Gezonder, blijer en nóg mooier; Vanillouise

share online:

Als het aan haar ligt, opent ze een eigen winkeltje waar ze al zingend zelfgemaakte beautyproducten verkoopt. Shari Louise, de 25-jarige, nieuwsgierige, veelzijdige en creatieve oprichtster van Vanillouise ziet het al helemaal zitten. “Er worden mooie verhalen verteld en er zou elke avond live muziek gespeeld worden waar je dan onder het genot van een tropische smoothie van kan genieten.” Haar hobby’s zijn zingen en dingen maken. De interesse die ze altijd al in “dingen maken” heeft gehad, is zich gaan ontwikkelen tot een punt waarop ze dacht: ”Hier moet ik meer mee gaan doen”. Het ontstaan van Vanillouise was een logisch gevolg.

Vanillouise _________________________________

“Moeder Natuur heeft overal een oplossing voor”
________________________________

Maar wat is Vanillouise eigenlijk?
Shari heeft een intense liefde voor de geur van vanille. Ze beschrijft het als warm, zacht en zoet en ze wordt er heel erg rustig van. Haar tweede naam is Louise, dus 1+1=….Vanillouise! “Vanillouise staat voor zelfgemaakte, natuurlijke huid- en haarproducten. Van scrubs tot conditioners en lippenbalsem. Ik deel elke week recepten, weetjes en tips voor gezonde, homemade beauty producten op mijn blog.” Shari vindt het belangrijk haar lichaam zo schoon mogelijk te houden en zo veel mogelijk te voeden met gezonde ingrediënten. “Veel commerciële producten doen eigenlijk het tegenovergestelde, waardoor hetgeen dat je wilt verhelpen op langere termijn juist verergerd wordt. En anders zit er wel een andere bijwerking aan vast. Als ik het zelf maak weet ik precies wat erin zit en wat voor effect het heeft. Moeder Natuur heeft overal een oplossing voor!” Ze is nog geen officiële productenlijn gestart, maar in de toekomst zou ze dit graag willen doen. Wél geeft ze sinds kort workshops, maar daar komen we later in het interview op terug.
20140711_155546

Het gevoel van liefde op het eerste gezicht, had ze ook toen ze opnieuw kennis maakte met haar natuurlijke krullenbos.


Eerst nog even wat leuke feitjes over Shari Louise

Ze doet er in de ochtend ongeveer een uur over om zich klaar te maken. Dit is exclusief de 16 x snoozen voordat ze daadwerkelijk opstaat. Haar vrienden beschrijven haar als puur, oprecht, zorgzaam en zweverig. Als ze een dier mocht zijn dan was ze een olifant of een vogel. “Een olifant omdat ze zo wijs en gevoelig zijn, en een vogel omdat ik dan de vrijheid heb om overal heen te vliegen waar ik wil.Zweverig. Ze vindt het ontzettend vervelend om rekeningen te betalen en ze kan heel erg boos worden van onrecht en mensen die constant negativiteit verspreiden. Ze is bang voor dingen die plotseling lawaai maken. “Ik HAAT het om ergens van te schrikken. Daarom houd ik niet van dingen zoals ballonnen, vuurwerk, ballonnen, pistolen, ballonnen, een fietsband in de buurt van glasscherven, ballonnen, horrorfilms, ballonnen… Oh en verder ben ik bang om dood te gaan zonder de wereld te hebben gezien!” Ze is ontzettend positief ingesteld en gelooft in liefde op het eerste gezicht. “Soms ontmoeten twee mensen elkaar en is er meteen een bepaalde connectie. Ik denk dat iedereen dat wel eens heeft meegemaakt: je ontmoet iemand voor het eerst en je mag elkaar gelijk. Nou, als je elkaar dan ook nog eens fysiek aantrekkelijk vindt; BAM, liefde op het eerste gezicht!” Het gevoel van liefde op het eerste gezicht, had ze ook toen ze opnieuw kennis maakte met haar natuurlijke krullenbos.
2014-04-18 11.12.05 1-1Ze is ook een Naturalista
Shari is al enige tijd “all natural” en daarbij komt het kunnen maken van eigen producten natuurlijk heel erg van pas. Ze deelt nog even kort iets over haar ervaring “Ik heb mijn haar voor het laatst behandeld met een texturizer (milde relaxer) in juli 2012. Het was zo beschadigd dat het niet meer mooi krulde, en ik begon me af te vragen waarom ik mijn haar per se moest aanpassen en het niet gewoon onbehandeld kon dragen. Ik besloot mijn relaxer er uit te laten groeien en begon dus mijn transition… Er ging een wereld voor me open, ik had geen idee dat er zoiets bestond als een Natural Hair Community. Ik raakte verslaafd aan blogs en Youtube. In augustus 2013 heb ik uiteindelijk alle chemische restjes uit mijn haar geknipt, dus het is nu precies een jaar fully natural.” Tijdens haar “hairjourney” heeft ze ondertussen ontzettend veel geleerd. “Iedereens haar is anders en er zijn geen vaste regels wat betreft de verzorging ervan. Je moet het geduld kunnen opbrengen om met verschillende routines te spelen en erachter te komen wat werkt voor jouw haar.” Het liefst gebruikt ze natuurlijke oliën en boters omdat het dan het beste aanvoelt en omdat ze haar haar zo veel mogelijk wil voeden. Gelukkig weet zij inmiddels hoe ze geschikte haar producten voor zichzelf moet maken.

Ik vind het belangrijk dat mensen zich bewust(er) worden van wat ze precies op hun lichaam gebruiken

 
Vanille & Workshops
En dat kunnen de geïnteresseerden binnenkort ook, want inmiddels geeft ze dus workshops. Toen Shari een aantal maanden geleden voor een babyshower gevraagd werd een workshop te geven is het balletje gaan rollen. Ze kreeg veel positieve reacties en werd aangemoedigd het vaker te doen. Megisa van Myblackhair.nl was ook aanwezig en vroeg haar om op een evenement aan de DIY-tafel te staan. Hier waren de geluiden nóg positiever en dit heeft haar gemotiveerd haar kennis vaker met anderen te delen. “Ik vind het belangrijk dat mensen zich bewust(er) worden van wat ze precies op hun lichaam gebruiken, en beseffen dat ze heel makkelijk zelf een gezonder (en goedkoper) alternatief kunnen maken.” Tijdens de workshops leer je de eigenschappen van natuurlijke oliën en andere gezonde ingrediënten voor huid en haar. Daarna ga je aan de slag met het maken van een zelf samengestelde combinatie van oliën of een heerlijke scrub naar keuze. Voor het maken van deze producten kun je o.a. gebruik maken van haar unieke, zelfgemaakte vanille-olie. In de toekomst is zij van plan de workshop verder uit te breiden door de deelnemers meer verschillende producten te leren maken.
10525911_333891660101088_3226280684225004969_n10577008_333877570102497_923502651558123071_n

 
 
 
 
 
 
Update: Producten van Vanillouise zijn vanaf heden ook te bestellen via de webshop!
Als afsluiter een tip:
Ik heb nog lang niet genoeg ervaring om mensen tips of advies te geven (ik heb juist tips nodig, haha)! Het enige dat ik kan zeggen is: GO FOR IT. Ik speelde al best lang met het idee om te beginnen maar ik dacht niet dat mensen echt geïnteresseerd zouden zijn. Nu ik zie dat er zo veel belangstelling voor is denk ik: was ik maar eerder begonnen! Als je echt ergens achter staat moet je er gewoon voor gaan. ‘Nee’ heb je… 😉
Processed with VSCOcam with t1 preset
downloadfacebookinstagram

Volg Shari Louise op de verschillende social media kanalen

share online:

1 Comment

  1. Efrutik
    21 augustus 2014 @ 11:49

    I love Shari! So happy she is blogging and sharing and I am also thrilled for the black hair/beauty scene in NL in general. You ladies rock! Greetings from D.C.

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten