Dear Diary Update 2: Harmonie in het ballen omhoog houden

share online:

Je zou toch denken dat ik na vorige maand wat gas terug zou nemen he? Als je mijn eerste dagboek update gelezen hebt, dan weet je dat ‘rust nemen’ de meest voor de hand liggende keus was geweest voor de komende tijd. Ergens diep van binnen weet ik ook wel dat ik soms een beetje te hard ga en daar kies ik toch best bewust voor. Als moeder van 3 met ambities en dromen is het soms gewoon best lastig om een planning te maken die zorgt voor de juiste ‘balans’. Moeder zijn, quality time spenderen met de kids, opvoeden,het huishouden, een sociaal leven, me-time, werken, rusten…het zijn een hoop ballen die omhoog gehouden moeten worden en soms loop ik mezelf daarin behoorlijk voorbij.  Van rusten is de afgelopen maand  dus weinig tot niets van gekomen. Sterker nog, ik gooide er eigenlijk ‘rustig’ een schepje boven op. De maand begon met de meivakantie, ik had een aantal kind-vrije dagen, maar in plaatst dat ik die gebruikte om te ontspannen heb ik ze super volgepland. De toon was eigenlijk gelijk gezet en ik ging de rest van de maand op de zelfde voet door.  Mei was een drukke maand waarin ik ontzettend heb genoten,er zijn veel nieuwe dingen op mijn pad zijn gekomen, maar tegelijkertijd voel ik aan mijn lichaam dat het anders moet. Het gevoel van ‘voldaan zijn’ in de vermoeidheid is prima, maar als ik effecienter met tijd leer om te gaan kan ik dat naar een ander niveau brengen. Het thema van de maand juni is voor mij dan ook ‘harmonie’. Harmonie omdat ik accepteer dat het niet altijd allemaal met elkaar in balans kan zijn. Op het moment dat je, je tijd en energie in het één stop zal het altijd schommelen, maar daarin kun je het evenwicht toch zo verdelen dat je naar een soort flow werkt waarin het één het ander afwisselt en als je daarin niet te streng voor jezelf bent is het prima .
Living-in-Harmony
 
Lief dagboek, het is vandaag 2 juni en er staat weer een hoop op de agenda. Deze maand staat in het teken van harmonie. Het voorzetten van een realistische planning, waarin ik voldoende rust en regelmaat creëer staat ‘on top of my list”. Ik stel de juiste prioriteiten, zeg nee wanneer het even niet uitkomt en zal zoveel mogelijk ‘in het moment’ zijn zodat ik niet vergeet dat ik moet blijven genieten. Ik ben dankbaar dat ik elke dag gewoon weer opnieuw kan beginnen en dat het nooit te laat is om het roer om te gooien.
101ac4_4e05a786afb34ee2bda3175d4c03581d_mv2_d_2500_1800_s_2-1
Weer even terugblikkend op de maand mei, moet ik zeggen dat er in de chaos van mijn drukke planning gelukkig een stukje houvast voor mij was. Begin mei ontving ik de ‘Inspired Action Planner’ die ik sinds 7 mei  – 90 dagen lang  – gebruik om dagelijks mijn acties, doelen en plannen in bij te houden. Het was een ontzettende uitdaging om hier op deze datum mee te beginnen. Als het aankomt op ‘een nieuwe start’ ben ik het type dat graag op maandag of de eerste van de maand begin. Het is echt een dingetje wat soms mijn uitstelgedrag stimuleert, want ik was bijvoorbeeld al bereid om pas in juni te beginnen met de planner, omdat ik de 1ste van de maand mei al verstreken was. Om ergens midden in de maand of in de week mee te beginnen voelt voor mij super onnatuurlijk, dus de gedachte alleen al wekte de nodige weerstand op. Na een goed gesprek met Jaleesa Isabella, die tevens in het bijhouden van de dagelijkse planner mijn accountabillity partner is, besloten wij de 7e van de maand dus samen te beginnen. Gelukkig viel dit op een maandag, want leaving this comfortzone voelt nog steeds gek aan! Ik zal in een andere blog wat uitgebreider op de planner ingaan, maar ik kan er nu al mijn tevredenheid over uitspreken en raad het een ieder aan. Super fijn om in de ochtend je planning en intenties voor de dag op papier te zetten en daar voor het slapen gaan op terug te blikken. Via ‘Purposely Design Life’ kun je er alvast wat meer informatie over vinden.
20180602_104228
 

Nothing changes if nothing changes

De maand mei was ook een maand waarin zich veel veranderingen voordeden. In mijn vorige dagboek update hebben jullie kunnen lezen dat mijn jongste dochter inmiddels 4 is, wat betekent dat ook zij nu naar school gaat. Dat was thuis ineens een omschakeling in ons schema, maar wat één dag school met mijn dochter heeft gedaan, daar was ik niet op voorbereid. Yanira is sowieso vrij mondig geboren, maar sinds ze een kleuter is neemt haar mondigheid weer nieuwe vormen aan. De dagelijkse confrontatie met mevrouw haar ontwikkelende woordenschat is niet mals en daarbij komt kijken dat zij erg moet wennen aan haar nieuwe ritme en kinderen die moe zijn gaan extra klieren. Ook voor haar is rust en regelmaat dus een thema waar ik mijn aandacht extra op wil gaan vestigen.

20180514_082131
Rugtas van Nia Ballerina

Ondertussen is mijn ventje 1 geworden en gaat hij sinds mei ook naar de KDV.  Voor het ‘eerst’ in mijn jaren als moeder besloot ik een verjaardag zonder toetsers en bellen voorbij te laten gaan en wij hebben een rustige, maar ontzettend fijne dag met elkaar gehad. Ik moet zeggen dat de ‘druk van buitenaf’ steeds minder zwaar weegt en dat het een gevoel van vrijheid met zich meebrengt wanneer je doet waar je op dat moment behoefte aan hebt. Ook de ontwikkeling van Jahno maakt ineens hele grote sprongen en het lijkt ineens allemaal veel sneller te gaan. Dat hij nu naar KDV gaat draagt hier natuurlijk ontzettend aan bij, want hij komt nu echt in aanraking met andere kindjes kan nu echt op ontdekkingstocht uit.
20180515_180726
Mijlpaalkaart van May and Fay

Ondertussen is de oudste zus super enthousiast over het feit dat we tegenwoordig met de fiets naar school gaan en laat ze mij zien dat ze echt erg zelfstandig aan het worden is, wat mij een beetje angst aanjaagt! Ze blijven zo kort ‘klein’ en dat vind ik eigenlijk toch wel moeilijk. Vorige maand heeft ze haar A-diploma gehaald en deze maand is ze weer begonnen met zwemles en gaat ze nu vol goede moed voor haar B. Haley-Joy is écht als een vis in het water en in gedachte nu al bezig met haar C diploma.
20180407_152234
Nou. Dan is mama sinds deze maand voor 4 dagen in de week begonnen als project medewerker bij ‘Passie voor je toekomst’ wat inhoudt dat ik mijn dagen doorbreng als coach/mentor én creative writer. Ook hier zal ik jullie in een later stadium wat meer in meenemen, maar zoals ik al aangaf stond deze maand dus in het teken van heel veel veranderingen. This harmony thing better be working out!
Als ik dan vooruitblik naar wat deze maand allemaal met zich mee gaat brengen, besef ik maar al te goed dat het een uitdaging kan worden, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik dat ‘ballen omhoog houden’ ding zal managen. Duim voor me, I’ll keep y’all posted.
 
P.S | Elke maandag een ‘Motivational Black Business Post‘ te lezen op Alkebulan by yours truly. Afgelopen week stond ‘Mondjevol‘ in de schijnwerpers check het op de website!From Serenitheory with love
 

share online:

1 Comment

  1. Dear Diary Update 5: Jezelf herpakken wanneer je controle verliest – Serenitheory
    4 september 2018 @ 10:36

    […] echt het allemaal ook was, it still felt like stuff that was to good to be true. Had ik nou echt de harmonie gevonden in mama zijn, werk, huishouden en een sociaal leven? Kreeg ik serieus elke opdracht aangereikt die […]

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten