Kan het niet linksom, dan moet het rechtsom

share online:

Zondagavond zat ik achter de computer, zoekend naar inspiratie om mijn woorden op de juiste manier uit te typen. Terwijl ik aan staren was naar mijn beeldscherm, dwaalde mijn gedachte af naar mijn bed. Mijn heerlijke warme bed met mijn zachte kussen. Ik hoorde haar in de verte roepen, mijn bed. Hoewel ik ergens in mij wel wist wat ik wilde zeggen, kon ik de woorden niet direct vinden en mijn gedachte dwaalde nog verder af. Net toen ik op het punt stond om gewoon een start uit de losse pols te maken, bleef de computer hangen. Well damn, hier heeft niemand tijd voor dacht ik, dus ik drukte de computer gewoon uit, want ik houd niet van wachten. Toen ik hem weer aandeed verscheen er een pop up in beeld. Mijn toestenbord weigerde verbinding te maken. Ik probeerde het nog een aantal keer aan de praat te krijgen, maar het mocht niet baten. Mijn pogingen om mijn toetsenbord weer te reanimeren waren tevergeefs.  Really? Dit? Nu? ‘Oke doei’, dacht ik. Dit was toch wel echt een teken dat ik naar die stem van m’n bed moest luisteren. Toch?
Vaak, wanneer ik in mijn eigen gedachtewereld chill ontstaan er gesprekken met mezelf. I was like ‘had je begin van de maand niet met jezelf afgesproken dat je meer structuur terug wilde brengen op Serenitheory.nl’ ? Het overslaan van een mommy-monday stond niet direct op de planning, maar onder deze omstandigheden kon ik natuurlijk niet schrijven en ik had heus niet vooruit gewerkt. Ik stond dus voor een klein dilemma, want het was ook al aan de late kant en m’n bed was aan de andere kant van het huis behoorlijk haar best aan het doen om mijn aandacht te trekken. What to do!? Ik had een behoorlijk druk weekend achter de rug en de verleiding om te gaan slapen was groot. Then again, een blog uitschrijven is altijd een goed idee, ongeacht het tijdstip.
onegood
Zoekend naar een passende oplossing kwamen er een hoop redenen voorbij waarom dit vandaag dan maar niet zou gaan lukken. Toen bedacht ik mij ineens dat ik in het bezit ben van een Ipad. Ik gebruik het voor veel dingen, maar heb er in al die jaren eigenlijk nooit echt op geblogd. Leek me teveel gedoe. Onhandig typen zo op een touchscreen zonder fysiek toetsenbord zei ik altijd. Ik wilde het wel een keer proberen, maar dat kwam dan nog wel. Nu dat ik voor dit kleine dilemma stond, was dit misschien wel het perfecte moment om het uit te proberen. Ik ging op de bank zitten met m’n Ipad op m’n schoot en opende het standaard kladblok. Ik begon te typen en merkte al gauw dat het zo slecht nog niet was. Ik was meteen lekker op dreef. Toen ik op een gegeven moment iets wilde kopiëren en plakken, selecteerde ik per ongeluk de hele tekst. Je kunt al raden dat die tekst dus verdween en dat ik al op te veel toetsen had gedrukt waardoor CRTL-Z niet meer werkte. Weg tekst. Oke, ik was nog niet op de helft, maar goed…ik kon mij de exacte woorden die ik had gebruikt niet meer voor de geest halen. Een baal-moment en wederom werd de verleiding om toch maar gewoon naar bed te gaan versterkt.
optinal
But I didn’t tho…..want ik was heus niet een half uur langer wakker gebleven dan nodig om uiteindelijk toch gewoon te gaan slapen. Ik besloot het kladbok te ‘ bedanken’ en opende Safari, om daar in te loggen op WordPress. Waarom was ik hier niet meteen op te komen? Vanuit hier kon ik gewoon meteen een artikel uitschrijven en publiceren – je kunt tegenwoordig zelfs afbeeldingen toevoegen. Mijn nieuwe poging ging gelukkig stukken beter. Het was even wennen, maar het werkt wel gewoon prettig, dus dit is voor herhaling vatbaar. Gelijk ook één excuus minder, nu ik geen laptop meer heb, kan ik tóch overal schrijven. Maandagochtend kon ik mijn artikel – ‘Dan moet u toch beter kijken mama‘ – online zetten en ik voelde mij voldaan. Ik was mijn doel niet uit het oog verloren, ik was de gemaakte afspraak met mijzelf nagekomen, ik had gewonnen van de ‘stem van mijn bed’ en ik was trots op mezelf. Progress….ik houd ervan.
Moraal van het verhaal? Laat je nergens door tegen houden wanneer je een doel voor ogen heb, zelfs niet door een toetsenbord 🙂
Kan het niet linksom? Dan moet het rechtsom….by any means.
P.s. de batterijen van mijn toetsenbord waren dus gewoon leeg en ik typ nu weer vrolijk vanaf mijn computer.
From Serenitheory with love
 

share online:

2 Comments

 1. Iraida
  27 juli 2016 @ 10:14

  Super! Je daagt jezelf uit en kijk naar het resultaat? Een prachtige blog die je lezer inspireert. En ik weet zeker als je weer een nieuwe uitdaging tegenkomt, dat deze woorden je in iedere situatie zullen leiden en inspireren! Go girl ❤️

  Reply

  • Serenitheory
   27 juli 2016 @ 10:51

   Thanks Irai! Het werkt echt zo een stok achter de deur en het voelt heerlijk! ?? dat het besmettelijk mag zijn ❤️

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten