12 blogs die jij óók zou moeten lezen

share online:

Ik zit in de hak-de-knoop-door-periode van mijn leven. De periode waarin ik bewust kies voor het vrijmaken van MIJN tijd voor de dingen die IK leuk vind. Ik merk dat ik de afgelopen tijd erg afgeleid ben geweest, waardoor ‘ik heb geen tijd’ een zin werd die ik té regelmatig uitsprak. Het gekke daarvan is dat het vooral neerkwam op geen tijd hebben voor dingen die ik eigenlijk heel graag doe….best krom eigenlijk. Mijn tijd vulde ik voornamelijk in met dingen die ik ‘moest’ en dingen die ik wilde doen raakte al gauw op een laag pitje. Schrijven is er één van. Het is de vaste lezer vast opgevallen dat de regelmaat op Serenitheory.nl de afgelopen periode ver te zoeken was.
Lezen is ook zo een ding waarvoor ik steeds minder tijd vrij maakte. Ik kan me nog herinneren dat ik vroeger regelmatig all-nighters had met boeken die ik spannend vond. Tegenwoordig wordt mijn nachtelijke rust vaker verbroken door lange Facebook feeds of whatsapp gesprekken. Een goed boek heb ik in tijden niet (uit) gelezen. Het switchen naar E-books heeft nauwelijks geholpen, want een pushmelding van één van de social media kanalen was alweer genoeg om te zorgen voor afleiding. Ik ben volgens mij al ruim 3 maanden bezig met 1 boek, terwijl ik vroeger makkelijk in 1 dag een spannend boek uit las. Hetzelfde geldt voor de blogs die ik graag lees. Ik ken aardig wat bloggers die hele interessante en inspirerende artikelen delen op hun blogs. Van reviews tot levenservaringen en van must-haves tot aan sterke opinie stukken. Ik lees ze graag, maar ook hier kwam ik de afgelopen tijd weinig aan toe. Af en toe vluchtig een verhaal doorlezen die je voorbij ziet komen is niet hetzelfde als uitgebreid de gedeelde informatie tot je nemen – iets dat voor mij ontzettend waardevol is.
maketimee
Zoals ik al aangaf is deze periode in mijn leven er één waarin ik vooral bezig ben met de focus leggen op dingen die ik graag doe. Ik heb dan ook met mezelf afgesproken om vaker gebruik te maken van de vliegtuigmodus op mijn telefoon, zodat ik mét mijn oordopjes in wat meer tijd kan stoppen in lezen en schrijven. Mijn memo functie op mijn telefoon is like a best friend….die verdient meer aandacht. Daarnaast heb ik wanneer ik gebruik maak van het openbaar vervoer genoeg tijd om een aantal hoofdstukken uit boeken te lezen en/of een aantal van mijn favoriete blogs te bezoeken.
 
On that note… ik deel graag een lijstje met jullie van 12 hele toffe bloggers met hele leuke, inspirerende, interessante en leerzame artikelen. Verhalen die ik onderweg met alle liefde tot me neem die vaak boordevol tips staan, aanzetten tot actie of heel inspirerend zijn en vaak ook nog een goeie dosis humor bevatten. Als je net als ik van lezen houd, zijn dit 12 blogs die je óók zou moeten lezen. Ik zou zeggen, neem een kijkje en vind voor jezelf uit welke van deze blogs je het meest aanspreken. Ik heb ze opgeslagen onder mijn favorieten en vanaf vandaag zal ik weer regelmatig een pitstop maken op deze websites 🙂
sic2
 

 • Vanillouise
  Dit is dé plek voor al je DIY (do-it-yourself) recepten voor natuurlijke verzorgingsproducten. Als bonus geeft de oprichtster Shari-Louise workshops waarin je de mogelijkheid krijgt zélf met natuurlijke ingrediënten aan de slag te gaan. Te lui om te DIY-en? No biggy, in haar webshop verkoopt ze namelijk verschillende natuurlijke producten (waar weer alles over terug te lezen is in haar blogs).
 • Amandatamara
  Amanda was de standaard fashion- en beautymagazines beu. Zij kon zichzelf niet identificeren met de modellen in de magazines, internet en op de tv. In haar blogs staat haar passie voor beauty, lifestyle, do it yourself en interieur centraal. Bloggen is voor haar een manier om zicht te uiten. Voor killer reviews en de laatste trends ben je bij haar op het juiste adres.
 • Iraidaclare
  The Gift of Words is een dagelijkse spiegel zonder filter. De plek waar Iraida zich zonder grenzen uit. De inmiddels afgestudeerde, jonge dame met een hart voor de pen, styling en zoveel meer deelt hier persoonlijke verhalen waar je een dosis inspiratie uit haalt. Must read stories!
 • Thisgirlsblackbook
  Thisgirlsblackbook is het persoonlijke black book van Tewa Muller, waarin zij als donkere vrouw tips en tricks deel over black lifestyle. ThisGirlSBlackBook is een blog met dezelfde leuke inhoud als de ‘normale’ lifestyle websites, maar in het geval van ThisGirlSBlackBook is de inhoud gericht op de lifestyle van donkere mensen. Dit betekent overigens niet dat de inhoud niet geschikt of niet leuk is voor niet-donkere mensen. Alles over beauty producten, fashion, reizen, evenementen, films/toneelstukken, webwinkels en restaurants kun je hier vinden.
 • Thisgirlcancook
  De twee zusjes One’sy en Tewa (her)ontdekken de (Surinaamse) wereldkeuken. Geïnspireerd door hun oma vernieuwen zij deze en maken zij het gezonder. Dit in de vorm van traditionele Surinaamse en vernieuwende fusion recepten, maar ook door reviews van food spots in binnen- en buitenland en hier en daar een interview. Maak kennis met food they love and eat!
 • Ethnics
  ETHNICS.nl is een online magazine opgericht door Charlene Kortstam voor en door de Afro-Nederlandse vrouw van nu. Zichtbaarheid, erkenning en empowerment staat op #1.Vrouwen die iedere dag opnieuw het beste uit zichzelf halen, die dromen én doen. Ondernemende vrouwen, sterke vrouwen, slimme vrouwen en bijzondere vrouwen vieren zij op hun platform. Maar ook mannen zijn welkom, want zij worden in dit alles absoluut niet vergeten.
 • Haircrush
  Haar behoefte om te bloggen begon nadat zij in september 2012 haar, haar tot minder dan een centimeter bij de kapper had laten knippen, ook wel ‘the big chop’ genoemd. Langzaam maar zeker is het bloggen door gegroeid naar het maken van YouTube filmpjes. Iets waar zij elke keer van kan genieten. Haar eigen plek waar zij eindeloos kan kletsen, haar kanaal HairCrushNLHair, beauty en lots of fun!
 • ChanelLodik
  Een communicatievrouw die op de hoogte is van trends en ontwikkelingen. Alles verandert heel snel, maar door zich te blijven verdiepen in onderwerpen, blijft zij up-to-date. Middels haar blogs brengt zij communicatie naar een hoger niveau. Door haar ervaring met organisaties heeft zij gemerkt dat de communicatie (dus ook service) daar aan verbetering toe is. Met haar blogs probeert zij o.a anderen te inspireren om hun communicatie te verbeteren.
 • Macblogster
  Op Macblogster.nl, opgericht door Angela Loy, vind je wekelijks nieuwe blog artikelen over de verzorging van krullen en kroeshaar, en make-up reviews. Ook komen er zo nu en dan food related blogs voorbij. Daarnaast deel zij omdat ze ook nog wat van de wereld wil zien af en toe ook travel artikelen.
 • Visionarylife
  Mijn nieuwste blog-ontdekking en meteen één van mijn favorieten. Deisy blogt over alles wat haar bezighoudt in het dagelijks leven en waar zij lering uit trekt/heeftgetrokken en hoe ook jij dat in de toekomst zou kunnen doen. Tel daar een grote dosis zelfspot bij op (het leven is al te serieus om jezelf OOK nog eens serieus te nemen), besprenkel het met veel confetti en ballonnen -want ieder meisje verdient haar eigen feestje-  en je hebt het recept waar haar blog om draait: een normaal meisje die het beste uit haar leven probeert te halen en dit anderen ook probeert mee te geven, allemaal in een luchtig jasje gestoken.
 • RowanBlijd
  In 2012 begon Rowan met bloggen over kroeshaar en beauty. Al snel voegde zij daar de categorie lifestyle aan toe.Tegenwoordig hebben ook carrière en (self)love een plek veroverd op haar blog. Een bonte verzameling onderwerpen dus en vooral…..de moeite waard om te lezen!
 • Lemondedalida
  Last but not least…de wereld van Alida. Een inspirerende jonge vrouw die voornamelijk spoken words, studie tips en reviews deelt. Zij heeft een bijzonder gedachtewereld en neemt jou met alle liefde mee op een prachtige persoonlijke reis. Momenteel is zij achter de schermen hard bezig met een re-launch, maar dat weerhoudt mij er niet van haar toe te voegen aan dit favo-lijstje. Sla de link vast op, want over twee weken is zij weer LIVE en er staat een goede dosis inspiratie op je te wachten!

Wat zijn jouw favoriete blogs? Please do share, ik ben altijd – maar vooral nu – op zoek naar more stuff to read.
From Serenitheory with love
 

share online:

10 Comments

 1. 4cinstyle
  16 juli 2016 @ 10:01

  Ze zijn allemaal leuke blogs om zeker iets van te leren or to get inspired.
  Amanda Tamara en Haircrushnl zijn blogs waarvan ik nog altijd geniet. Thnx for sharing

  Reply

  • Serenitheory
   16 juli 2016 @ 20:11

   Ja echt he! Dat zijn zeker toppers! U’re welcome dear!

   Reply

  • Serenitheory
   19 juli 2016 @ 10:45

   U’re welcome dear!

   Reply

 2. Amanda
  16 juli 2016 @ 13:16

  Wat een leuk artikel en niet alleen omdat je mij noemt. Je bent een bron van inspiratie. Ik werk ontzettend hard om die killer reviews te schrijven. Dank je wel en moge onze vriendschap nog heel lang duren. X

  Reply

  • Serenitheory
   16 juli 2016 @ 20:13

   Amen to that! Jij inspireert mij ook heel erg en die reviews zijn al op killer level, so keep working… dikke kus x

   Reply

 3. Vanessa
  17 juli 2016 @ 04:05

  Wat leuk! I Will make more time to do What I love to do en dat is harder werken aan mijn eigen blogsite! Vroeger had ik een blog bibliotheek en kon ik zo een blog posten iedere week, nu moet ik een half uur voor de deadline nog snel een blog schrijven. Mijn doel is om m’n bibliotheek weer aan te vullen!

  Reply

  • Serenitheory
   19 juli 2016 @ 10:45

   Jaa echt doen hoor! Het voelt ook echt bevrijdend om te doen wat je zelf écht wilt! Ik streef ook naar zo’n blog bibliotheek! Wat is je blognaam?

   Reply

 4. Tewa
  18 juli 2016 @ 19:07

  Dankjewel voor het compliment lieve Serenity!! ik volg jouw blog ook altijd op de voet!
  Xx tewa

  Reply

  • Serenitheory
   19 juli 2016 @ 10:47

   U’re welcome dear! ? thank you!!

   Reply

 5. Maii
  20 augustus 2016 @ 11:38

  Aawh leuk, new readfood?

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten