Een dagje zelfmedelijden

share online:

Ken je dat?  Je staat op en om geen specifieke rede voel je, je KUT. Er is niet perse iets gebeurt of zo, maar je voelt je gewoon niet gemotiveerd. Het lijkt alsof niets meezit en op de een of andere manier kun je jezelf niet uit die mood trekken. Nou zo een dag had ik gisteren dus en ik was niet VOORUIT te branden. Seriously, nog geen 2 weken geleden had ik het over mijn positieve denkwijze, maar gister was die toch echt nergens te vinden…..en die 11 tips to get your shit togheter? Nou, het toepassen van die tips op mijzelf ging nu dus heus even niet. My shit was not together….at all!
Practice what you preach zal je misschien wel denken? Dat had ik nou ook en vrijwel onmiddellijk was ik mezelf aan het afrekenen op allerlei dingen die ik eigenlijk had moeten doen! Daar waar ik eigenlijk meer met de kids had willen doen, lag ik de halve dag in bed en hoewel ik had staan dat ik zou opruimen en wasjes zou draaien staat de afwas van gisteren er nog steeds en puilt de wasmand gewoon uit. Dit met Negative selftalk als gevolg uiteraard. Dat kon niet ontbreken. Al gauw baalde ik van mezelf en begon ik mezelf een beetje zielig te vinden. Toen ik een emotioneel nummer kreeg toegestuurd barstte ik dan ook meteen in tranen uit. This was not my day en ik kon echt even niets hebben ook. Het heeft een behoorlijke tijd van de dag in beslag genomen, dit gevoel. Ergens halverwege de dag vond ik ergens een heel klein vuurtje en besloot ik toch het een en ander te ondernemen met de kiddies, maar er helemaal uit stappen lukte niet. Ik besloot vroeg naar bed te gaan en ik zou het de volgende dag allemaal wel zien.
Vanochtend stond ik op en probeerde ik meteen bij mezelf na te ga hoe ik me voelde. Ben ik nog steeds in die mood? Ik voelde me anders, maar kon er even mijn vinger niet opleggen. Ik stond gewoon op en deed mijn ding.  Ik ben besloot mijn dag te beginnen met motivatie op de achtergrond. Ik stond een kwartier later op gepland, maar besloot dat ik me niet zou gaan haasten. Wanneer ik gehaast ben, zijn mijn kinderen ook gehaast en dit is voor hun ook vervelend. Ik maakte vanwege dit ‘tijdgebrek’ wel een paar aanpassingen in mijn normale ochtendroutine, maar gelukkig kwamen we prima uit.
CDaily_JUNE21_2017
Nu zijn we halverwege de dag en realiseer ik me iets heel belangrijks. Als ik terugblik naar een aantal maanden geleden en dan weer even kijk naar de plek waar ik nu sta valt het mij op dat ik wel degelijk mijn eigen woorden leef. Ik merkte dat ik in tegenstelling tot ‘vroeger’ onbewust niet ben blijven hangen in ‘yesterday’s feeling‘. Ik heb mezelf de tijd gegeven om te pootje baden in zelfmedelijden, maar ik ben er niet in verdronken. Soms heb je nou eenmaal van die dagen, it aint that deep! Ik wilde dit dan ook meteen met jullie delen, want het is belangrijk om te beseffen dat het nog altijd met ups and downs zal blijven gaan. That’s just life.  Be ‘quick’ to snap out of things en pluk de nieuwe dag! (Celebrate the little wins :))
Wees niet te streng voor jezelf. Veranderingen aanbrengen in de dingen die je al heel lang gewend bent gaan nou eenmaal niet over één dag ijs. Je bent een mens en geen robot: note to self, note to you! Wanneer je merkt zo een ‘off day‘ te hebben, JUST take the day off. Het hoeft niet en het hoeft vooral niet allemaal NU!
Een dagje zelfmedelijden moet kunnen….toch?

Artwork: Cr3ative-Mang0

From Serenitheory with love

share online:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom

Ik ben een 33-jarige mama van 3 adembenemend mooie kleine mensen. Een dochter van 8, een dochter van 5 en een zoon van 2. 

In het dagelijkse leven ben ik actief als freelance tekstschrijver en houdt ik mij voor verschillende organisaties bezig met de pr en de communicatie. Daarnaast richt ik mij op het ondersteunen en begeleiden van jongeren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. 

Berichtenarchief

Archief

adsensePlaceholder

Instagram

Facebook

populaire berichten