Wat de verjaardag van mijn 3-jarige zoon speciaal maakte

share online:

De aftelkalender introduceerde ik bij mijn beide dochters toen ze 4 jaar werden, maar ze stonden erop dat we er voor hun broertje zijn 3e verjaardag 1 zouden maken. Volgens zijn zussen zou hij al flink genoeg zijn om het allemaal te begrijpen. Zijn zussen hadden gelijk. Twee weken voor de grote dag gingen we aan het knutselen en vanaf die bewuste avond mocht Jahno elke avond voor het slapen gaan een kruisje op zijn aftelkalender zetten. Als ik het even vergat, herinnerde hij me eraan dat we nog een ‘kuisje’ moesten zetten. De aanloop naar zijn verjaardag was 1 van de ingrediënten van de magische formule die zijn verjaardag zo speciaal maakte. Lees snel verder wat hier nog meer aan heeft bijgedragen.

Ik ben JADIG

15 mei, 06:05. Ik sliep, mijn zoon was KLAARwakker. Hij is meestal vroeg wakker, maar dit was toch echt een record. Was het de spanning van het ‘kruisjes zetten’ tot aan deze bijzondere dag? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat dit niet op mijn planning stond. Mijn wekker stond op 06.15, zodat ik hem kon verrassen met de mooie versiering van Grateful Flower, maar uiteindelijk was hij degene die mij verraste. Enthousiast huppelde hij heen en weer en met twinkelende ogen keek hij me aan, ‘Ballonnen van Dano mama, ik ben jadig’.

Het zijn de kleine dingen die het speciaal maken

Dit was inmiddels trouwens ons 3e quarantaineverjaardagsfeestje dus zo langzamerhand kun je ons wel experts noemen op dit gebied :-). Het was een school- en opvang dag, dus ik had de ochtend om de laatste voorbereidingen te treffen. Ik deed de laatste boodschapjes en haalde de taart op bij Taarten van Lin. Jahno had zijn 3 meegenomen naar de kinderopvang, iedereen moest natuurlijk zien dat hij vandaag jarig was. Van zijn leidsters begreep ik later dat hij dat ook meerdere keren liet weten aan iedereen die het maar wilde horen.

Deze periode van gedeeltelijke isolatie heeft mij vooral geleerd creatief om te gaan met wat je hebt. Hij vond het bijvoorbeeld helemaal geweldig dat zijn ‘3’ mee naar de KDV mocht. Denk niet te moeilijk, ik heb nu echt gezien dat ‘de rest erom heen’ helemaal niet zo belangrijk is. Het zijn de kleine dingen die de dag speciaal maken.

De kleine dingen uitvergroot

Dan nu even op een rijtje wat die kleine dingen nou eigenlijk zijn. De ingrediënten zijn simpeler en voor-de-hand-liggender dan je zou denken. De magie werkt voor ieder kind anders, daarom is het zo belangrijk om de juiste afweging te maken afgestemd op de persoonlijkheid en de wensen van jouw kind. Hierbij de ingrediënten van deze magische formule:

  • Cadeautjes (uitpakken) – ik denk dat alle kinderen van cadeautjes uitpakken houden. Mijn 3-jarige is zich heel goed bewust van het feit dat dit bij jarig zijn hoort. Het hoeft helemaal niet veel te kosten. Veel kleine cadeautjes doen altijd de truc, het uitpakken zelf is het feest. De inhoud – vooral op die leeftijd is vaak minder belangrijk. Hij sprong bijvoorbeeld een gat in de lucht toen hij zijn ondergoed uitpakte dat hij van mijn oma had gehad.
  • Versiering – Voordat ik Grateful Flower ontdekte, kocht ik altijd ballonnen in de lievelingskleur van mijn kids en zorgde ik ervoor dat ze wakker werden in een ballonnenparadijs. Ze voelden zich dan ook jarig vanaf het moment dat ze hun ogen openden. Nu met Grateful Flower gooien we er wel even een schepje bovenop, maar dat maakt het dan ook wel echt extra bijzonder. Voor een paar tientjes tovert ze jouw woonkamer of de slaapkamer van jouw zoon/dochter om tot een miniparadijs. Wat willen ze nog meer.
  • Taart – Geen feest zonder taart toch? Ik denk in het geval van mijn kinderen dat de kaarsjes uitblazen een grotere rol speelt dan het opeten van de taart. Mijn zoon is de uitzondering en is als enige van de 3 die GEK op taart is. Ik vertelde jullie een aantal weken geleden al over de webshop van Taarten van Lin, waar je op een gebruiksvriendelijke manier een thema taart kunt bestellen. Wij hadden dit keer een Black Panther taart versiert met zijn lievelingskleuren. Toen we verjaardagsliedjes voor hem zongen voelde hij zich helemaal jarig.
  • Activiteit – Een aantal weken geleden deelde ik een blog met tips voor het vieren van verjaardagsfeestjes in deze periode. Ik kreeg behoorlijk wat goede tips binnen en probeerde dat goed af te stemmen op mijn kinderen. Dat is de sleutel. Een activiteit vinden die goed bij je kind past. Mijn zoon kan al behoorlijk lang stilzitten en was op de verjaardag van zijn zus gekluisterd aan de buis tijdens de thuisbios. Hij houdt eigenlijk ook gewoon van TV kijken, dus zo moeilijk was het niet. We waren het er met z’n allen over eens dat we dit op zijn verjaardag ook moesten doen. Shaun het schaap deed het goed bij het publiek.
  • Muziek – Mijn kinderen zijn alle 3 muziekliefhebbers, maar welke kinderen eigenlijk niet? Een leuke playlist en hier en daar een verjaardagsliedje doet het altijd goed. Als je kinderen hebt die van dansen houden is het helemaal bingo.
  • Outfit – Een birthday outfit mag natuurlijk niet ontbreken en het enige wat je daarvoor hoeft te doen is iets samenstellen in hun lievelingskleur. Ik laat altijd de verjaardagsoutfits van mij en mijn kinderen bij Kitchen for Fashion maken, omdat het net wat extra’s geeft wanneer het handgemaakt is. Daarnaast ben ik enorm tevreden over de manier waarop zij altijd mijn wensen weet te vertalen in de perfecte outfit. Mijn zoon was verliefd op zijn groene hoodie en wilde er bijna in gaan slapen.

Cadeautjes uitpakken, ballonnen en muziek. Dat was in principe de formule die ervoor zorgde dat Jahno een magische dag had. Dat we dit keer weer voor de thuisbioscoop gingen was de kers op de taart die uiteraard niet mocht ontbreken. Zoals je kunt lezen heb ik geen bijzondere of onbekende dingen aan de lijst van magische ingrediënten toegevoegd…I just shaked them up a little. Ik kan je beloven dat de juiste combinatie van het bovenstaande zal leiden tot een geslaagd verjaardagsfeestje. Zelfs in deze periode. Mocht jouw kind de komende tijd jarig zijn, hoop ik dat je tot een passende samenstelling zal komen, to create magic together.

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten