Drink in the box: no sugar please!

share online:

Veel basisscholen stimuleren kinderen om gezond te eten en te drinken door een ‘gezonde leefstijl’ te introduceren in hun voedingsbeleid. Ouders worden verplicht om gezonde voeding en een beker water mee naar school te geven voor tijdens het 10-uurtje en de overblijf. De school van Haley-Joy is daar op dit moment nog niet heel erg mee bezig, maar toen ik vorig jaar de verschillende berichten hierover las, vond ik het niet perse een slecht idee. Het is misschien even wennen, maar uiteindelijk toch wel in het belang van je kind(eren).
Ik ben ontzettend geschrokken toen ik een keer een artikel las waarin het aantal klontjes suiker dat in pakjes drinken zit getoond werd. Ik ben het toen gaan onderzoeken en heb ontdekt dat zo een klein pakje gemiddeld 4 klontjes suiker bevat en sommige wel 6. Besef dat zo’n pakje drinken vaak maar 200ml is…… gekkenwerk. Ik ben toen overgestapt naar ‘suger free‘, maar hoe suikervrij zijn die pakjes nou eigenlijk? De enige variant die ik kon vinden waar he-le-maal geen suiker is toegevoegd, was Wickey Zero bosbessen smaak. Op de onderstaande foto kun je zien hoe bizar veel suiker er in de pakjes drinken zitten.
Meer info over suiker in pakjes drinken kun je vinden op Foodwatch!

image
Bron: Voedingscentrum.nl

Het aanhouden van een gezonde leefstijl is niet makkelijk, maar hoe meer ik er over lees hoe meer ik ervan overtuigd raak. Ik ben er af en aan mee bezig (the struggle) en via de fb-groep Healthy Food Choices heb ik vaak inspiratie opgedaan. Toch vind ik het nog wel eens lastig om vast te houden, omdat de ongezonde snacks en maaltijden vaak het makkelijkst zijn en gewoon lekker! Confession: ik kan als het aankomt op koken ook gewoon heel lui zijn en besides gemak dient de mens. Daarnaast moet het ook geen straf zijn. Ik houd van lekker eten en mijn kinderen ook! Een gezonde middenweg hebben we nog niet direct gevonden, maar ben er – vooral in mijn hoofd – wel bewuster mee bezig. Ik zie vaak goeie tips voorbij komen bij Viva le Vive die laat zien hoe je gezonde voeding ‘sexy’ kunt maken. Binnenkort brengt zij hierover een boek uit, ik zie de gezonde recepten tegemoet!
Zelf ben ik best een prikdrinker en ik ben gek op zoete drankjes, maar mijn kinderen laat ik over het algemeen water drinken. Dat dan weer wel. Ik heb het een ‘ding’ gemaakt. Limonade of sapjes is nu bijna feest en ze zijn er best aan gewend geraakt dat ze thuis gedurende de dag voornamelijk water moeten drinken, uitzonderingen daargelaten. Ik heb wel eens de opmerking gekregen dat het zielig voor ze is dat ze ‘ altijd maar’ water moeten drinken. Niets zieligs aan in mijn ogen, maar goed…daar mag iedereen zijn/haar menig over hebben 🙂
244384317
Bron: Waterprep.nl

Voor alle mama’s die zoeken naar een gezond alternatief of het ‘ook’ zielig vinden om kinderen water te laten drinken en/of mee naar school te geven, heeft Waterprep.nl een creatieve en gezonde oplossing. Let me introduce ‘Drink in the Box‘ to you. Een hippe drinkbeker, die er haast net zo uit ziet als een pakje drinken, maar dan zonder suiker. Ik heb uiteraard een aantal redenen opgesomd waarom het een geweldig idee is om dit voor je kind(eren) aan te schaffen. Here we go….. 

 1. Je bepaalt zélf de inhoud – Willen wij moeders niet altijd alles onder controle hebben? Wel, dit is je kans! Je kunt kiezen voor water met of zonder daar vruchten aan toe te voegen of je kunt als je daar zin in hebt zelf een (gezond) drankje maken.
 2. Het is vaatwasbestendig – Hier ben ik natuurlijk ontzettend blij mee. Ik zei het al eerder: gemak dient de mens! Oh en hij lekt niet!
 3. Het scheelt in mama’s portemonnee – Het is een eenmalige investering van 12,50 (ex. verzendkosten) en vanaf dat moment hoef je enkel water in de box te schenken en daar eventueel fruit aan toe te voegen.
 4. Je hebt nu dus ook altijd fruit in huis – Ik doe mijn best om zoveel mogelijk fruit in huis te hebben, maar ik moet bekennen dat ik het wel eens ‘vergeet. Behalve op woensdag,  want dan is het fruitdag op school – maar dan heb je nog de rest van de week. Deze beker is vooral ook handig voor de geen-fruit-in-huis-hebbende-ouders, die zichzelf steeds beloven vaker fruit in huis te halen. Nu ‘moet’ je wel.
 5. Kids vinden dit ge-wel-dig – Ze was er meteen helemaal enthousiast over en vind het helemaal stoer – vooral omdat het roze én doorzichtig is. Hij is trouwens in 4 kleuren verkrijgbaar (zie foto).
 6. Je kunt (nog steeds) lekker variëren  – Elke week andere pakjes drinken om de variatie erin te houden? Wat dacht je van elke keer andere soorten fruit aanschaffen om zo weer iets anders in de beker mee te geven!? In de eerste week had ze elke dag een ander stuk fruit in haar ‘Drink in the Box‘ en ze vond het alleen al spannend om te ontdekken wat ze de volgende dag mee zou krijgen.
 7. Je kunt de box personaliseren  – Scribble on the Box is een sticker-krijtvlakje met krijtjes speciaal ontworpen voor de Drink in the Box. Ideaal om kleine, lieve of leuke boodschapjes mee te geven of ze zelf een unieke tekening te laten maken waardoor ze altijd weten welke Drink in the Box van hun is. Trouwens, ook weer vaatwasbestendig.

We zijn een week verder en Haley-Joy is al helemaal gewend aan haar beker en ik heb haar nog geen dag horen klagen! Iets voor jou zoon/dochter? Je kunt de ‘Drink in the Box‘ bestellen op de website van Waterprep en while you’re at it, kijk vooral even naar de rest van de producten. Waterprep zorgt ervoor dat iedereen dagelijks voldoende water op een gezonde en creatieve manier drinkt.  Zij bieden het gemak om er een gezonde levensstijl op na te houden en geven advies in de vorm van gevarieerde (fruit)recepten, gezondheids- en lifestyletips en productinformatie. Go get your vitamins!
From Serenitheory with love

share online:

1 Comment

 1. Cindy
  6 september 2016 @ 09:02

  Leuk idee!

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten