3 comments

Ik denk er wel eens over na om mijn stem op te nemen. Gewoon recorden en afspelen voor mijn kids, wanneer het weer zo ver is. Ik denk niet dat het zo een gek idee is, want er zijn namelijk dingen die ik dagelijks (lees: letterlijk dagelijks) tegen mijn kinderen zeg. Van die standaard dingen die je in situaties zegt die elke dag weer opnieuw voorkomen. Gisteren, toen ik wederom in herhaling viel, zei ik tegen Haley: ‘waarom moet ik dit el-ke dag weer tegen je zeggen’? Ze moest haar kamer opruimen en heeft er een handje van alle troep dan in haar kast te proppen, terwijl ze weet dat het netjes gesorteerd moet worden.

El-ke dag zeg ik dit en ik moest denken aan de 10000 andere dingen die ik zowat dagelijks tegen haar en haar zusje zeg. Dezelfde antwoorden, dezelfde waarschuwingen en dezelfde opmerkingen…..dag in, dag uit. Dit bracht mij op het idee eens even een lijstje op te stellen van 20 zinnen die ik minstens 1 x per dag zeg. Ik ben benieuwd of er meerdere mama’s zijn die zichzelf steeds dezelfde dingen horen zeggen.

Dit ben ik, 20 x – on a daily basis – in de herhaling:

 1. NEE! – (Meest voorkomende antwoord ever. Deze kinderen maken een sport van ‘mag ik, mag ik, mag ik én mag ik’!) 
 2. Laat m’n telefoon met rust (El-ke dag vind 1 van m’n meiden het nodig aan m’n telefoon te zitten, ze klimmen zelfs op stoelen om er bij te kunnen als ie te hoog is opgeborgen.)
 3. Meen je dat nou? (Deze reactie staat op nummer 1, wanneer ze van die verhalen vertellen waarbij ik niet echt weet wat voor antwoord ik moet geven. Ideaal, want er komt altijd een bevestigende knik en een vervolg achteraan…so I get away with it every time.)
 4. Pas dr op hè  (Altijd met die strenge blik wanneer ik weer eens een grote mond krijg of wanneer ze weer eens stoute dingen uithalen. Da-ge-lijks)
 5. Eet het gewoon op ( De eeuwige aan-tafel-struggle waarbij ze bijna ALLES aan het doen zijn, behalve eten! Just eat allready.)
 6. Ik heb geen idee wat je net hebt gezegd (Wanneer ze out of the blue midden in een verhaal beginnen met praten, door ratelen en eindigen met een vraag….uhmm waar heb je het over?)
 7. Wacht even (Weer zo een winnend antwoord. Ze hebben beide een lichte allergie voor wachten….want alles moet nu, maar dat hebben ze niet van een vreemde.)
 8. Ga plassen! (Als ik Haley niet naar de wc stuur vergeet ze het letterlijk tot het moment dat ze het écht niet meer kan ophouden.)
 9. Niet doen! ( Deze waarschuwing spreek ik uiteraard het meest uit ! Stout doen is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld en mama moet steeds herhalen dat ze het niet moeten doen)
 10. Haal dat uit je mond (Yanira is nog steeds in de ontdekkingsfase…al het nieuwe dat zij ziet gaat rechtstreeks naar haar mond, maar zelfs m’n 4-jarige doet nog mee aan deze geintjes. )
  image1(1)
 11. Heb je me gehoord? (Aan het einde van vrijwel elke waarschuwing, gewoon om even ‘dubbel’ te checken of de boodschap is aangekomen.)
 12. Ik waarschuw je nog één keer (De zogenaamde laatste waarschuwing die meerdere keren per dag wordt uitgesproken. )
 13. Stop met zeuren (#doorgaan wanneer ik 1 keer nee heb gezegd, klagen over any- and everything.)
 14. Blijf daar vanaf (Te pas en te op pas met hun vingers zitten aan dingen die niet voor hun vingers bestemd zijn.)
 15. Niet klimmen (Op de stoel, op de bank, op de tafel, op…..anything…klimmen is hun favo bezigheid, de één nog erger dan de ander.)
 16. Uhuhh (Wanneer ze maar blijven praten en ik eigenlijk gewoon niet luister, maar toch doe alsof ik het heb gehoord.)
 17. Waar zijn je oren? ( Elke keer opnieuw weten ze hun oren aan te wijzen, maar gebruiken….ho maar!)
 18. 1,2……..3 ( Gelukkig hoef ik ‘3’ vaak niet meer uit te spreken.)
 19. Ga op de mat zitten (time-out) (Kan je het geloven? Er gaat geen straf-loze dag voorbij!)
 20. Ik houd van je! (Dat dan weer wel 🙂 en ik laat het ze graag zo vaak mogelijk weten!)

Oké, dit zijn er 20….maar ik kan gerust even doorgaan! Welke dingen hoor jij jezelf elke dag weer opnieuw tegen je kind(eren) zeggen? Let me know in the comments!

From Serenitheory with love

 

Instagram Feed

Something is wrong.
Instagram token error.

3 Comments

 1. Nog geen mama, maar dit heb ik ook als kind vaak moeten horen. Vooral die ik waarschuw je nog één keer in combinatie met grote aanstaanjagende ogen. Dus je blog is zeer herkenbaar en pakkend geschreven ??

Leave a Reply

CommentLuv badge