1 comment

Wanneer ik naar mijn meisjes kijk, word ik warm van binnen. Ja, ik ben nou eenmaal een sentimentele moeder…of eigenlijk gewoon een sentimenteel mens. Ik kan echt genieten van de momenten waarop ze samen spelen of wanneer mijn oudste dochter haar ‘mini mama‘ houding aanneemt en haar zusje bij de hand neemt om haar van alles te leren. Voor mijn dochters staat ‘zusjes’ zijn gelijk aan het hebben van een vriendin die er zal zijn voor de rest van hun leven. Een vriendschap die begonnen is op de dag dat mijn jongste dochter geboren werd…..haar grote zus verwelkomde haar met open armen en sinds dien zijn ze onafscheidelijk.  Ze zullen samen bijzondere herinneringen maken, met elkaar lachen en huilen, van elkaar leren en elkaar inspireren en de liefde die ze met elkaar delen is onvoorwaardelijk. Ook al kunnen ze elkaar soms achter het behang plakken, de connectie die ze hebben zal niemand begrijpen, alleen zij.

“Having a sister is like having a best friend you can’t get rid of. You know whatever you do, they’ll still be there.”

Het hebben van/zijn van een zus is bijzonder. Ik heb altijd zusjes gewild en deze wens is gelukkig uitgekomen. Ik ben mijn moeders enige dochter, maar mijn vader heeft meerdere dochters. Ik draag de titel ‘grote zus’ dan ook met trots en ook al zijn we niet opgegroeid in hetzelfde huis, de band die ik met mijn zusjes heb – allen op hun eigen manier – is speciaal.

Het hebben van een zus gaat soms verder dan alleen het delen van hetzelfde dna. Soms ontmoet je mensen die het woord vriendschap naar een ander niveau brengen en een onvervangbare plek in je leven aannemen. Het gevoel van verwantschap maakt dat deze mensen meer dan alleen vrienden zijn. Zo kwamen er een aantal mensen in mijn leven die de titel zus kregen, omwille van de bijzondere band die ik met ze heb opgebouwd.

sister-sign-sisters-are-joined-font-b-heart-b-font-to-font-b-heart-b-font

Sisterhood.
Dat brengt me bij een bijzondere zus, waarmee ik geen dna deel, maar wel unity, purpose & cause. Gaia Skye, een vrouw die de term ‘sisterhood’ precies de inhoud en de lading geeft die het woord met zich mee draagt. Een zus waarmee ik vanaf dag 1 een connectie had. Het type connectie dat het hebben van een zus zo mooi maakt, of je nou uit hetzelfde huishouden komt of niet.

Ik vind sisterhood een belangrijk onderdeel van ‘ons vrouwelijke bestaan’. Wanneer vrouwen samenkomen, elkaar ondersteunen, samen bouwen en elkaar motiveren ontstaan er mooie & magische dingen. Ik probeer mijn dochters nu al te leren, dat hun ‘zusjes’ zijn een onbetaalbaar ding is. Sisterhood in de puurste vorm van het woord. Een onvervangbare en onvoorwaardelijke zusterliefde.

“When two friends become sisters, they become sooo close that they’re like family”

15841655_1173260749390298_912577159_n

Dat gezegd te hebben, deze zusjes – mijn dochters, Gaia en ik – zijn gisteren,  op de 1e dag van 2017 begonnen met een reis waarin sisterhood centraal staat. Vandaag houd ik het redelijk cryptisch, maar over deze reis zal ik het de komende tijd middels mijn blog vaker en inhoudelijker hebben. Om niets te missen kun je via de social media kanalen elke stap van this new journey bijhouden.

15749849_1169586186424421_1821321245_n

Wat betekent sisterhood voor jou?

From Serenitheory with love

 

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.

1 Comment

Leave a Reply

CommentLuv badge