Hoe 'black girl magic' mijn plek op de weg veilig stelde

share online:

Het is nu ruim een maand geleden dat ik ontdekte hoe hoog ik kan gillen. Het was in dat ene kamertje in het CBR gebouw waar ik stijf van de zenuwen aan het luisteren was naar de woorden van de examinator. Een kort verhaal had nog nooit zo lang geduurd. Eindelijk zei ze:  ‘……..maar dat geeft niet, want je bent geslaagd’.  Ze zei nog meer, maar ‘je bent geslaagd’ is het enige wat écht is blijven hangen. Het was na deze bewuste woorden dat ik op ‘level sopraan’ mijn eigen stem hoorde galmen door dat ene kamertje in het CBR gebouw. Een keiharde kreet van blijdschap……de roze pas was in de pocket!

20180322_153400
Hoodie: Melaninfinity.com

Rijschool Melanin
Mijn ‘ rij avontuur’ begon afgelopen jaar in augustus. Ik had mijn rij instructrice Naomi van Brussel een jaar eerder ontmoet in ‘Coloured Goodies’,  de winkel van Ellen Brudet. Ze gaf mij haar kaartje en toen ik de naam ‘rijschool Melanin’ zag staan, wist ik eigenlijk al genoeg. Na haar kort te hebben gesproken it was a done deal. Het zat ‘em in haar duidelijke passie voor haar vak, mijn interesse was gewekt en ik wilde van háár leren rijden!
Rijschool-Melanin-slide5-1024x454
Op 27 augustus 2017 aan het eind van ‘The Glow Up‘ werd ik opgehaald bij ‘Water & Brood’. Deze eerste les zette gelijk de toon voor de komende periode. Dit zou intensief worden, want er was duidelijk werk aan de winkel, het was ruim 10 jaar geleden dat ik voor het laatst in een lesauto had gezeten. Ik hoor mezelf nog zeggen dat ik me niet kon voorstellen dat ik dit ooit zou halen. Ik moest in mijn beleving aan veels te veel dingen tegelijk denken en dat werd nogal rommelig in mijn hoofd. Naomi was er meteen van overtuigd dat het me wel zou lukken en gebruikte haar eigen ervaringen om mij gerust te stellen. Hoewel ze een enorme overtuigingskracht heeft was mijn onzekerheid mij in de eerste instantie nog even de baas. Hier ging gauw verandering in komen, al was ik me daar toen nog niet helemaal bewust van.

Twijfel en onzekerheid belemmerde mijn progress zowel in het verkeer als in het echte leven

Therapiesessies in de auto 
Na een aantal lessen had Naomi mijn ‘rijgedrag’ geanalyseerd en wist ze waar de aandacht vooral op gevestigd moest worden. Ze maakte een realistische schatting van het aantal lessen dat ik nodig had en een plan van aanpak hoe we er binnen die tijd voor konden zorgen dat ik zou slagen. Ik moet zeggen dat ze tijdens onze uurtjes ontzettend veel tijd en energie in mij stak en heel veel geduld met me had. Op een gegeven moment maakte ik veel dezelfde fouten, maar ze bleef herhalen, geloven en perfectioneren en gaf mij hierin niet het gevoel dat ze moe van me werd – want ik werd ondertussen behoorlijk moe van mezelf! Veel zat tussen mijn oren en dat hadden we beiden door. Besluiteloosheid, niet ver genoeg vooruit kijken, twijfel en onzekerheid belemmerde mijn progress zowel in het verkeer als in het echte leven. We spraken veel over deze obstakels en dat heeft ontzettend geholpen. Ze leerde me niet alleen hoe ik me moest gedragen in het verkeer, maar onbewust gaf ze me veel lessen mee die ik kon toepassen wanneer ik uit de auto stapte. Daar ben ik haar tot op de dag van vandaag dankbaar voor.
Waarom Rijschool Melanin ‘het antwoord’ is.
Ze luistert goed naar jouw wensen, maar spreekt zich ook duidelijk uit over hoe ze er zelf over denkt. Ze is heel erg eerlijk en direct in het geven van adviezen, het is aan jou wat je daar mee doet. Zo had ze mij na haar accurate analyse geadviseerd om meer lessen te nemen, maar ik wilde te snel en was ontzettend eigenwijs. Het gevolg was dat ik op 22 november voor mijn eerste examen zakte. Tijdens de aanloop naar mijn 2e examen gaf ik mij volledig over en volgde ik al haar adviezen. Ik vertrouwde voor de volle 100% op haar inschatting. Het gevolg? GESLAAAAGD! Wat ik tof vind is dat het haar duidelijk niet om het geld gaat. Ze laat je niet meer lessen afnemen dan nodig en geeft eigenlijk veel meer terug dan waar je voor betaald. Ze is er niet vies voor om extra tijd en energie in je te steken als ze het gevoel heeft dat je dat nodig hebt en ze denkt heel erg met je mee.
20180322_154042
De tijd, de liefde en energie die ze steekt in haar leerlingen is ontzettend waardevol. Je kunt haar frustratie voelen wanneer je volgens haar niet alles eruit haalt wat in je zit….she truly wants to see you win. Tijdens de ‘achterbank uren’ die ze aanbiedt (puur om haar leerlingen extra inzicht mee te geven) heb ik mogen ervaren hoe zeer ze haar lessen afstemt op de persoon die achter het stuur zit. Ze gebruikt bij iedereen een andere aanpak omdat ze zich heel zichtbaar realiseert dat iedereen andere aandachtspunten heeft. Het verbaasde mij in positieve zin om te zien hoe veel ze investeert in haar leerlingen. Ze is meer dan ‘gewoon’ een rij instructrice. Haar focus ligt niet alleen op het verbeteren van jouw (rij)skills, ze is ook constant bezig met het verbeteren van haar eigen methodes. Ze is een echte lerares, een waardevolle coach en haar manier van lesgeven is echt goud waard!
I’ve been MELANATED!
Op 22 maart – nét voor mijn 32ste – sleepte ik dan eindelijk mijn rijbewijs in de wacht en ik ben apetrots op mezelf! Ik heb nog geen auto, maar gelukkig heb ik inmiddels al wel een aantal keer de gelegenheid gehad om (alleen) te rijden. In het verkeer hoor ik dan nóg de stem van Naomi in m’n oor, vooral wanneer ik (in haar woorden) ‘als een moesje’ de snelweg op rijd of in een straatje nog even een ‘laatste loekoe’ doe om zeker te weten dat er geen verkeer van rechts komt. Ik denk aan haar wanneer ik al ‘turtelend’ uit een onoverzichtelijk parkeervak probeer te komen of wanneer ik bij een baansverwisseling heel overdreven over mijn schouder de ‘dode hoek’ probeer te overzien. Haar manier van lesgeven heeft ontzettend veel indruk op me gemaakt en ze heeft me echt over de streep getrokken om mijn angsten te overwinnen, op tijd te beslissen, vooruit te kijken en een zekere bestuurder te zijn. Zowel in als uit de auto!
Rijschool-Melanin
Rijschool Melanin zit gevestigd in Amsterdam (en was het heen én weer reizen vanuit Purmerend 3 dubbel en dwars waard). Voor meer informatie check: www.rijschoolmelanin.nl, de Facbookpagina of Instagram.
 
From Serenitheory with loveWil jij een gratis proefles winnen t.w.v 40 euro winnen? Check dan hier hoe je daar kans op maakt!

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten