Na deze “tussenstop” moet m’n haar natuurlijk gewoon “slaapklaar” gemaakt worden
Vier dikke niet foto-waardige flattwist bedekt onder een satijnen mutsje

foto (3)
Mijn “awsome looking” handgemaakte satijnen muts heb ik gekocht bij YIREH CARE

Scrub jij je hoofdhuid wel eens? Ik ben benieuwd!

P.S dit (en nog veel meer andere zelfgemaakte en natuurlijke producten) kun je indien je geïnteresseerd bent bestellen door een mailtje te sturen naar vanillouise@gmail.com
 
 

share online:

1 Comment

  1. Chanel
    5 september 2014 @ 13:22

    Ik vind je slaapmuts ge-wel-dig!

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten