De ultieme Glow Up!

share online:

Eerder deze week had ik het over het accepteren van mijn imperfecties. Het beseffen dat ik niet perfect ben en dat, dat helemaal niet erg is. Als ik terug kijk, dan zie ik hoeveel dingen ik in het verleden niet ‘durfde’ te doen, puur en alleen omdat ik dacht dat ik er misschien niet goed genoeg in zou zijn, of dat andere mensen er een mening over zouden hebben die mij niet aanstond. Onzekerheid was werkelijk de baas over mij en mijn handelen. Het is gek, dat die gedachten ervoor zorgde dat ik heel veel dingen achterwegen liet. Ik heb bijvoorbeeld vaak de vraag gehad wanneer ik nou eens zou gaan vloggen. Vloggen? Ik en m’n pen zijn beste vrienden, maar met videocamera’s heb ik niets. Mezelf terug zien op snapchat is me soms al te veel. Hardop tegen mezelf praten doe ik maar al te graag, maar om dit te delen met ‘kijkers’ die misschien wel vinden dat ik er gek uit zie of rare dingen zeg? ‘I don’t think so.’ Nou ben ik nog steeds niet direct van plan om van Serenitheory een vlog-kanaal te maken, maar laat het nou zijn dat ik afgelopen maand een sprong in het diepe gewaagd heb, door een voorzichtige vriendschap met de camera te sluiten. Een ondenkbaar grote stap uit mijn ‘comfort zone’.
images
Dit ging natuurlijk niet zonder de nodige gesprekken met mezelf, maar er zijn meerdere dingen geweest die ervoor hebben gezorgd dat ik meer stappen durf te nemen en daarbij de kracht die er in mijzelf zit durf te erkennen. Enige tijd geleden begon ik namelijk aan een innerlijke reis die heel veel in mij bewogen heeft. Het is een confronterende reis met onderweg veel (pijnlijke) eyeopeners. Het is een reis van bewustwording, nieuwe inzichten en doorbraken. Deze reis heeft voornamelijk te maken met het besef dat mijn roots die lijnrecht tegenover mijn ‘Nederlandschap’ staan zowel op een positieve als een negatieve manier in de schijnwerpers komen te staan – en hoewel het licht rechtsreeks in mijn ogen schijnt, heb ik de dingen nooit eerder zo helder gezien. Het zien – het daadwerkelijke zien – wat er anno 2016 allemaal gebeurt in en rondom de donkere gemeenschap heeft een dusdanig effect op mij, mijn denken en mijn handelen. Wat het vooral in mij teweeg heeft gebracht, is het besef hoeveel kracht er eigenlijk binnen in mij zit en op welke manieren ik dit naar buiten kan laten schijnen.
13413113_258792867814067_2621314928970913638_n
On this note, werd mij enige tijd geleden gevraagd mij samen met een aantal andere vrouwen uit te spreken over het zijn van een zwarte vrouw in Nederland en alles wat daarbij komt kijken. Er werd ons gevraagd om onze ervaringen te delen – en wel voor de camera. Diezelfde camera waar ik voorheen niets mee te maken wilde hebben. In de eerste instantie wilde ik dit niet omdat ik a: cameraschuw ben was, en  b: mij uitspreken over zo een gevoelig onderwerp op internet, I dont know….niet helemaal mijn ding dacht ik zo. Toch koos ik ervoor aan deze video mee te werken en ik ben ontzettend blij en trots dat ik het uiteindelijk heb gedaan. Niet alleen omdat het voor mezelf weer een stukje overwinning is, maar ook echt omdat de initiatiefnemers mij op een ander level geraakt hebben door uberhaubt zoiets als dit neer te zetten. De video’s zijn namelijk in de aanloop naar een prachtig evenement, een stukje promotie voor ‘The Glow Up’,  waar ‘capturing the essence of blackwomanhood’ centraal staat.. Ik ben de vrouwen achter dit evenement Charlene Korstam, oprichster van Ethnics.nl en Rowan Blijd, van Rowanblijd.nl dankbaar. Dit is zó belangrijk

The Glow Up.
Toen ik de aankondiging van The Glow Up zag, maar vooral de gedachte erachter las, werd ik ontzettend blij van binnen. Een platform voor ‘black woman’ embracing their ‘blackness‘, strenght & beauty. Het is een uniek – niet commercieel – concept waar de focus vooral ligt op empowerment en sisterhood. Deze bijzondere bijeenkomst vindt plaats op 24 juni 2016. Het geheel is verpakt in een zogeheten ‘Garden Supper’ en je kunt genieten van een voedzaam en biologisch 3 gangen diner aan een prachtig gedekte tafel. Ook krijg je hele leuke goodies mee naar huis.
glowup
Naast het heerlijke diner staat er je een veelzijdig programma te wachten om een ultieme ‘Glow Up’ te garanderen. Dit kun je verwachten:

  • Een mini-workshop ‘ME-TIME’ verzorgd door Beryl Valpoort (SweetLifestyle)
  • Deborah Cameron (winnares Miss Black Hair NL 2016) laat je lachen én zorgt voor inspratie
  • Schrijfster Hélène Christelle (Vileine, Volkskrant) vertelt je over haar Black Girl Magic
  • In de tuin van Evolation Yoga SouthEast kletsen we nog heerlijk na in de zomerzon (incl. hangmatten)
  • Diverse ‘black owned’ merken bundelen hun krachten om jou een ultiem cadeau mee te geven.

Nog even op een rijtje:

  • Datum: vrijdag, 24 juni 2016
  • Tijd: 15:30 – 22:00
  • Plaats: Evolation Yoga SouthEast – Bijlmerdreef 1315 – 1315,  1103 TV Amsterdam-Zuidoost

The Glow Up draait helemaal om het vormen van nieuwe sterke banden met andere vrouwen én met jezelf. Klink dat niet geweldig? Ik kijk er ontzettend naar uit en mocht ook jij geïnteresseerd zijn, wacht dan niet te lang met het aanschaffen van jouw ticket. Er zijn beperkte plekken beschikbaar. Tickets kun je hier bestellen.
From Serenitheory with love

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten