Dear Diary update 1: even balen van mama zijn

share online:

De nieuwe maand is begonnen en ik ben zoals altijd weer helemaal klaar voor nieuwe dingen. Ik heb er helemaal zin in en tegelijkertijd ben ik al moe als ik denk aan alle ‘impulsieve’ plannen die ik op mijn agenda heb staan. Mijn impulsiviteit is soms een dingetje…..tis iets wat ik niet altijd even goed onder controle heb, maar zij die mij kennen (of in ieder geval geruime tijd volgen) weten dat ik ‘a work in progress‘ en ‘a masterpiece‘ dus ik sta gewoon in mijn recht :-).
Hello-May-on-photo-with-pink-wooden-wall-and-flowers
Veel lezers hebben al een aantal keer aangegeven meer stukken van mij te willen lezen. Sommige meer in de motivatie-hoek en anderen meer ‘momstuff’ of juist een combinatie van beide. Wederom – yes it is getting old – herinnerde ik mezelf aan de oorspronkelijke rede voor het beginnen van Serenitheory. Liefde voor schrijven right? Wanneer mijn hoofd vol raakt vind ik het altijd fijn om dingen van me af te schrijven en het is soms ook fijn om dat met anderen te delen. Op mijn instagram laat ik zo nu een dan een kijkje ‘achter de schermen’ zien in het leven van deze mama van 3 en vanaf heden zal ik aan de hand van ‘dagboek updates’ wat meer vertellen over the days in our lives. Ik heb nog niet helemaal uitgedacht hoe, hoe vaak, op welke dagen etc. deze updates op mijn blog zullen staan …maar goed, ik begon ook al gelijk over mijn impulsiviteit so y’all have to bare with me.
2 MEI 2018 – DEAR DIARY…..
Het is dus woensdagavond, de kids liggen inmiddels te slapen en ik ben uit-ge-teld. Vandaag was zo een dag waarop ik even baalde van het mama zijn. Ja, ik zei toch écht ‘hard op’ dat ik even baalde van het mama zijn.  Het is meivakantie en we hebben niet per se een programma gemaakt, dus we nemen elke dag gewoon maar zoals ie komt. Dat is voor iemand als ik – die veel beter functioneert met een strakke planning – niet zo handig, maar het is wat het is. Ze waren vandaag zo druk en ik had eigenlijk nog wel wat dingen te doen waarbij het fijn zou zijn als het even stil was. Nou kun je van kinderen natuurlijk niet zomaar even verwachten dat ze stil zijn, maar die luidruchtige minimensen van mij tillen dit soort dingen altijd naar een ander level. Extra heavy dit wanneer je moe bent. Bijna 7 jaar geleden – toen ik voor het eerst mama werd – begon mijn chronische moeheid, maar dat ik deze week EXTRA moe ben heeft zo z’n redenen……….

20180427_034833
Benoemenswaardig: Oorbellen Ethnic Lollipop – Headwrap: Phunky Roots

 
Voetjes van de vloer
Vorige week donderdag – koningsnacht – ging ik namelijk na een behoorlijk tijd weer een keer het nachtleven in. Ik kan me niet eens meer echt herinneren wanneer ik voor het laatst uit ben geweest, het laatste dat me bij staat is het mini festival van Afrolosjes, maar dat is natuurlijk gewoon overdag. Echt uitgaan – like in de nacht tot een uurtje of 5/6 – is minstens 4 jaar geleden, als het niet veel langer is! Enfin, ik ging dus heel stoer het nachtleven in en het was ook echt ge-wel-dig. Echt waar, we gingen helemaal los, ik heb letterlijk de hele nacht door gedanst, gelachen tot mijn kaken er pijn van deden en ik had gewoon serieus geen stem meer over. Het lachen verging me wel echt toen ik op de klok keek en besefte dat ik over enkele uren gewoon weer 3 kleine mensen moest entertainen.  Ik heb in totaal 1,5 uur geslapen en daar ben ik nu nog van aan het bijkomen…. Realitycheck: Seren, je bent geen 22 meer, je bent 32! 
Belofte maakt schuld
Mijn timing om uit te gaan was super handig……NOT! Ik had belooft de volgende dag een rondje park te doen met de kids, dus daar hield ik me dan ook heel dapper aan. Mijn moeder zegt altijd: ’s nachts een vrouw, ’s ochtends een vrouw….dus koningsdag stond helemaal in het teken van vrouw zijn! Gelukkig kregen we gezelschap van ‘mijn hart’ Charlene Ethnics.nl / TheGlowup – Kortstam en de kids om het rondje park een stuk aangenamer te maken. This dear friend of mine is the real MVP, want ze heeft mij deze dag ook nog eens intensief geholpen het huis party-klaar te maken want (yes, timing is alles) Yanira vierde zaterdag ook nog eens haar 4e verjaardag.
Feestje bij mij thuis
Ze had haar hele verjaardag soort van zelf helemaal uitgedacht en mama moest dat dan alleen even uitvoeren. In theorie klonk het allemaal als een puik plan, maar in de praktijk zag het er natuurlijk helemaal anders uit dan in mijn hoofd. Ik bespaar jullie de details en zal het maar een uit de hand gelopen huisfeestje noemen. Feestjes thuis geven doe ik nu dus echt niet meer, MAAR ik liet alles op me afkomen en heb oprecht van de dag kunnen genieten en mijn kleine prinses vond haar roze feestje ZO ontzettend geweldig dus het was het allemaal drie dubbel en dwars waard!  Gelukkig was Mondjevol (hét tofste (kinder)party concept van nu – check het snel) daar om een hoop uit handen te nemen en zijn kinderen super snel tevreden.

 Pancakes: Diyelli’s pancakes – Cupcakes: Maris Bats – Taart: Taartje van Chaartje 

Ook de volgende dag was uitslapen of uitrusten geen optie. Op het programma stond de ME Workshop die ik sinds begin maart om de zondag volg. Een waardevolle training waar ik samen met een groep mama’s handige handvaten krijg toegereikt om te ontwikkelen op zowel persoonlijk als zakelijk gebied. Deze les stond in het teken van het maken van een visionboard,  een sessie om weer even goed inzicht te krijgen op waar we naar toe willen! Het is een hechte groep geworden en ik leer hier ontzettend veel! Daar vertel ik jullie in de toekomst nog een stuk uitgebreider over.
IMG-20180429-WA0010
Fast forward naar vandaag: de dag waarop de kids hunkerde naar buitenlucht en mama nog heel wat dingen weg moest werken. Kon me natuurlijk niet concentreren tijdens het uitwerken van een schrijfopdracht, want these kids en hun luidruchtigheid is next level. Daarnaast is het vakantie en had ik een betere planning moeten maken (this is mommy guilt talking) zodat mijn werkzaamheden hun niet voor de voeten hoeven te lopen DIT IS HUN TIJD! Na een ochtend dralen, schreeuwen dat ze moesten stoppen met klimmen, rennen en springen plus een achterstallige was wegwerken besloot ik om ze mee naar buiten te nemen. Nog steeds kapot van DIE NACHT DIE INMIDDELS BIJNA EEN WEEK GELEDEN IS besloot ik dat het handig was om Purmerend met ze af te lopen. Van huis naar het stadje, van het stadje naar de bieb en weer naar huis. Voor jouw beeld….dit is bij elkaar genomen een uur of 2 lopen…ze zijn best wat gewend, maar dit was een beetje te ambitieus van mama. Vooral mijn kersverse 4-jarige was not amused en voor de moeders onder ons: niemand wordt blij van een jengelend kind dat steeds in de herhaling valt: ‘mama zijn we er al bijna’ #oprepeat
20180502_151230
Ondanks de iets te lange wandeling hebben de kids het naar hun zin gehad en kon ik een beetje vooruit werken. In het centrum kun je rustig genieten van een kop koffie terwijl de kids aan het spelen zijn en in de bieb had ik de gelegenheid om te typen terwijl de kids bezig waren met boeken en Ipads. Het is pas woensdag maar………I got through ‘the week’…….we got through the day en ook al baalde ik vandaag een beetje van mama zijn, ik ruil mama zijn voor geen goud in! Nu dat ze in bed liggen heb ik weer een beetje tijd om op te laden en wat is het heerlijk om dingen van me af te schrijven.
From Serenitheory with love

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten