Een foto zegt meer dan 1000 woorden

share online:

Voordat ik dit artikel (lees: fotoblog) inhoudelijk induik, wil ik eerst nog even 2 dingen gezegd hebben…
1. Dit is GEEN gesponsord artikel.
Je komt op mijn blog wel eens (lees: zelden) gesponsorde content tegen, maar vaak vind ik een product/dienst die ik tegen betaling heb afgenomen kwalitatief zo goed dat ik er nog een aantal woorden over kwijt wil. Dan maak ik met alle liefde gebruik van mijn platform om mijn tevredenheid te uiten en hopelijk af te geven op mijn lezers, want soms is zo’n product/dienst écht de moeite waard en zouden meerdere mensen ervan moeten genieten! Naast lovende woorden op Instagram en Facebook uit ik mijn genoegen dan dus ook graag nog even hier….in mijn online dagboek.
2. Dit is mijn eerste fotoblog(ish-achtige-post).
So bare with me…..Ik houd van schrijven en ik ben soms nog al eens lang van stof, want ik heb wanneer ik eenmaal begin nou eenmaal veel te zeggen (lees: typen). Vandaag ga ik woord en beeld echter iets meer met elkaar combineren. In de toekomst – wanneer ik eindelijk in het bezit ben van een super toffe high tech camera – die de kwaliteit van mijn Iphone-camera zal ondersneeuwen –  kom je misschien meerdere fotoblog(ish-achtige-posts) van mij tegen, maar vandaag maak ik gebruik van de prachtige professionele foto’s genomen door een professionele fotografe.
Dat gezegd te hebben….zou ik Sérènity natuurlijk niet zijn, als ik dit niet helemaal mijn eigen draai zou geven. Ik kan deze fotosessie niet induiken, zonder jullie eerst een klein stukje ‘geschiedenis’ mee te geven. Daarom – en omdat ik gewoon graag wil schrijven – neem ik jullie heel even mee terug naar het jaar 2016 en het moment waarop mijn besluit vast stond.

14352509_1435993193084196_5631396435219877314_o
Dit zijn Soraja en haar twee dochters Shanillia en Janelle. Soraja, die onder de naam Shanillia26 actief is op Facebook, Instagram & Youtube is een grote inspiratiebron op het gebied van (de verzorging van) Natural Hair – maar daarnaast ook gewoon als persoon en als moeder. I love HER and her girls! Ze deelt, middels social media, o.a. de ‘hairjourneys‘ van haar en haar dochters. Hierbij geeft zij bruikbare tips die het verzorgen van ‘afrohair‘ een stuk makkelijker maken. Ook heeft zij een duidelijke boodschap als het aankomt op ‘natural hair‘ en moedigt ze haar volgers aan van hun haar in natuurlijke staat te houden. Ik volg haar nu al een behoorlijke tijd en kan me als moeder – van nu nog 2 meisjes – met haar identificeren. Zij inspireert me ook om de haarroutine van mijn meisjes vast te houden! Ik zag in 2016 deze krachtige fotoshoot dus voorbijkomen en wist zeker dat ik – bij deze zelfde fotografe – een shoot wilde afnemen. De momenten die zijn vastgelegd straalden zoveel liefde uit, dat wilde ik ook! Ik wist op het moment nog niet dat ik zwanger was, maar dat was toen ook nog niet de rede dat ik een fotoshoot wilde plannen. 

16836357_1620107531339427_6761107378837039551_o
I made up my mind. Als er één ding is dat jullie over mij moeten weten, is het dat als ik mijn mind eenmaal ergens op heb gezet…er geen weg terug is. Vastberaden ging ik op zoek naar de fotografe, verantwoordelijk voor deze prachtige momentopnames en kwam terecht bij Rachelle Dens….moeder van 2 meisjes (like that was ment2be) en professioneel fotografe.
2017-04-18-PHOTO-00000029
De vrouw achter de camera met haar 2 parels van dochters!

Haar portfolio zag er ontzettend veelbelovend uit en mijn reeds vaststaande besluit werd alleen maar zekerder. Ik zag dat ze vooral uitblonk in zwangerschapskiekjes – of bollebuiken, zoals ze dat zelf noemt – maar ze was duidelijk van alle markten thuis. Kinder- en newbornshoots, cakessmashes, huwelijken en verjaardagen het hele pakketje…..she got it!
RD2
Even later in 2016 – toen ik mijn zwangerschap bekend maakte op instagram – trok Rachelle de stoute schoenen aan door een reactie te plaatsen onder mijn post. Inmiddels volgden wij elkaar al, maar we kenden elkaar op dat moment nog niet…we waren enkel bekend met elkaars werk ( fotograferen/schrijven). Op dat moment wist zij nog niet ik een paar maanden eerder mijn zinnen reeds op haar gezet had. Het was enkel afwachten tot mijn ‘bollebuik’ mooi zichtbaar was en dan zou het tijd zijn mijn shoot te boeken.

*Fast Forward naar 2017*
Want mijn lang-van-stof-tik speelt inmiddels op en de essentie van mijn eerste ‘echte’ fotoblog (ish-actige-post) valt bijna in het niets

Ergens in februari vond ik dat het tijd werd mijn shoot te plannen en ik stuurde Rachelle een e-mail. Ik informeerde naar de werkwijze, de prijslijst/voorwaarden en wilde weten of er ergens in de lente alvast een plekje was voor mijn shoot. Zij reageerde vrij snel en voorzag mij van alle informatie. Voor eventuele vragen mocht ik haar altijd even mailen en daar maakte ik gretig gebruik van. Op zondag 9 april was het dan eindelijk zover, de dag waar ik al sinds 2016 naar had uitgekeken, was aangebroken. Ik zal nu mijn best doet om zo min mogelijk tekstueel in te gaan op deze geweldige ervaring om de foto’s zoveel mogelijk zelf te laten spreken. Here we go…..
20170409-IMG_0323
20170409-IMG_0341(2)

20170409-IMG_0335(2)
Ik onderbreek even om te zeggen, dat deze foto’s – waarop Rachelle mij op een model doet lijken, al zeg ik dit zelf – zijn genomen in mijn hometown Purmerend – in ons park, het Leeghwaterpark. Ik vond het fijn dat zij mij de optie gaf om de shoot dichtbij huis te houden. De shoot is gedaan in mijn 36ste week en zij heeft rekening gehouden met het feit dat (lange afstanden) niet heel makkelijk voor mij is. Heerlijk, die flexibiliteit! Now back to the pictures. 

20170409-IMG_0412
20170409-IMG_0419
20170409-IMG_0423
*note…….ik kreeg zo nu en dan instructies van Rachelle. Ze wist de plekjes – waar de foto’s het best tot z’n recht zouden komen – heel goed uit te kiezen en het resultaat liegt er niet om!

20170409-IMG_0516
20170409-IMG_0531
20170409-IMG_0522
Ik ben extreem trots op de momentopnames samen met mijn prachtige dochters. Ze stralen precies die liefde uit waar ik zo verliefd op was geworden!

20170409-IMG_0554
20170409-IMG_0543
20170409-IMG_0559
ZUSTERLIEFDE….vastgelegd in de breedste zin van het woord!

20170409-IMG_0563
20170409-IMG_0574
Mijn oudste prinsesje, klein modelletje dat ze is

20170409-IMG_0598
20170409-IMG_0607
Mijn jongste prinsesje, too much cuteness

20170409-IMG_0355
Ik werd oprecht emotioneel bij het ontvangen van de foto’s – die ik ook nog eens vrij snel ontving – hele fijne en snelle service! Hoewel dit artikel uiteindelijk toch uit iets meer dan 1000 woorden bestaat, hoop ik dat de foto’s vanzelf spreken. How do you like them? Zou je Rachelle inhuren als je een professionele fotoshoot zou willen afnemen. I know I would……again. Do let me know in the comments!
From Serenitheory with love

share online:

  1. Jou schrijfstijl leest zo lekker weg haha. Rachelle did a great job want jou foto’s zijn echt prachtig geworden. Ik volg haar al een hele poos. Nadat ik haar werk toevallig bij de ontdekkingspagina van Instagram tegen kwam ergens vorig jaar.
    En of ik een shoot bij haar zou doen? Ik heb enkele opties waar zij zeker tussen zit. Geniet nog van de laatste weken zwangerschap?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten