The Essence Of Life!

share online:

Als men het over “The Essence Of Life” heeft, dan denk ik meteen aan het prachtige nummer van Rass Motivated. Die stempel heeft hij inmiddels al bij mij gezet. Maar toen Sharifa Blikslager de vraag op facebook stelde: “Wat is de “essence of life” . Nou, toen moest ik toch even m’n kin krabben. Ik kon niet meteen antwoord geven. En dan ga je nadenken. Ik weet niet of er iemand is die een “geldig”antwoord heeft, maar ik heb na enig beraad met mezelf een soort conclusie voor mezelf kunnen trekken. Voel je vrij om er op te reageren!
We worden allemaal geboren, zonder dat we daar om gevraagd hebben. Ineens zijn we er. God heeft bepaald dat jij op deze aarde moet zijn en daar heb je verder niks over te zeggen. Het leven bestaat uit allerlei regels die we voorgeschreven krijgen en daar hebben we ons maar gewoon aan te houden. Overtreed je zo’n regel, dan heb je een probleem. Iedereens leven loopt anders, maar eindigt hetzelfde. Na een leven van – alleen God weet hoe lang – gaan we dood. En dan is het voorbij. Toch? Oke, dan hebben we nog steeds geen idee wat we hier nou eigenlijk doen. Wat is nou toch de zin van ons bestaan?
Hoe je, je leven ook invult, uiteindelijk  gaan we allemaal, stuk voor stuk, de pijp uit.. even grof gezegd. Dus, waarom zou je kei-hard werken, terwijl anderen alleen maar uit hun neus zitten te vreten. Waarom ga je naar school vechtend voor een diploma, terwijl al die school-drop-outs de meeste “fun” hebben. Waarom zou je in hemelsnaam een 70-urige werkweek draaien, terwijl anderen door een paar uurtjes op de hoek van de straat te staan ook aan geld komen? Waarom zou ik bidden en naar de kerk gaan, terwijl anderen die van Godlos leven, veel minder ellende hebben. De vraag die je, jezelf moet stellen voor je dergelijke vergelijkingen maakt, is: “waar word ik gelukkig van”. Geluk is een mindstate en positieve resultaten zijn vaak pas op lange termijn zichtbaar in ons leven. Wachten zal altijd beloond worden, zo heb ik ervaren. Hetzelfde geldt ook voor hard werken. Dus voor je besluit het nut van bepaalde dingen niet meer in te zien, sta er even bij stil dat mensen die hun leven “nutteloos” invullen, uiteindelijk toch opzoek gaan naar de zinvolle dingen in het leven.
Maar goed…. WAT de zin van ons bestaan is? “Er zijn”. Dat is wat ik denk. We leven omdat God dat wil. Punt. Voor de niet-gelovige onderons zal dit een vreemde conclusie zijn en zij hebben waarschijnlijk een andere verklaring. Voor mij is DAT wat het is.

ER ZIJN!

Het leven is een geschenk. Een mooi geschenk waar we zuinig op moeten zijn. We zullen inderdaad op een dag allemaal onze laatste adem uitblazen, maar de mensen die je achter laat, die moeten iets gehad hebben aan het feit dat je er was. Daarnaast is de dood voor mij niet het einde. Wat je in je leven bereikt hebt, de persoon die je was, zal uiteindelijk voortbestaan in de hemel, de harten van anderen, maar ook zeker op aarde.
Naast het feit dat “er zijn” voor ons allen geldt, is er voor elk individu ook nog eens een speciale rede dat je er bent. JIJ als persoon hebt ook een doel in het leven. Welk doel dat is, zul je tijdens je leven zelf moeten ontdekken. Er zijn ontzettend veel iconen die al jaren zijn overleden, maar vandaag de dag nog steeds een behoorlijke impact maken op ONS! Zij hebben door hun doel in het leven te vervullen en door zichzelf te zijn, ervoor gezorgd dat er verandering in de wereld heeft plaats gevonden. Hoe zinvol is dat? Erg zinvol als je het mij vraagt.

Enjoy life!

Geniet! Nu dat je er toch bent, geniet en haal er uit wat er in zit. Het leven is kort. Velen gaan jammer genoeg veels te vroeg van ons heen. Doe wat je leuk vindt, wees een voorbeeld, help anderen, bid en werk hard, heb lief, geef, vergeef en alle mooie clichés van het leven die je, je maar kunt bedenken. We hebben uiteindelijk maar 1 leven.. en zinvol of niet.. het zou zonde zijn om het te verspillen!!!
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=TlHUfsKdaIE]
Rass Motivated – Essence of life

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten