MYROCQ: Steenharde Liefde

share online:

Ik noem hem “MyRocq”.
Hij heet trouwens gewoon Juan, maar een bijnaam voor je liefje, dat hoort er gewoon bij. Er hebben zich een aantal stappen voorgedaan om uiteindelijk bij deze bijnaam te komen. Juan is een Spaanse naam, in het Nederlands betekent dit gewoon Jan. Zo noemde hij zichzelf dan ook, Jan.
Toen ik hem pas leerde kennen, vond ik het altijd raar om zijn naam uit te spreken. Het klinkt gek, maar ik moest al blozen bij de gedachte alleen – zie je dat al voor je – dus riep ik hem maar niet. In plaats daarvan begon ik zo nodig gewoon een gesprek, zonder zijn naam te zeggen. Dat was makkelijker. Op den duur, toen het wat comfortabeler werd tussen ons, besloot ik hem niet Juan, of Jan, maar Jantje te noemen, dat klonk “schattiger”. Van dit koosnaampje maakte we vervolgens “Jantje Beton”. Het ging een beetje automatisch en het paste ook wel bij hem…dat “Beton”. Keihard, dat beschreef hem op alle vlakken vond ik.
Niet veel langer daarna, kwam mijn fotograferende en schrijvende vriendin, die graag bijnamen voor anderen verzint, met een prachtige versie van onze “Jantje Beton”. Haar proces voor het verzinnen van ‘de perfecte bijnaam’ ging van Steen Hard, naar Rock Hard en werd mooi samengevoegd – op z’n Frans – tot Rocqueart. Jantje Rocqueart. Perfect! Deze naam was hem helemaal op het lijf geschreven. Inmiddels heb ik dit alweer afgekort naar MyRocq. Als ik hem roep, dan noem ik hem tegenwoordig gewoon zonder te blozen bij zijn voornaam, Juan. Maar als ik hem beschrijven moet, dan is hij MyRocq. Deze bijnaam heeft inmiddels een erg bijzondere betekenis gekregen.

Ik noem hem MyRocq.

Omdat ik altijd op hem rekenen kan. Ik steun op hem, wanneer ik even geen kracht meer heb om zelf te blijven staan. Hij is mijn rots in de branding, waarop ik te allen tijde kan vertrouwen. Ongeacht de situatie. Door onze relatie heen, met alle ups en downs, heeft hij mij keer op keer bewezen dat zijn kracht ons altijd staande zal houden.
Ik bewonder het dat hij volkomen in staat is om zijn emoties indien nodig in bedwang te houden. Zo iemand die altijd alles onder controle heeft en niet in paniek raakt wanneer zaken mis dreigen te gaan. Precies wat ik nodig heb. Aangezien ik, wat dat betreft, precies het tegenovergestelde ben. Hij staat met beide benen op de grond. Stevig genoeg om ook mijn bagage met zich mee te dragen. Hij motiveert me, inspireert me en vult me aan.
Een sterke man en vader met een hart voor de mensen waar hij van houdt. Zijn liefde is onvoorwaardelijk en hij gaat dwars door alles heen om “er te zijn”. Hoe moeilijk het leven het hem soms ook maakt, hij zal nooit en te nimmer opgeven. Een streber 1e klas, met de wilskracht en intensiteit om altijd door te blijven zetten.
Onbreekbaar, net als die rots van beton voor mij, een onvervangbare liefde van ongeschatte waarde! Mijn steun en toeverlaat, de liefde van mijn leven, mijn beste vriend en onuitputbare krachtbron, waar ik ontzettend veel van houd!
Ondanks mijn diepgewortelde liefde voor hem, kan ik hem van tijd tot tijd ook wel eens achter het behang plakken. Zijn ijzersterke persoonlijkheid uit zich soms op manieren die het bloed onder mijn nagels vandaan weten te halen. Maar dat hoort erbij en ik heb hem volledig geaccepteerd. Juan, Jan, Jantje Beton, Jantje Roqueart, MyRocq. Welke naam ik hem ook geef, zijn kracht blijft – net als mijn liefde voor hem – onveranderlijk en steenhard!

share online:

6 Comments

 1. kittekatje
  11 september 2012 @ 12:57

  Prachtig. (L)

  Reply

 2. Weg met CHAOS! – Serenitheory
  9 oktober 2012 @ 11:43

  […] apparaten. HOE HANDIG!? Als klap op de vuurpijl, kun je ook nog eens je agenda’s delen, waardoor myrocq en ik elkaars agenda’s altijd kunnen inzien en gebruik maken van een gezamenlijke agenda. Ik heb […]

  Reply

 3. MY LIFE LIST: 9 Doelen Behaald – Serenitheory
  11 oktober 2012 @ 13:45

  […] Valentijnsdag dit jaar,  zijn myrocq en ik getrouwd. Getrouwd voor 1 dag weliswaar, maar het was een prachtige, romantische – en […]

  Reply

 4. Mijn aller-aller-aller beste vriendin – Serenitheory
  6 februari 2013 @ 10:40

  […] vertrouwen. Ik houd van mensen. Niet alle mensen, maar wel van veel mensen. Zonder mijn dochter, myrocq en moeder kan ik niet leven. De liefde voor deze 3 mensen is onbeschrijfelijk. Mijn dochter is het […]

  Reply

 5. Papadag – Serenitheory
  6 februari 2013 @ 10:42

  […] doen wat je kunt! Bedankt! Als laatste, maar zeker niet als minste..wil ik de spotlight richten op myrocq, tevens beste papa van de wereld. Een voorrecht om van dichtbij te zien, hoe je alles wat je doet, […]

  Reply

 6. My Music Monday: This is love – Serenitheory
  18 februari 2013 @ 20:20

  […] vind het even prachtig als toen, maar nu begrijp ik het ook! Ik draag mijn Music Monday op aan MyRocq, want ” This is […]

  Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten