“Wij moeders’ zijn wel eens geneigd onszelf te vergeten. De uitspraak: ‘alles voor mijn kids’, zal denk ik met enige regelmaat over de gemiddelde mama haar lippen rollen danwel door haar gedachte spoken. Want ja, voor onze kinderen hebben we nou eenmaal alles over. Vaak zijn we druk in de weer en doen we onze uiterste best alle ballen omhoog te houden zonder er ook maar één te laten vallen. We zijn zó druk met mama zijn, dat we onszelf volledig aan de kant schuiven. Alles wat we voor onszelf zouden kunnen doen en elke cent die we aan onszelf zouden kunnen uitgeven, die stellen we uit. Kan best even wachten tot volgende maand toch? Vaak, komt van uitstel afstel, want de kids gaan – uiteraard – voor. Maar we zouden er mee moeten stoppen onszelf (helemaal) weg te cijferen en starten met het zoeken naar een goede balans.

Schuldgevoel speelt nog wel eens een grote rol
Voel je vooral niet schuldig omdat je af en toe even ‘me-time’ nodig hebt. Ja, het is hartstikke belangrijk om tijd te besteden aan je kind(eren), maar het is goed om daar een balans in te vinden. Ja, wij mogen ook best een dag (of 2) inplannen die even helemaal om onszelf draait. Als mama een dagje op stap gaat met vriendinnen of gewoon even lekker gaat ontspannen, maakt dat mama niet minder mama. Sterker nog, ‘me-time’ kan ervoor zorgen dat je nét iets lekkerder in je vel zit, wat weer bevorderlijk voor je kids kan zijn. Terwijl ik dit typ denk ik ‘look who’s talking‘ en ja, dit is ook zeker een #note2self. Soms zit ik er namelijk even helemaal doorheen en het gevaar is dan, dat ik dit afreageer op mijn meiden. Die snappen daar niets van. Maar ik, ik weet maar al te goed dat het dan even tijd is voor een break. Het is zonde dat het steeds tot dat punt moet komen, terwijl als ik gewoon op tijd aan de bel trek er helemaal niets aan de hand hoeft te zijn. Herkenbaar? Vast wel, maar dat is niet perse een ‘goed ding’ in dit geval :-).

Mommy-time
In het kader van moeders die zichzelf toch weleens verwaarlozen, is het Unconquerable (UQ) team hartstikke druk bezig geweest met hun nieuwe concept. Wij kennen UQ voornamelijk om hun hippe kinderkleding, de styling en de welbekende kindershoots, maar in dit nieuwe concept draait het even helemaal om de moeders. Oprichtster Moreira Paskald is zélf moeder van 2 prachtkinderen en doet er alles aan om ervoor te zorgen dat ze niets te kort komen. Maar soms, soms vind ze het eigenlijk ook fijn om zichzelf even te verwennen & ‘dat mag ook’! Ze herkent het schuldgevoel, maar wil dit graag doorbreken en moeders laten weten dat zij zichzelf zo nu en dan best even in in de spotlight mogen zetten.

makeover
UQ Mommy make-over in samenwerking met Cinthia beauty & lifestyle, Omayra make-up & nails & Lovely haircut

Daarom presenteert UQ ‘ Mommy-Time’, speciaal voor mama’s die het moeilijk vinden om zichzelf af en toe een beetje te verwennen. Vorige week heeft het UQ team de eerste “mommy in need” in de watten gelegd. Samen met professionele beauty specialisten hebben zij een complete make over verzorgd. De make over, bestaande uit een beauty behandeling, visagie, manicure, fashionstyling en een kappersbehanding, is bij deze mommy in goede aarde gevallen. Even een hele dag verwend worden, even niets aan je hoofd, even geen verplichtingen en aan het eind van de dag als herboren in de spiegel kijken. Moet kunnen. Gewoon even schaamteloos genieten van uitgebreid de tijd nemen voor jezelf! Lees jij dit als moeder zijnde en denk je ‘dit kan ik nu ook echt even gebruiken’, dan kun je meer informatie opvragen of meteen een afspraak maken door te mailen naar: info@uq-kids.com

Petje af voor alle moeders die zo nu en dan hun momentjes pakken, me-time is echt super belangrijk en dat zouden we met z’n allen eens even meer moeten doen. Ik ben benieuwd of jullie ‘me-time’ inplannen en hoe jullie je tijd dan besteden. Laat het mij gerust weten in de comments.

fswl

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.

Leave a Reply

CommentLuv badge